Σινεμά|02.05.2020 14:41

Netflix: «Mamma Mia!Here We Go Again» και έξι σειρές που θα δούμε τον Μάιο

Άντα Δαλιάκα

Στους ρυθμούς των ABBA με φόντο το φωτεινό ελληνικό καλοκαίρι, η Αμάντα Σέιφριντ και η Μέριλ Στριπ τραγουδούν ξανά «Mamma Mia!» στην τελευταία ταινία της σειράς που βγήκε το 2019 και θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Μάιο. Οι νέες σειρές «Hollywood» και «The Eddy» με τις υπογραφές του Ράιαν Μέρφι και του Ντάμιεν Σαζέλ αντίστοιχα, έρχονται στην πλατφόρμα streaming για να σκορπίσουν γκλάμουρ και μουσική από το Λος Άντζελες και το Παρίσι, ενώ η κοσμοπολίτικη «Δυναστεία» έχει νέα σεζόν και ο αγαπητός Στιβ Καρέλ θέλει να μας απογειώσει με την κωμωδία «Space Force».

«Mamma Mia! Here We Go Again»
Από 19 Μαΐου

Χορός, τραγούδι, το γαλανόλευκο του ελληνικού καλοκαιριού, φολκλόρ made in Greece και διάσημοι πρωταγωνιστές με πρώτη και καλύτερη την Μέριλ Στριπ να παραβγαίνουν στα φωνητικά και τα έξαλλα χορευτικά τραγουδώντας 22 επιτυχίες των ABBA. Έντεκα χρόνια μετά τα γυρίσματα του «Mamma Mia!» στην Ελλάδα και δέκα μετά την έξοδό του στις αίθουσες παγκοσμίως που χάρισε τουριστική αίγλη και ανάπτυξη στη Σκόπελο και τη Σκιάθο, το πολύ δημοφιλές μιούζικαλ επανέρχεται με το δεύτερο μέρος του (ταυτόχρονα σίκουελ και πρίκουελ του πρώτου μέρους).

Εδώ το αιγαιοπελαγίτικο φόντο παρέχει το κροατικό νησί Βις όπου γυρίστηκε η ταινία, καθώς η Σόφι (Αμάντα Σέιφριντ) επανενώνεται με τους τρεις μπαμπάδες της, έτοιμη να ακολουθήσει τα βήματα της μητέρας της. Παράλληλα, ξετυλίγεται το στόρι του καλοκαιριού όπου η Ντόνα (Μέριλ Στριπ, Λίλι Τζέιμς) γνώρισε τους τρεις εραστές της ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.

Πάμε πάλι, δηλαδή, στο φανταστικό ελληνικό νησί Kalokairi όπου το λαμπερό καστ του πρώτου φιλμ επιστρέφει μαζί με τη Σερ και τον Αντι Γκαρσία σε έξτρα λαμπερούς ρόλους, αλλά και τον Πάνο Μουζουράκη να ερμηνεύει τον Έλληνα Λάζαρο που προσφέρει στη νεαρή Ντόνα την ευκαιρία να δουλέψει ως τραγουδίστρια στο μπαρ του.

«Hollywood» 
Από 1η Μαΐου

Η νέα σειρά μίας σεζόν από τον Ράιαν Μέρφι και τον Ίαν Μπρέναν αφηγείται την ιστορία μιας παρέας φιλόδοξων ηθοποιών και σκηνοθετών στο μεταπολεμικό Χόλιγουντ που προσπαθεί -πάση θυσία- να πετύχει στη Μέκκα του κινηματογράφου. Κάθε ήρωας αποκαλύπτει με μοναδικό τρόπο τι κρύβεται πίσω από τη λουσάτη κουρτίνα της Χρυσής Εποχής του Χόλιγουντ, φέρνοντας στο προσκήνιο τη συστημική αδικία και τις μεροληπτικές συμπεριφορές όσον αφορά την καταγωγή, το κοινωνικό φύλο και τη σεξουαλικότητα που έχουν επιβιώσει μέχρι και τις μέρες μας. 

Με προκλητικό και διεισδυτικό τρόπο, το «Hollywood» αποκαλύπτει και μελετά τη δυναμική που για δεκαετίες διαμορφώνει τους μηχανισμούς της εξουσίας, καθώς και το πώς θα ήταν ο χώρος της ψυχαγωγίας αν αυτή είχε εξαλειφθεί. Από τον Ράιαν Μέρφι που έχει ασχοληθεί ξανά με τα παρασκήνια της αμερικανικής κινηματογραφικής στο «Feud» γύρω από τη δηλητηριώδη σχέση των Μπέτι Ντέιβις και Τζόαν Κρόφορντ, ανυπομονούμε για μια σειρά με ένταση και ξέχειλο γκλάμουρ.

Στο «Hollywood» πρωταγωνιστούν ο Ντέιβιντ Κόρενσουετ ως Τζακ, ο Ντάρεν Κρις ως Ρέιμοντ, ο Τζέρεμι Πόουπ ως Άρτσι, η Λόρα Χάριερ ως Καμίλ, η Σαμάρα Γουίβινγκ ως Κλερ, ο Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ ως Έρνι, η Χόλαντ Τέιλορ ως Έλεν Κινκέιντ, η Πάτι ΛουΠον ως Έιβις, ο Τζιμ Πάρσονς ως Χένρι Γουίλσον, ο Τζέικ Πίκινγκ ως Ροκ Χάντσον, ο Τζο Μαντέλο ως Ντικ και η Μοντ Άπαταου ως Χενριέτα. Τη διεύθυνση παραγωγής της σειράς υπογράφουν οι συνδημιουργοί Ράιαν Μέρφι και Ίαν Μπρέναν, σε συνεργασία με την Αλέξις Μάρτιν Γούνταλ και την Τζάνετ Μοκ, η οποία αναλαμβάνει και ρόλο σεναριογράφου και σκηνοθέτιδας.

«Μέσα στη νύχτα» («Into The Night»)
Από 1η Μαΐου

Όταν ξαφνικά ο ήλιος αρχίζει να σκορπά τον θάνατο, οι επιβάτες μιας νυχτερινής αμαξοστοιχίας από τις Βρυξέλλες κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν. Ο Τζέισον Τζορτζ του «Narcos» υπογράφει την πρώτη βελγική σειρά του Netflix, ένα θρίλερ σε μια Ευρώπη που χάνεται μέσα σε ένα σκηνικό Αποκάλυψης. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο «The Old Axolotl» του Jacek Dukaj.

«The Eddy» 
Από 8 Μαΐου

Σε σκηνοθεσία μεταξύ άλλων του οσκαρικού Ντάμιεν Σαζέλ («La La Land», «Χωρίς μέτρο»), το οκτώ επεισοδίων μουσικό δράμα διαδραματίζεται στις πολυπολιτισμικές γειτονιές του σύγχρονου Παρισιού. Κάποτε διάσημος πιανίστας τζαζ στη Νέα Υόρκη, ο Έλιοτ Ούντο (Αντρέ Χόλαντ) είναι τώρα συν-ιδιοκτήτης του κλαμπ «The Eddy» και μάνατζερ της μπάντας με επικεφαλής την τραγουδίστρια και ενίοτε φιλενάδα του Μάγια (Τζοάνα Κούλιγκ). Καθώς ο Έλιοτ μαθαίνει ότι ο συνεργάτης του Φαρίντ (Ταχάρ Ραχίμ) εμπλέκεται σε κομπίνες στο κλαμπ, αρχίζουν να αποκαλύπτονται μυστικά του παρελθόντος. Στη σειρά συμμετέχουν επίσης οι Λεϊλά Μπεχτί, Μελίσα Τζορτζ, Αμάντλα Στίνμπεργκ, Αντίλ Ντεμπί, Μπενζαμέν Μπιολέ και ο ράπερ Sopico στην πρώτη του εμφάνιση στην οθόνη. Το γεμάτ ένταση πολυτισμικό mixtape του Σαζέλ φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με Grammy Γκλεν Μπάλαρντ.

«Έχεις πεθάνει για μένα» («Dead To Me»)
Από 8 Μαΐου

Στον απόηχο της αιματηρής αποκάλυψης στην αυλή, η Τζεν και η Τζούντι παλεύουν να κρατήσουν κρυφό το σκοτεινό μυστικό τους, αλλά μια απρόσμενη άφιξη τις αγχώνει. Δεύτερη σεζόν για την επιτυχημένη μαύρη κωμωδία της Λιζ Φέλντμαν (σεναριογράφο του σόου της Έλεν ΝτεΤζένερις) με τις υπέροχες Κριστίνα Απλγκέιτ και Λίντα Καρντελίνι

«Δυναστεία»
Από 23 Μαΐου

Σύγχρονο ριμέικ της εμβληματικής, πολυαγαπημένες σαπουνόπερας των 80s που παρακολουθείται τόσο από τους φαν της παλιάς σειράς όσο και από νέους θεατές καθώς ακολουθεί τις ζωές των πλούσιων αντίπαλων οικογενειών των Κάρινγκτον και Κόλμπι. Η σειρά επιστρέφει με τη σεζόν 3 που υπόσχεται μπόλικο χαβιάρι, bachelor πάρτι και καταστροφικούς συγγενικούς ανταγωνισμούς. 

«Space Force» 
Από 29 Μαΐου

Επιτέλους ο Στιβ Καρέλ σε μία πολυαναμενόμενη κωμωδία! Ένας παρασημοφορημένος πιλότος που ονειρεύεται να αναλάβει τα ηνία της Πολεμικής Αεροπορίας, ο πτέραρχος Μαρκ Ρ. Νέιρντ (Στιβ Καρέλ), αιφνιδιάζεται όταν του ανατίθεται η ηγεσία του νέου έκτου κλάδου της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας ονόματι Διαστημική Δύναμη. Επιφυλακτικός αλλά αφοσιωμένος, ο Μαρκ μετακομίζει με την οικογένειά του σε μια απομακρυσμένη βάση στο Κολοράντο, όπου μαζί με μια ατίθαση ομάδα επιστημόνων και "αστροναυτών" καλείται από τον Λευκό Οίκο να αφήσει εσπευσμένα αμερικανικό στίγμα στο φεγγάρι (ξανά) με σκοπό την απόλυτη κυριαρχία στο διάστημα.

Από τους δημιουργούς Καρέλ και Γκρεγκ Ντάνιελς («The Office»), το «Space Force» διακωμωδεί το εργασιακό περιβάλλον όπου η φιλοδοξία κατακτά τα ύψη. Στη σειρά πρωταγωνιστούν επίσης οι Τζον Μάλκοβιτς, Νταϊάνα Σίλβερς, Τάουνι Νιούσομ, Μπεν Σουάρτζ, ενώ εμφανίζονται και οι Λίσα Κούντροου, Τζίμι Ο. Γιανγκ, Νόα Έμερικ, Άλεξ Σπάροου και Ντον Λέικ. Ο Χάουαρντ Κλέιν από την 3Arts («The Office») υπογράφει τη διεύθυνση παραγωγής, ενώ ο Ντάνιελς αναλαμβάνει τον ρόλο του showrunner. 

HollywoodThe EddyMamma Mia!Here We Go AgainNetflix