Σινεμά|15.04.2020 17:46

«Dune»: Σαλαμέ, Μπαρδέμ και Μομόα στις πρώτες εικόνες από το μπλοκμπάστερ του Βιλνέβ

Άντα Δαλιάκα

Ο Καναδός Ντενί ΒιλνέβΆφιξη», «Blade Runner 2049») επανέρχεται στην επιστημονική φαντασία βάζοντας ψηλά τον πήχη των στοιχημάτων. Πώς; Γυρίζοντας το δικό του «Dune», βασισμένο στο απαιτητικό μυθιστόρημα του Φρανκ Χέρμπερτ.

Το καστ της ταινίας μοιάζει ονειρικό: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ έχει τον ρόλο του Πολ Ατρείδη, η Ρεμπέκα Φέργκιουσον («Επικίνδυνη Αποστολή: Η Πτώση») εμφανίζεται ως Λαίδη Τζέσικα, ενώ ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ ως βαρόνος Βλάντιμιρ Χαρκόνεν και η Σαρλότ Ράμπλινγκ, ως Σεβάσμια Μητέρα Γάιους Έλεν Μοχάιαμ. Μαζί τους οι Όσκαρ Άιζακ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Τζος Μπρόλιν, Ζεντάγια, Τζέισον Μομόα και Ντέιβ Μπαουτίστα.

Από τον Βιλνέβ, θερμό φαν της εποποιίας του «Star Wars», περιμένουμε μια ταινία με την αισθητική των περιπετειών επιστημονικής φαντασίας που καθόρισαν το είδος. Το δύσκολο έργο της μεταφοράς του πολύπλοκου βιβλίου στη μεγάλη οθόνη έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος Έρικ Ροθ («Φόρεστ Γκαμπ», «A Star Is Born»).

Η υπόθεση έχει ως εξής: «Ο Αρράκις, γνωστός και ως Ντιουν, είναι το μοναδικό μέρος σε όλο το γνωστό σε εμάς σύμπαν όπου υπάρχουν φυσικά αποθέματα του μπαχαρικού μελάνζ, της πολυτιμότερης ουσίας στην Αυτοκρατορία. Ο Πολ θα σφραγίσει το μέλλον του πλανήτη και ολόκληρης της Αυτοκρατορίας αναλαμβάνοντας να πάρει εκδίκηση για την συνομωσία κατά της οικογένειας του που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πατέρα του».

Η μεταφορά του «Dune» στον κινηματογράφο έχει αποδειχτεί κατά καιρούς ένα φιλόδοξο όσο και επίπονο πρότζεκτ για πολλούς σκηνοθέτες. Ανάμεσα σε αυτούς που το προσπάθησαν ήταν ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι, ο Ρίντλεϊ Σκοτ και ο Ντέιβιντ Λιντς. Ο τελευταίος το γύρισε καταθέτοντας το 1984 μια αμφιλεγόμενη ταινία με πρωταγωνιστές τους Κάιλ ΜακΛάχλαν, Βιρτζίνια Μάρντσεν, Φρανσέσκα Άνις, Μπραντ Ντούριφ, Χοσέ Φερέρ, Σιλβάνα Μανγκάνο και άλλα γνωστά ονόματα της εποχής.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ

DuneΝτέιβιντ ΛιντςΤιμοτέ ΣαλαμέΝτενί ΒιλνέβΧαβιέ Μπαρδέμ