Σινεμά|13.05.2020 13:33

O Ρόμπερτ Πάτινσον αρνείται να φτιάξει μυς - Θα είναι ένας διαφορετικός Batman

Newsroom

Παραμένοντας σε καραντίνα στο Λονδίνο όπου τον βρήκε το lockdown να γυρίζει το νέο «Batman», ο Βρετανός σταρ μίλησε στο GQ εφ΄όλης της ύλης, εξηγώντας μεταξύ άλλων τους λόγους για τους οποίους αρνείται «να γίνει μέρος του προβλήματος». Και όταν λέει «πρόβλημα», ο Ρόμπερτ Πάτινσον  εννοεί την τέλεια εικόνα (body image) των ανδρών του Χόλιγουντ που αποκτούν όγκο και γραμμώσεις. Όσοι το κάνουν είναι απλά μέρος του προβλήματος...

Αξύριστος, αναμαλλιασμένος, όπως έχει κάθε δικαίωμα να είναι κάθε άνθρωπος που βρίσκεται σε καραντίνα, ο αγαπημένος πρωταγωνιστής των χολιγουντιανών μπλοκμπάστερ και των ανεξάρτητων διαμαντιών, ποζάρει στο εξώφυλλο του περιοδικού με μια φωτογραφική μηχανή και γιορτάζει τα 34α γενέθλιά του σήμερα με το κορίτσι του, στο διαμέρισμα που του έχει κλείσει η παραγωγή της ταινίας.

«Αν γυμνάζεσαι συνέχεια, δημιουργείς ένα προηγούμενο» τονίζει ο Πάτινσον, ενώ συμπληρώνει: «Κανείς δεν το έκανε αυτό στη δεκαετία του '70. Ακόμα και ο Τζέιμς Ντιν δεν ήταν ακριβώς γραμμωμένος».

Αγνοώντας τις υποδείξεις του προσωπικού γυμναστή του, ο ηθοποιός παραδέχεται ότι σχεδόν δεν κάνει τίποτα από βάρη, αλλά ακολουθεί τη διατροφή που του επιτρέπεται: βρώμη με πρωτεϊνη βανίλιας καθώς και τόνος με ταμπάσκο. Τι κι αν ο Κρίστιαν Μπέιλ πήρε 20 κιλά για να υποδυθεί τον Σκοτεινό Ιππότη στην τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν, ο Πάτινσον θα παραμείνει ο αδύνατος, γλυκός εαυτός του...

«Τη μία και μοναδική φορά που μου ζήτησαν να βγάλω το πουκάμισο μου, νομίζω ότι μου είπαν να το ξαναβάλω αμέσως» προσθέτει χαριτολογώντας για την γυμνή έκθεσή του στην κάμερα την εποχή που γύριζε το «Twilight».

Και μια και αναφερόμαστε στον Νόλαν, ο Ρόμπερτ Πάτινσον παίζει και στο «Tenet» του συμπατριώτη του, την υπερπαραγωγή που σύσσωμος ο κινηματογραφικός κόσμος βλέπει σαν μεσσία για να σώσει τους κινηματογράφους στην μετά-καραντίνα εποχή, με την έξοδό του στις αίθουσες στα μέσα Ιουλίου.

Στο μεταξύ σημειώστε ότι το «The Batman» θα βγει στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2021.

BatmanΡόμπερτ Πάτινσονκαραντίνα