Σινεμά|25.05.2020 16:20

Πάολο Σορεντίνο: Ο σκηνοθέτης της «Τέλειας ομορφιάς» κάνει το Vanity Fair Italia... ταινία

Newsroom

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ιταλός σκηνοθέτης, Πάολο Σορεντίνο, διευθύνει στο νέο τεύχος του Vanity Fair Italia ένα καινοτόμο πολυμεσικό project με τίτλο «Phase 4» («Φάση 4») που μετατρέπει το περιοδικό σε σενάριο και ταινία στην οποία διάσημοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες συμμετέχουν ως συγγραφείς. 

Το εξώφυλλο του περιοδικού κοσμεί ένα σμήνος από ροζ φλαμίνγκο, φωτογραφημένα νύχτα στη Σκαλινάτα στη Ρώμη από τους Άλεξ Ματζόλι και Πάολο Σορεντίνο. Το πρότζεκτ είναι φυσικά εμπνευσμένο από την ταινία «Η Τέλεια Ομορφιά» (2013, La grande bellezza), που χάρισε στον σκηνοθέτη Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

T

Στο τεύχος συμμετέχουν διεθνείς σταρ που περιγράφουν τις προσωπικές τους αναμνήσεις που σχετίζονται με την ιταλική ομορφιά. Ανάμεσά τους οι Γουίλεμ Νταφόε, Γουές Άντερσον, Τζέιν Φόντα, Τζον Μάλκοβιτς, Τζουντ Λο, Γούντι Χάρελσον, Σάρον Στόουν, Τζένιφερ Λόρενς, Ρέιτσελ Βάις και Κριστόφ Βαλτς. Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, κόρη του φημισμένου Ιταλού σκηνοθέτη Ρομπέρτο Ροσελίνι και της ιέρειας της μεγάλης οθόνης Ίνγκριντ Μπέργκμαν, διηγείται τις αναμνήσεις των σπουδαίων γονιών της, και μιλά για τη δική της ομορφιά: την επιτυχία της ως παγκόσμιο είδωλο ομορφιάς μέσω του κινηματογράφου και το νέο ρόλο της ως ακτιβίστρια και έμβλημα μιας νέας φεμινιστικής αισθητικής που συμπεριλαμβάνει τις γυναίκες όλων των ηλικιών.

Η ιταλική μόδα διαδραματίζει επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο: ο σχεδιαστής Αλεσάντρο Μικέλε συνεισφέρει με μια συζητά με τον ράπερ Achille Lauro σχετικά με τη δύναμη της ομορφιάς στη σημερινή κουλτούρα, ενώ η σύγχρονη τέχνη εκπροσωπείται από τη Μαρίνα Αμπράμοβιτς, η οποία δημιούργησε ένα πρότζεκτ αποκλειστικά για τον Πάολο Σορεντίνο. Οι συμμετέχοντες καλούνται να φανταστούν τη δική τους Φάση 4, μια κοσμοϊστορική στιγμή για να σκεφτούν το μέλλον μετά την πανδημία καθώς και τα πρώτα δοκιμαστικά βήματα προς την ανάκαμψη. Όποιος επιθυμεί μπορεί να περιγράψει το όραμά του για το μέλλον χρησιμοποιώντας το hashtag # phase4 και να συμπεριλάβει μια φωτογραφία που αποτυπώνει τα όνειρά του για το αύριο.

Πάολο ΣορεντίνοπανδημίαΡώμηVanity Fair