Βιβλίο|06.09.2019 16:33

Η γκάφα της Amazon με το νέο βιβλίο της Μάργκαρετ Ατγουντ (pic)

Newsroom

Το πολυαναμενόμενο βιβλίο «The Testaments» της Μπάρμπαρα Άτγουντ είχαν την τύχη να το παραλάβουν κάποιοι αναγνώστες λίγες ημέρες νωρίτερα εξαιτίας ενός λάθους που έκανε η Amazon

Συγκεκριμένα, ο εκδότης του βιβλίου ανέφερε πως ένας πολύ μικρός αριθμός εντύπων στάλθηκε νωρίτερα στις ΗΠΑ λόγω ενός λάθους από το κατάστημα λιανικής πώλησης. Ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House είχε δώσει εντολή στους πωλητές να κρατήσουν το βιβλίο κρυφό μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του στις 10 Σεπτεμβρίου.

«Νιώθω σαν να κέρδιζα το λαχείο!», είπε ένας θαυμαστής της Άτγουντ, ο οποίος ήταν μεταξύ αρκετών που ήδη διαβάζουν το βιβλίο. Σύμφωνα με τον Guardian, τουλάχιστον 800 αντίτυπα έφυγαν νωρίτερα, αν και υπήρχε ρητή εντολή μυστικότητας και απαγόρευση «διαρροών». Μέχρι στιγμής, η Amazon δεν έχει πάρει θέση στο συμβάν. 

Το συμβάν αυτό, έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μάργκαρετ Άτγουντ για το βραβείο Booker 2019.

Το νέο βιβλίο με τίτλο «The Testaments» είναι η συνέχεια του «The Handmaid's Tale». Η πλοκή του θα εξελίσσεται 15 χρόνια μετά την τελική σκηνή του πρώτου βιβλίου, με τρεις διαφορετικές αφηγήτριες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν θα έχει καμία σχέση με την τηλεοπτική εκδοχή. 

Το «The Handmaid’s Tale» κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’80 και από τότε μέχρι και σήμερα έχει πουλήσει πάνω από οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στα αγγλικά. Η υπόθεση του μυθιστορήματος λαμβάνει χώρα σε μία δυστοπική κοινωνία στην Αμερική όπου η κυβέρνηση ξαφνικά αφαιρεί τα δικαιώματα από τις γυναίκες και τις χρησιμοποιεί ως μέσα αναπαραγωγής. Ο εξευτελισμός, οι ακραίες τιμωρίες και τα βασανιστικά μέσα που χρησιμοποιούνται για τη συμμόρφωση τους, κυριαρχούν στη νέα τους ζωή.

Τον Απρίλιο του 2017 το βιβλίο «The Handmaid’s Tale» μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από το Hulu. Η σειρά έχει αποσπάσει διεθνώς διθυραμβικές κριτικές, τόσο για την παραγωγή της, όσο και για τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών, με κυρίαρχη αυτή της πρωταγωνίστριας Ελίζαμπεθ Μος, η οποία απέσπασε βραβείο Emmy και Χρυσή Σφαίρα Ά Γυναικείου ρόλου.

AmazonΜάργκαρετ ΆτγουντMan Booker