Σινεμά|14.05.2020 18:03

Τζέφρι Έπσταϊν: Η σειρά του Netflix αποκαλύπτει το τέρας πίσω από το εμπόριο του σεξ

Newsroom

Μέχρι τη σύλληψή του το 2019, ο μυστηριώδης μεγιστάνας Τζέφρι Έπσταϊν κατηγορούνταν για κακοποίηση γυναικών και ανηλίκων κοριτσιών επί δεκαετίες, έχοντας φτιάξει έναν κύκλο «βοηθών» που φρόντιζε για τη διεξαγωγή και την κάλυψη των εγκλημάτων του. Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Jeffrey Epstein: Filthy Rich» που ασχολείται με τη ζωή και τη δράση του, είναι ανατριχιαστικό.

Ο Έπσταϊν είχε ταπεινή καταγωγή, αλλά κατάφερε να εκμεταλλευτεί καταστάσεις και να αναρριχηθεί στην κορυφή του χρηματοοικονομικού κόσμου. Τελικά κέρδισε τεράστιο πλούτο και δύναμη, ενώ παράλληλα ηγείτο ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης σεξ. Ο δράστης σεξουαλικών αδικημάτων έκανε μια μυστική συμφωνία με την κυβέρνηση το 2008, αποφεύγοντας μια πιθανή ισόβια κάθειρξη ενώ συνέχισε να κακοποιεί γυναίκες.

Άνι Φάρμερ, Τζέφρι Έπσταϊν: Βρώμικο χρήμα

Δίνοντας τρομακτικές περιγραφές, οι κατήγοροι του Έπσταϊν αποτελούν το κέντρο βάρους του ντοκιμαντέρ της Lisa Bryant, «Jeffrey Epstein: Filthy Rich» («Τζέφρι Έπσταϊν: Βρώμικο χρήμα») που αποτελείται από τέσσερα μέρη και θα αρχίσει να προβάλλεται στο Netflix στις 27 Μαϊου. Αποκαλύπτοντας τα συναισθηματικά βάρη και τις πληγές που κουβαλούν - κάποιες για πρώτη φορά - οι γυναίκες που επέζησαν του τρομερού κυκλώματος σεξ στοχεύουν να υψώσουν το δικό τους ανάχωμα στις απόπειρες των πλούσιων και ισχυρών των βρώμικων δικτύων όσο και του ίδιου του αμερικανικού δικαστικού συστήματος από το να φιμώσουν την επόμενη γενιά. 

Η σειρά ντοκιμαντέρ φέρει την σφραγίδα στην εκτέλεση παραγωγής του Joe Berlinger («Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes»). 

NetflixΤζέφρι ΈπσταϊνJeffrey Epstein