Σινεμά|15.06.2020 13:39

Tenet, Wonder Woman 1984, No Time To Die και Matrix 4: Αλλαγές ξανά στις ημερομηνίες εξόδου

Newsroom

Δεν είναι εύκολο να προγραμματίσεις τις ημερομηνίες εξόδου των υπερπαραγωγών, όταν η πανδημία δεν έχει περάσει, πόσο μάλλον καθώς η Αμερική δονείται από μια πρωτοφανή κρίση μετά τη δολοφονία του George Floyd και η Κίνα απαγορεύει ξανά το άνοιγμα των κινηματογράφων στο Πεκίνο λόγω αυξητικής τάσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Πολλοί βλέπουν αναβολή ακόμα και του πολυδιαφημισμένου ως σωτήριου για την επιστροφή του κοινού στις αίθουσες «Tenet» για μετά το καλοκαίρι. Ωστόσο οι νέες ανακοινώσεις θέλουν την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Κρίστοφερ Νόλαν να βγαίνει στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 30 Ιουλίου από τις 17 Ιουλίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί, ενώ στην Ελλάδα η ταινία θα κυκλοφορήσει στις 20 Αυγούστου. Το κενό της κυκλοφορίας του «Tenet» στην αρχική ημερομηνία θα καλύψει παγκοσμίως το «Inception» σε επετειακή επαναπροβολή που θα σφραγίσει τα δέκα χρόνια από την πρεμιέρα του.

Οριστικά για μετά το καλοκαίρι μετατίθεται η πρεμιέρα του «Wonder Woman 1984». Η υπερηρωική περιπέτεια της Πάτι Τζένκινς με πρωταγωνίστρια τη Γκαλ Γκαντό αλλάζει ημερομηνία εξόδου για πολλοστή φορά και από τις 14 Αυγούστου πάει στις 2 Οκτωβρίου 2020 - κίνηση που φαίνεται να ενέχει μια κάποια σιγουριά από το στούντιο της Warner, αν πιστέψουμε το post της Γκαντό στο Instagram.

T

Όσο για το «No Time To Die», το πρώτο μπλοκμπάστερ που άλλαξε ημερομηνία προβολής λίγο πριν το παγκόσμιο lockdown, η ημερομηνία της πρεμιέρας του από το στούντιο της Universal παραμένει σταθερή μέσα στον Νοέμβριο, αλλά μεταφέρθηκε κατά πέντε ημέρες νωρίτερα στις ΗΠΑ, στις 20 Νοεμβρίου. Στην Ελλάδα όπως και στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ημερομηνία εξόδου της ταινίας παραμένει η 12η Νοεμβρίου 2020.

T

Θύμα του κορονοϊού όλη η βιομηχανία του Χόλιγουντ επαναπρογραμματίζει συνεχώς τα μετέωρα βήματα του restart προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες το 2021 και το 2022. Έτσι, θα χρειαστεί να περιμένουμε δύο χρόνια για το τέταρτο κεφάλαιο του «Matrix» το οποίο μεταφέρεται από τις 21 Μαϊου 2021 στην 1η Απρίλιου 2022, ενώ και το «Godzilla vs. Kong», που ήταν να βγει στις 20 Νοεμβρίου 2020, μεταφέρεται στις 21 Μαΐου 2021. 

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι θα γίνει τελικά με τις υπερπαραγωγές της Disney, όπως με τη «Μουλάν», που έχει ημερομηνία εξόδου στις 3 Ιουλίου 2020.

TenetNo Time To DieWonder Woman 1984Matrix 4