Σινεμά|08.05.2020 14:52

Ο Σπάικ Λι επιστρέφει με φόντο τα Όσκαρ: Στο Netflix από τις 12 Ιουνίου το «Da 5 Bloods»

Newsroom

Βραβευμένος με Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου για την «Παρείσφρηση» («BlacKkKlansman») που βγήκε στις αμερικανικές αίθουσες τον Αύγουστο του 2018, ο Σπάικ Λι επιστρέφει πάλι...καλοκαίρι με το πολεμικό δράμα «Da 5 Bloods» το οποίο θα βγει στην πλατφόρμα streaming του Netflix στις 12 Ιουνίου, καθώς η πανδημία δεν επιτρέπει την πρεμιέρα της στις αίθουσες σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. 

Από τη στιγμή που τα Όσκαρ προσάρμοσαν τους κανόνες για τις επιλέξιμες ταινίες στα δεδομένα της πανδημίας, το «Da 5 Bloods» δεν αποκλείεται να πιάσει μία από τις πρώτες θέσεις στις επόμενες υποψηφιότητες έχοντας εξαιρετικό word of mouth, έπειτα από τα πρώτα επιτυχημένα τεστ προβολών τον χειμώνα του 2019.

Την ανακοίνωση για την πρεμιέρα της ταινίας έκανε ο ίδιος ο Σπάικ Λι στα social media ανεβάζοντας λίγο παραπάνω το σινε-θερμόμετρο της καλοκαιρινής σεζόν που στην Αμερική βρίσκεται ακόμα σε καραντίνα (κι ας ανοίγουν σταδιακά οι κινηματογράφοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη). 

Στο καστ του «Da 5 Bloods» είναι οι Τσάντγουικ ΜπόσμανBlack Panther»), Τζόναθαν Μέιτζορς, Πολ Γουόλτερ Χάουζερ, Ντελρόι Λίντο και Κλαρ Πίτερς. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά για την υπόθεση της ταινίας, τέσσερις Αφροαμερικανοί βετεράνοι του πολέμου του Βιετνάμ επιστρέφουν στο Βιετνάμ προκειμένου να βρουν τον τάφο του πεσόντος αρχηγού της διμοιρίας τους αλλά κι έναν θαμμένο θησαυρό. Θα έρθουν όμως αντιμέτωποι με την καταστροφική ανηθικότητα του πολέμου που μοιάζει να μην έχει τελειώσει.

Ο Σπάικ Λι έχει υπογράψει για το Netflix και την τηλεοπτική μεταφορά της ταινίας του «She’s Gotta Have It» που προβλήθηκε ως σειρά διάρκειας δύο σεζόν.

Da 5 BloodsNetflixstreamingΣπάικ Λι