Βιβλίο|18.07.2019 11:12

13+1 βιβλία τσέπης που πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις καλοκαιρινές διακοπές

Άγγελος Γεραιουδάκης

Οι λάτρεις των βιβλίων ξέρουν καλά πως το καλοκαίρι αποτελεί την ιδανική εποχή του χρόνου για να βυθιστούν σε κάποιο νέο μυθιστόρημα και να διαβάσουν περιπετειώδεις ιστορίες από μακρινούς και οικείους τόπους. Τα βιβλία τσέπης είναι για όλους, δεν προορίζονται για το ράφι και μας ακολουθούν παντού: στην πόλη, στις συγκοινωνίες και στις διακοπές. Εμείς ψάξαμε στα ράφια των εκδοτικών οίκων και βρήκαμε πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις.

«Η Γυναίκα στο δάσος» του Τζον Κόνολι από τις εκδόσεις Bell

Ο Τζον Κόνολι δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι σήμερα ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, ενώ ο διάσημος ήρωάς του, ο ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ, έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Η Γυναίκα στο Δάσος είναι η πολυαναμενόμενη 16η περιπέτεια του Τσάρλι Πάρκερ και πρόκειται για ένα βιβλίο με περίτεχνη πλοκή, πλούσιους χαρακτήρες και μια σειρά από τρομακτικές καταστάσεις που θα κάνουν τους αναγνώστες να καταβροχθίσουν τις σελίδες του. 

Είναι άνοιξη, και το πτώμα μιας νεαρής Εβραίας ανακαλύπτεται θαμμένο, και σχεδόν διατηρημένο, στα δάση του Μέιν. Είναι φανερό πως είχε γεννήσει λίγο πριν πεθάνει. Όμως δεν υπάρχει ούτε ίχνος του μωρού. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Τσάρλι Πάρκερ προσλαμβάνεται από το δικηγόρο Μόξι Κέιστιν για να παρακολουθεί τις έρευνες της αστυνομίας και να βρει το παιδί, αλλά ο Πάρκερ δεν είναι ο μόνος που ψάχνει. Κάποιος άλλος ακολουθεί τα ίχνη που άφησε η γυναίκα, κάποιος που ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω από ένα αγνοούμενο παιδί, κάποιος διατεθειμένος ν’ αφήνει πτώματα στο πέρασμά του. Και σ’ ένα σπίτι κοντά στο δάσος, ένα τηλέφωνο-παιχνίδι αρχίζει να χτυπάει. Γιατί ένα μικρό αγόρι δέχεται κλήση από μια νεκρή γυναίκα…

«Ο νυχτερινός διώκτης» του Κρίς Κάρτερ από τις εκδόσεις Bell

Κάθε νέο βιβλίο κι ένας ακόμη πιο διεστραμμένος δολοφόνος, κάθε νέα περιπέτεια του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, μια συναρπαστική βουτιά στα πιο άγρια νερά της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας, κάθε νέο μυθιστόρημα του υπέροχου Κρίς Κάρτερ γίνεται η νέα εμμονή σου… μέχρι την επόμενη. Αν και στο εξωτερικό είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς αστυνομικών θρίλερ, η Ελλάδα τον γνώρισε μόλις τον προηγούμενο Ιούλιο, όταν «Ο Δολοφόνος με το σημάδι του σταυρού» έγινε το στιγμιαίο bestseller του καλοκαιριού. Ακολούθησε «Ο εκτελεστής», το απολαυστικό δεύτερο βιβλίο της #1 bestselling σειράς (κυκλοφόρησε πριν από τέσσερις μήνες), και τώρα, σε καλούμε να γνωρίσεις τον τρίτο σίριαλ κίλερ που γέννησε το μυαλό του Κάρτερ, τον «Νυχτερινό διώκτη».

Το πτώμα μιας γυναίκας αγνώστων στοιχείων ανακαλύπτεται στον πάγκο ενός εγκαταλειμμένου χασάπικου. Η αιτία του θανάτου είναι άγνωστη. Στο σώμα της δε φέρει κανένα σημάδι, πέρα από τα ράμματα που κρατούν τα χείλη της κλειστά. Μονάχα όταν διενεργηθεί η νεκροτομή ο ιατροδικαστής θα αποκαλύψει το μέγεθος της φρίκης που κρύβεται μέσα στο πτώμα. Και η αποκάλυψη θα είναι τόσο τρομακτική, που ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, του Ειδικού Τομέα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, θα αναγκαστεί να αφήσει μια άλλη υπόθεση ώστε να επικεντρωθεί σε αυτήν.

Όταν, όμως, η έρευνά του θα τον φέρει στο δρόμο της Γουίτνι Μάιερς, μιας πανέξυπνης ιδιωτικής ερευνήτριας η οποία ασχολείται με μια υπόθεση εξαφάνισης, ο Χάντερ θα υποψιαστεί πως ο δράστης πιθανότατα κρατάει κι άλλες γυναίκες αιχμάλωτες. Ο Ρόμπερτ σύντομα θα βρεθεί στο κατόπι ενός εμμονικού δολοφόνου, στο μυαλό του οποίου η αγάπη μετατρέπεται σε μίσος.

«Ο θηριοδαμαστής» της Καμίλα Λέκμπεργ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Η ένατη περιπέτεια του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του Ερίκα. Ιανουάριος. Η Φιελμπάκα είναι παγωμένη. Ένα μισόγυμνο κορίτσι τρέχει μέσα στο χιονισμένο δάσος και πετάγεται στη μέση του δρόμου.  Ο διερχόμενος οδηγός δεν έχει χρόνο να αντιδράσει, δεν προλαβαίνει καν να στρίψει το τιμόνι. Όταν ο επιθεωρητής Πάτρικ και η ομάδα του λαμβάνουν σήμα για το ατύχημα, η ταυτότητα του κοριτσιού έχει ήδη εξακριβωθεί. Είχε εξαφανιστεί τέσσερις μήνες πριν καθ’ οδόν για το σπίτι της από την τοπική σχολή ιππασίας και κανείς δεν την είχε δει έκτοτε. Το σώμα της φέρει σημάδια απίστευτων βιαιοτήτων και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι αυτή το τελευταίο ή το μόνο θύμα.

Ταυτόχρονα, η Ερίκα ερευνά μια παλιά οικογενειακή τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο ενός άντρα. Επισκέπτεται αμέτρητες φορές τη σύζυγό του, η οποία καταδικάστηκε για τον φόνο του, χωρίς όμως να μπορεί να εξακριβώσει τι πραγματικά συνέβη. Τι της κρύβει; Η Ερίκα υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Φαίνεται πως το παρελθόν ρίχνει βαριά τη σκιά του στο παρόν. 

«Δυσκολεύτηκα να τελειώσω τον "Θηριοδαμαστή", αλλά είναι το βιβλίο μου για το οποίο νιώθω πραγματικά περήφανη. Μου πήρε δύο χρόνια να το γράψω σε μια περίοδο της ζωής μου που συνέβαιναν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είναι πιο σκοτεινό και πιο σκληρό από τα προηγούμενα βιβλία μου. Τα τελευταία χρόνια αναφέρονται επανειλημμένα στον Τύπο υποθέσεις γυναικών που κρατούνται αιχμάλωτες και κακοποιούνται. Κεντρικά θέματα σε αυτό το βιβλίο είναι τα αγνοούμενα κορίτσια, οι σίριαλ κίλερ και οι οικογενειακές τραγωδίες του παρελθόντος. Η ιδέα για το βιβλίο προέκυψε από την εξής εικόνα: ένα νεαρό κορίτσι αλυσοδεμένο σ’ έναν τοίχο ενός βρομερού υπογείου. Έτσι πυροδοτήθηκε η φαντασία μου και άρχισε το ταξίδι του ένατου μυθιστορήματός μου με πρωταγωνιστές τον Πάτρικ και την Ερίκα», σημειώνει η Σουηδέζα συγγραφέας για το βιβλίο της.

«Νεκρή πόλη» του Τζον Κίλιαν από τις εκδόσεις Bell 

Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Στα άκρα» είναι η «Νεκρή πόλη». Ο Μπεν Λόγκαν θα φτάσει μέσα στη βροχερή βραδιά στο Φόλσβιλ του Κεντάκι, μια γραφική κωμόπολη αγκαλιασμένη από έναν ήρεμο ποταμό: το ιδανικό ησυχαστήριο για έναν Νεοϋορκέζο ντετέκτιβ, κουρασμένο από το ασταμάτητο κυνήγι απαγωγέων και δολοφόνων μικρών παιδιών. Το Φόλσβιλ φαντάζει πραγματικός παράδεισος. Το μπαρ στη Μέιν Στρητ είναι άψογο, το εστιατόριο σερβίρει το καλύτερο φαγητό της πολιτείας, η ιδιοκτήτρια της πανσιόν είναι ελκυστική και το χαμόγελό της ακαταμάχητο. Όλα θα ήταν ειδυλλιακά, αν δεν είχε εξαφανιστεί εδώ και τέσσερα εικοσιτετράωρα εκείνο το κορίτσι.

Το απόσπασμα που θα οργανωθεί θα βρει τελικά την Όμπρεϊ Χάρισον, αλλά θα τη βρει νεκρή, εγκλωβισμένη σε μια φυσική παγίδα των βράχων έξω από την πόλη. Παρά τη σιγουριά του τοπικού σερίφη για το αντίθετο, ο νεοφερμένος ντετέκτιβ είναι βέβαιος πως δεν πρόκειται για ατύχημα. Γιατί πριν πεθάνει η Όμπρεϊ Χάρισον προσπάθησε να κόψει μόνη το ίδιο της το πόδι. Με έναν ελβετικό σουγιά. Πολύ σύντομα θα φανεί πως στο Φόλσβιλ υπάρχουν μυστικά και ένα παρελθόν που όλοι θέλουν να το κρατήσουν θαμμένο. Ο Μπεν Λόγκαν, όμως, δε θα ησυχάσει μέχρι να βρει το δολοφόνο του κοριτσιού. Θα το πάει στα άκρα!

Ο συγγραφέας της νέας σειράς είναι ο Τζον Κίλιαν. Μην τον αναζητήσετε στο internet γιατί πίσω από το όνομα αυτό βρίσκεται ένας γνωστός Έλληνας συγγραφέας. 

«Η νυχτερίδα» του Γιο Νέσμπο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Μια καθηλωτική αστυνομική ιστορία με στοιχεία από τη μυθολογία των Αβοριγίνων. Ένα συγκλονιστικό ντεμπούτο που τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση στη Σκανδιναβία  (The Glass Key). Οι σελίδες κυλούν σαν νεράκι χάρη στους ζωντανούς χαρακτήρες, τις γλαφυρές περιγραφές, τις ιστορικές αναφορές και τους ρεαλιστικούς διαλόγους. 

Ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε αποσπάται από τη Δίωξη Εγκλημάτων του Όσλο στο Σίδνεϊ για να παρακολουθήσει την έρευνα που διεξάγουν οι τοπικές αρχές για την εξιχνίαση ενός φόνου. Ο Χάρι μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του αλλά έχει ρητές οδηγίες να μην μπλέξει. Το θύμα είναι μια εικοσιτριάχρονη Νορβηγίδα που είναι διάσημη στην πατρίδα της. Φυσικά, ο Χάρι δεν μπορεί να μείνει απλός παρατηρητής και συνδέεται φιλικά με τον επιθεωρητή που είναι επικεφαλής της έρευνας καθώς και με έναν από τους μάρτυρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί αναμεμειγμένος με την έρευνα.

Οι τρεις αυτοί άνθρωποι θα ανακαλύψουν πως η δολοφονία της κοπέλας είναι μόνο ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ανεξιχνίαστων φόνων. Έχουν λοιπόν να αντιμετωπίσουν έναν ψυχοπαθή που δρα σε όλη την Αυστραλία. Καθώς ο κλοιός αρχίζει να κλείνει γύρω από τον δράστη, ο Χάρι φοβάται ότι κανείς δεν είναι πια ασφαλής – ούτε καν αυτοί που ερευνούν την υπόθεση.

«Νέμεσις» του Γιο Νέσμπο από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Η τέταρτη περιπέτεια του Χάρι Χόλε συνδυάζει την τέχνη του αστυνομικού με την απόλαυση της ανάγνωσης. Πλάνα από κάμερα παρακολούθησης: ένας κουκουλοφόρος μπαίνει σε μια τράπεζα του Όσλο, κολλάει την κάννη ενός όπλου στο κεφάλι μιας υπαλλήλου και της δίνει εντολή να μετρήσει μέχρι το είκοσι πέντε. Όταν δεν παίρνει τα λεφτά στον χρόνο που όρισε, τραβάει τη σκανδάλη. Η γυναίκα πέφτει νεκρή και δύο εκατομμύρια νορβηγικές κορόνες εξαφανίζονται χωρίς ίχνος. 

Ύστερα από ένα δείπνο και ένα γερό μεθύσι στο σπίτι της παλιάς φιλενάδας του Άννας Μπέτσεν, ο ντετέκτιβ Χάρι Χόλε ξυπνάει στο σπίτι του με πονοκέφαλο, χωρίς κινητό και χωρίς καμιά ανάμνηση από τις τελευταίες δώδεκα ώρες της ζωής του. Την ίδια μέρα η Άννα βρίσκεται νεκρή με μια σφαίρα στο κεφάλι στην κρεβατοκάμαρά της και ο Χόλε είναι ο κύριος ύποπτος. Στο μεταξύ οι ληστείες τραπεζών συνεχίζονται με αμείωτη βιαιότητα και το ρεμάλι της αστυνομίας του Όσλο κλείνει ανίερες συμφωνίες με τον θρυλικό φυλακισμένο τσιγγάνο Ράσκολ Μπάξετ και ξεκινάει έναν ιλιγγιώδη αγώνα δρόμου από τη νορβηγική πρωτεύουσα ως την καυτή Βραζιλία, για να διαλευκάνει ταυτόχρονα δύο υποθέσεις και να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Ωστόσο, η Νέμεση, η θεά της εκδίκησης, δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη της.

«Ανεπιθύμητο» της Κριστίνα Όλσον από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Στα βήματα του Γιο Νέσμπο, η Όλσον δημιουργεί φανατικούς αναγνώστες. Στα μέσα ενός βροχερού σουηδικού καλοκαιριού, κάποιος αρπάζει ένα κοριτσάκι από ένα τρένο γεμάτο επιβάτες. Αν και υπήρχαν εκατοντάδες δυνητικοί μάρτυρες, κανείς δεν πρόσεξε την απαγωγή. Η σοκαρισμένη μητέρα του είχε μείνει πίσω στον προηγούμενο σταθμό εξαιτίας μιας σειράς γεγονότων που φαίνονται συμπτωματικά. Το προσωπικό του τρένου ειδοποιήθηκε και πρόσεχε το κοιμισμένο παιδί. Όμως όταν το τρένο μπήκε στον Κεντρικό Σταθμό της Στοκχόλμης, το κορίτσι είχε εξαφανιστεί.

Ο αστυνόμος Άλεξ Ρεστ και η ειδική ομάδα του, με τη βοήθεια της αναλύτριας Φριεντρίκα Μπέργιμαν, αναλαμβάνουν την υπόθεση, που αρχικά φαίνεται να είναι μια κλασική σύγκρουση μεταξύ χωρισμένων γονιών για την κηδεμονία της κόρης τους. Όμως το παιδί ανακαλύπτεται νεκρό στη βόρεια Σουηδία με τη λέξη «ανεπιθύμητο» χαραγμένη στο μέτωπό του, η υπόθεση γρήγορα μετατρέπεται στον χειρότερο εφιάλτη της ερευνητικής ομάδας — την καταδίωξη ενός ιδιοφυούς και ανελέητου δολοφόνου.

«Η πόλη των αγίων» του Νίκου Κυριαζή από τις εκδόσεις Ωκεανός

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα, καταιγιστικής δράσης που κόβει την ανάσα. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, ζωντανεύει μια σημαντική και σχετικά άγνωστη ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.Ιούλιος 1943. Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται για πέμπτο χρόνο. Ο αρχηγός της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στέλνει τον καλύτερο πράκτορά του, τον Άντριου Μποντ, στην Πόλη των Αγίων, τη Ρώμη… Μια ομάδα Ιταλών ετοιμάζει πυρετωδώς το πραξικόπημα που θα ανατρέψει τον Μουσολίνι. Ο Μποντ θα αντιμετωπίσει δολοπλοκίες, προδοσία και τον πιο επικίνδυνο άνδρα του Άξονα, τον λοχαγό των SS, Σκορτσένι, με υποστηρικτές δυο δυναμικές και όμορφες Ιταλίδες, σε μια αναμέτρηση με έπαθλο την ίδια την Ιταλία και τον Μουσολίνι.

«Ανάρμοστον εστι» της Ειρήνης Βαρδάκη από τις εκδόσεις Bell 

Ψυχολογικό δράμα ή ψυχολογικό θρίλερ; Λυρισμός ή ρεαλισμός; Ανάλυση χαρακτήρων ή μυστήριο; Συγκίνηση η αγωνία; Όχι, δε χρειάζεται να επιλέξετε κάτι από τα παραπάνω. Γιατί υπάρχει μια νέα φωνή στην ελληνική λογοτεχνία που τα συνδυάζει όλα αυτά με έναν μοναδικό τρόπο και η οποία με κάθε νέο έργο της μας βουτάει ακόμη πιο βαθιά στις σκοτεινές πλευρές της ανθρώπινης ψυχής.

Η Ειρήνη Βαρδάκη, μετά το περσινό «Το Ρ της ερωμένης», που αγαπήθηκε από αναγνώστες και κριτικούς, επιστρέφει με ένα πολυδιάστατο, συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ, με φόντο τα επιβλητικά φαράγγια της Κρήτης. Ετοιμαστείτε για ένα έντονο και σκοτεινό ταξίδι στα πιο διαταραγμένα μονοπάτια του ανθρώπινου μυαλού και κρατήστε θέση στη βιβλιοθήκη σας για τη μοναδική, ξεχωριστή ελληνική φωνή στο απαιτητικό είδος του ψυχολογικού θρίλερ.

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Γιαν Αρναλντ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι ιστορίες της Οµάδας Άλφα γίνονται συνεχώς καλύτερες. Στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» η έξυπνη πλοκή συνδυάζεται µε τη δηκτική κοινωνική κριτική. Φωτεινές σουηδικές νύχτες καλοκαιριού: Μια πολωνή νοσοκόµα, που εργάζεται προσωρινά στη Σουηδία, δολοφονείται άγρια µε ένα τσεκούρι. Ένας παραγωγός τηλεοπτικών ριάλιτι πυροβολείται από έναν απαυδισµένο τηλεκριτικό. Ένα οικογενειακό έγκληµα τιµής παίρνει απροσδόκητη τροπή. Οι ύποπτοι συλλαµβάνονται, τα κίνητρά τους είναι προφανή, αλλά η ενοχή τους δεν είναι ξεκάθαρη.

Όσο η έρευνα προχωρά, η Οµάδα Άλφα συνδέει τις υποθέσεις µεταξύ τους. Τότε κάτι µεγαλύτερο αρχίζει να σχηµατίζεται. Για άλλη µια φορά τα επίλεκτα µέλη της σουηδικής αστυνοµίας καλούνται να βάλουν τα κοµµάτια ενός παζλ στη θέση τους. Όµως η εικόνα που θα σχηµατιστεί θα αφήσει άφωνους ακόµα και τους πιο πεπειραµένους αστυνοµικούς.

«Η γυναίκα του λόφου» της Γιολάντας Πατεράκη από τις εκδόσεις Ωκεανός

Μια αληθινή ιστορία για τη δύναμη του ανθρώπου, όταν είναι αναγκασμένος να βιώσει τη μοναξιά και την αναγκαστική μοναχικότητα. Η Συμέλα είναι μια ώριμη γυναίκα που βιώνει με αξιοπρέπεια τη μοναξιά που ήρθε ως αποτέλεσμα της απώλειας του συντρόφου της. Για να μη γίνει βάρος στα παιδιά της, επιλέγει να πάει για μόνιμη εγκατάσταση στο εξοχικό τους δίπλα στη θάλασσα. Εκεί, μέσα στην ηρεμία της παραδείσιας Φύσης, ασχολείται με τη ζωγραφική και ξαναθυμάται τις δεξιότητες της νιότης της. Γίνεται μέλος μιας μικρής συντροφιάς συνταξιούχων που την δέχονται άλλοι με αγάπη, κι άλλοι με φθόνο… ειδικά όταν αντιλαμβάνονται πως ο εκλεκτός καθηγητής της συντροφιάς τους έχει αρχίσει να της δείχνει μια ιδιαίτερη συμπάθεια. 

«Ένας γιος» του Παλόμας Αλεχάντρο από τις εκδόσεις Όπερα

Ο Γκίγε δίνει την εικόνα ενός παιδιού χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Δείχνει ευτυχισμένος, είναι επιμελής και φρόνιμος μαθητής της Δ΄ δημοτικού και κάνει πολύ στενή παρέα με μια συμμαθήτριά του από το Πακιστάν, τη Ναζία. Η μαμά του Γκίγε εργάζεται στο Ντουμπάι και είναι εντελώς απούσα, ο μπαμπάς του έχει προσφάτως βγει στην ανεργία, και ο μικρός —που δεν μιλάει για τη μητέρα του— έχει ως μοναδικό πρότυπο τη Μαίρη Πόππινς. Η δασκάλα του αρχίζει να διαισθάνεται πως κάτι δεν πάει και τόσο καλά. Πιστεύει πως η εξάρτησή του από την —εξιδανικευμένη στη φαντασία του μικρού— Μαίρη Πόππινς είναι μόνον η ορατή κορυφή ενός παγόβουνου, και ζητά τη βοήθεια της ψυχολόγου του σχολείου. Με τη σειρά της, η ψυχολόγος ζητά από τον Γκίγε να της ζωγραφίσει κάποιες εικόνες από την καθημερινότητά του, κι έτσι απλώνονται μπροστά της τα κομμάτια ενός πολύ σύνθετου παζλ…

«Ένας γάμος και δέκα χωρισμοί» της Μαίρης Λαμπαδίτη από τις εκδόσεις Ωκεανός

Είναι η ιστορία μιας παρέας δημοσιογράφων που μοιράστηκαν ρεπορτάζ, πολιτικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις, έρωτες, γάμους, διαζύγια και θανάτους. Μια γυναικοπαρέα που ανταλλάσσει σκέψεις και e-mail για άνδρες και χαμένες αγάπες. Οι ανατροπές στη ζωή των ηρώων και ιδίως η «μετάλλαξή» τους τα χρόνια της οικονομικής κρίσης περιγράφονται άλλοτε με χιούμορ και ευαισθησία και άλλοτε με καταγγελτική συναισθηματική φόρτιση.

ΜεταίχμιοBellΩκεανόςΌπερα