Σινεμά|16.12.2018 16:59

Κλιντ Ίστγουντ: «Βαποράκι» ετών 90 στη νέα του ταινία (vid)

Newsroom

Ο Κλιντ Ίστγουντ είναι ένας από τους πιο ακούραστους ηθοποιούς και σκηνοθέτες του Χόλιγουντ και στα 88 του χρόνια ερμηνεύει το ρόλο ενός 90χρονου βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που συλλαμβάνεται να μεταφέρει κοκαΐνη αξίας τριών εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό ενός μεξικανικού καρτέλ. 

Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «The Mule» έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 14 Δεκεμβρίου. Το σενάριο από τον Νικ Σενκ είναι βασισμένο στο άρθρο των «The New York Times» με τίτλο «The Sinaloa Cartel's 90-Year-Old Drug Mule» του Σαμ Ντόλνικ, και έχει βασιστεί στην αληθινή ιστορία του Λίο Σαρπ, ενός βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που έγινε έμπορος ναρκωτικών για το καρτέλ Sinaloa.

Ο Ίστγουντ εκτός από πρωταγωνιστής είναι και ο σκηνοθέτης του «The Mule», ενώ το ρόλο της κόρης του παίζει η πραγματική του κόρη, η 46χρονη Άλισον Ίστγουντ, η οποία είχε αποσυρθεί από την ηθοποιία. Στο καστ των συμπρωταγωνιστών φιγουράρει και ο Μπράντλεϊ Κούπερ, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ο Ίστγουντ και το 2014 στο «American Sniper».

Η Άλισον Ίστγουντ υποδύεται στην ταινία του πατέρα της, την πρωτότοκη κόρη του, «Άιρις». 

Η ταινία «The Mule» είναι η μεγάλη επιστροφή του Ίστγουντ μετά από 6 χρόνια διαλείμματος.Ο τελευταίος του ρόλος ήταν το 2012 στο «Trouble with the Curve», και πριν από αυτόν το 2008 έπαιξε και σκηνοθέτησε το βραβευμένο «Gran Torino».

Η Άλισον Ίστγουντ πόσταρε στο Instagram μια φωτογραφία με τα 8 παιδιά του Κλιντ σε απαρτία.

T

Το καστ συμπληρώνουν οι: Μάικλ Πένια, Νταϊάν Γουιστ, Τέσα Φαρμίγκα και Λόρενς Φίσμπερν. Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Κλιντ Ίστγουντ