Βιβλίο|03.09.2019 15:06

Βραβείο Man Booker 2019: Αυτά είναι τα έξι υποψήφια βιβλία

Newsroom

Ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη shortlist για το βραβείο «The Man Booker Prize 2019», που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα βραβεία λογοτεχνίας.

Η Μάργκαρετ Άτγουντ με το «The Testaments» μπήκε στη λίστα παρότι το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες, ενώ στη μεγάλη λίστα βλέπουμε ακόμα τον ινδικής καταγωγής Βρετανό μύστη του μαγικού ρεαλισμού, Σαλμάν Ρούσντι, την επιτυχημένη βρετανίδα συγγραφέα φαντασίας, ποιήτρια, μεταφράστρια και δοκιμιογράφο Μπερναντίν Εβαρίστο, τον Νιγηριανό συγγραφέα Τσιγκόζιε Ομπιόμα, την Ελίφ Σαφάκ με το βιβλίο «10 Minutes 38 Seconds in This Strange World» και τη Λούσι Έλμαν.

Η Άτγουντ και ο Ρούσντι έχουν ξανακερδίσει το βραβείο Booker, η Άτγουντ το 2000 με τον «Τυφλό δολοφόνο» (εκδόσεις Ψυχογιός, 2011) και ο Ρούσντι με τα «Παιδιά του μεσονυχτίου» (εκδόσεις Ψυχογιός, 2001) το 1981.

Οι προβλέψεις για τον μεγάλο νικητή έχουν ήδη αρχίσει και η σχετική ανακοίνωση θα βγει στις 14 Οκτώβρη. Θυμίζουμε πως η προηγούμενη νικήτρια ήταν η Άννα Μπέρνς με το βιβλίο της Milkman (Ο Γαλατάς).

Μάργκαρετ ΆτγουντMan Bookerβραβεία