Σινεμά|01.06.2020 15:42

Από το «Dark» μέχρι το «The Politician»: Οι σειρές που έρχονται Ιούνιο στο Netflix

Άγγελος Γεραιουδάκης

Η διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα, Netflix, έρχεται και τον Ιούνιο με αρκετές προτάσεις και νέες προσθήκες σε ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ. Οι «Fab 5» επιστρέφουν σε νέες περιπέτειες, ενώ θα κάνει πρεμιέρα και η νέα ιταλική σειρά μυστηρίου «Οι Καμπάνες του Κουρόν» με πρωταγωνίστρια τη Valeria Bilello. Μεγάλη έκπληξη η έλευση της τέταρτης και τελευταίας σεζόν της σειράς «13 reasons Why», αφού η προηγούμενη κυκλοφόρησε σε λιγότερο από ένα χρόνο. 

13 Γιατί (13 Reasons Why)

Στην τελευταία σεζόν της σειράς, οι τελειόφοιτοι του Λυκείου Λίμπερτι προετοιμάζονται για την αποφοίτηση. Προτού όμως πουν αντίο, πρέπει να συνεχίσουν να κρύβουν επικίνδυνα μυστικά και έρχονται αντιμέτωποι με συγκινητικές επιλογές που ίσως αλλάξουν το μέλλον τους για πάντα. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζέυ Άσερ, το οποίο προσαρμόστηκε από τον Μπράιαν Γιόρκεϋ για το Netflix. Το «13 Reasons Why» είναι εξαιρετικά δημοφιλές και επιτυχημένο. Έχει περιεχόμενο που καθηλώνει. Ο νέος κύκλος της σειράς έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 5 Ιουνίου. 

FAB 5

Στον νέο κύκλο, οι «Fab 5» πηγαίνουν στην ιστορική Φιλαδέλφεια για να μεταμορφώσουν νέους καθημερινούς ήρωες, όπως έναν εργατικό DJ και μια ζορισμένη κομμώτρια σκύλων. Στην πέμπτη σεζόν, ο Άντονι Πορόβσκι (φαγητό και κρασί), Μπόμπι Μπερκ (διακόσμηση εσωτερικού χώρου), Καράμο Μπράουν (πολιτισμός), Τζόναθαν Βαν Νες (περιποίηση) και Ταν Φρανς (μόδα) είναι έτοιμοι να δημιουργήσουν νέες σχέσεις με άνδρες και γυναίκες με διαφορετικό υπόβαθρο και πεποιθήσεις, συχνά αντίθετες από τις δικές τους, και να εξερευνήσουν μια ευρεία γκάμα κοινωνικών θεμάτων. Η νέα σεζόν θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 5 Ιουνίου. 

Οι Καμπάνες του Κουρόν (Curon)

Mε αφορμή τη μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας τους λίγο μετά την άφιξή τους στη γενέτειρά της, δύο δίδυμα στην εφηβεία ανακαλύπτουν μυστικά για το «ήρεμο» χωριό. Τη σκηνοθεσία έχουν αναλάβει οι Fabio Mollo (South Is Nothing) και Lyda Patitucci (REC 3: Genesis), ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Ezio Abbate (Banat – Il viaggio), Ivano Fachin (Vodka Tonic), Giovanni Galassi και Tommaso Matano (Sopravvissuti). Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Valeria Bilello (Sense8), Maximilian Dirr (Capri-Revolution) και Anna Ferzetti (Domani è un altro giorno). Η νέα ιταλική σειρά μυστηρίου θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στο Netflix στις 10 Ιουνίου. 

F is for Family

Το «F is for Family» από τον κωμικό Μπιλ Μπερ και τον βραβευμένο με Emmy, Μάικλ Πράις, μεταφέρει τους θεατές στη δεκαετία του 1970, μια εποχή που η πολιτική ορθότητα, η υπερπροστατευτικότητα των γονέων και η απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους δεν υπήρχαν στο λεξιλόγιο κανενός, ούτε αποτελούσαν τον κανόνα. Στον τέταρτο κύκλο, ο Φρανκ δέχεται μια ανεπιθύμητη επίσκεψη από τον πατέρα του. Παράλληλα, η Σου ανακαλύπτει το θαυματουργό Λαμάζ κι ο Μπιλ γίνεται γνωστός στον χώρο του χόκεϊ. Η παιδική σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουνίου. 

Μαρτσέλα (Marcella)

Με φόντο το σύγχρονο Λονδίνο και πρωταγωνίστρια την Άννα Φρίελ, το «Μαρτσέλα» -από τον διεθνώς αναγνωρισμένο σεναριογράφο και συγγραφέα Χανς Ρόζενφελντ («The Bridge»)- επικεντρώνεται στον ψυχολογικό αγώνα μιας αστυνομικού σε ένα κρίσιμο σημείο στην προσωπική της ζωή, η οποία είναι κυριευμένη από την απόρριψη και καθοδηγείται από το ένστικτό της.

Με την επιστροφή της στην Ομάδα Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας μετά από ένα διάλειμμα 12 ετών, η Μαρτσέλα, μια ντετέκτιβ λίγο πριν από τα 40, είχε εγκαταλείψει την απαιτητική της θέση για να παντρευτεί και να αφιερώσει τη ζωή της στο ξεκίνημα μιας οικογένειας. Όταν ξαφνικά ο γάμος της με τον έρωτα της ζωής της τελειώνει και η ίδια απομακρύνεται από τα παιδιά της που φοιτούν σε οικοτροφείο, η Μαρτσέλα επιστρέφει στη δουλειά - κλονισμένη. Εκεί, αναλαμβάνει αμέσως μια παλιά της υπόθεση στην οποία ξεκίνησε να δουλεύει το 2003. Η υπόθεση αφορά μια σειρά από δολοφονίες, οι οποίες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνους τους ανεξιχνίαστους φόνους που συνέβησαν πριν από σχεδόν δέκα χρόνια. Στην τρίτη σεζόν, δεκαοχτώ μήνες μετά, η Μαρτσέλα ζει με νέα ταυτότητα στο Μπέλφαστ, όπου έχει διεισδύσει σε μια οικογένεια μαφιόζων ως μυστική πράκτορας. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Ιουνίου. 

Ο Πολιτικός (The Politician)

Ο Πέιτον Χόμπαρτ (Μπεν Πλατ) προσπαθεί να ανατρέψει την Ντίντι Στάντις (Τζούντιθ Λάιτ) στον προεκλογικό αγώνα για τη Γερουσία της Νέας Υόρκης. Ως επικεφαλής της πλειοψηφίας των Γερουσιαστών εδώ και πολλά χρόνια και έχοντας με το μέρος της τον κόσμο αλλά και την αυστηρή επικεφαλής του επιτελείου Χαντάσα Γκολντ (Μπέτι Μίντλερ), η επανεκλογή της Ντίντι ήταν υποτίθεται εύκολη υπόθεση, όμως ο Πέιτον -ο οποίος βλέπει αυτήν την ευκαιρία ως το επόμενο βήμα της πορείας του προς την προεδρία- πρέπει να αποφασίσει τι είδους πολιτικός θέλει τελικά να γίνει, και να πετύχει, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει ότι θα φέρει στο φως της δημοσιότητας μυστικά, ψέματα και ένα τρίο.

Παράλληλα, η μητέρα του, η Τζορτζίνα Χόμπαρτ (Γκουίνεθ Πάλτροου), παίρνει μια κοσμοϊστορική απόφαση που απειλεί να επισκιάσει τον ίδιο και ό,τι ελπίζει να καταφέρει. Αν όμως ο Πέιτον θέλει να ξεχωρίσει ανάμεσα στους μικροπρεπείς πολιτικούς και να αναδειχθεί χωρίς να συμβιβαστεί, πρέπει να βρει τη φωνή του και το πολιτικό μήνυμα με το οποίο θα εμπνεύσει και θα ενθουσιάσει τους ψηφοφόρους. Με δημιουργούς τους Ράιαν Μέρφι, Μπραντ Φάλτσακ και Ίαν Μπρέναν, ο «Πολιτικός» παρουσιάζει με αστείο και σατιρικό τρόπο τι χρειάζεται απλά για να γίνει κανείς πολιτικός. Ο δεύτερος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στις 19 Ιουνίου. 

 

Σκοτάδι (Dark)

Στην τελευταία σεζόν της σειράς, η τρέλα με τη διαστρέβλωση του χρόνου καταλήγει σε έναν νέο κόσμο, όπου κάποια πράγματα είναι αρκετά γνώριμα, ενώ άλλα πάλι παραμένουν ενοχλητικά ξένα. Το «Dark», ένα οικογενειακό δράμα με μια δόση μεταφυσικού, διαδραματίζεται σε μια γερμανική πόλη στη σημερινή εποχή, όπου η εξαφάνιση δύο μικρών παιδιών αποκαλύπτει τη διπλή ζωή και τις διαταραγμένες σχέσεις μεταξύ τεσσάρων οικογενειών. Η γερμανική παραγωγή που έχει καθηλώσει εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο με το πολύπλοκο σενάριό της θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Ιουνίου, μια ημερομηνία που δεν επιλέχτηκε τυχαία, αφού καταγράφεται στη σειρά ως η «Ημέρα της Αποκάλυψης». 

σειρέςNetflixΙούνιος