Σινεμά|18.06.2020 12:44

Κρίστεν Στιούαρτ: Η είδηση ότι θα υποδυθεί την πριγκίπισσα Νταϊάνα βάζει «φωτιά» στο Twitter

Άντα Δαλιάκα

Οκτώ χρόνια αφού υποδύθηκε μια διαφορετική πριγκίπισσα Χιονάτη στην ταινία φαντασίας «Η χιονάτη και ο κυνηγός», η Κρίστεν Στιούαρτ, το κορίτσι του «Twilight» που έχει αποδείξει αρκετές φορές μέχρι σήμερα, μέσα από την συμμετοχή της σε ανεξάρτητες ή και χολιγουντιανές ταινίες, ότι μπορεί να ερμηνεύσει απαιτητικούς ρόλους, θα γίνει πραγματική πριγκίπισσα, η μοιραία Lady D αλλιώς πριγκίπισσα Νταϊάνα, για χάρη του βιογραφικού δράματος «Spencer».

Πίσω από την κάμερα δεν είναι άλλος από τον ταλαντούχο Χιλιανό δημιουργό Πάμπλο Λαραΐν που γύρισε το «Jackie» με τη Νάταλι Πόρτμαν, μια εναλλακτική ματιά στη ζωή της Τζάκι Κένεντι, επικεντρωμένη στη χρονική περίοδο της ζωής της αμέσως μετά τη δολοφονία του JFK. 

Σύμφωνα με το Deadline, η ταινία του Λαραΐν θα αφηγηθεί «το κρίσιμο Σαββατοκύριακο στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν η Νταϊάνα συνειδητοποίησε ότι ο γάμος της με τον πρίγκιπα Κάρολο δεν λειτουργούσε και ότι έπρεπε να απομακρυνθεί από το μονοπάτι που την οδηγούσε στο ρόλο της βασίλισσας».

T

«Μεγαλώσαμε, τουλάχιστον στη δική μου γενιά, διαβάζοντας και κατανοώντας το τι είναι παραμύθι» δήλωσε ο σκηνοθέτης στο Deadline. «Συνήθως, ο πρίγκιπας έρχεται και βρίσκει την πριγκίπισσα, της προτείνει να γίνει γυναίκα του και τελικά γίνεται βασίλισσα. Αυτό είναι το παραμύθι. Όταν, όμως, κάποια αποφασίσει να μην γίνει βασίλισσα και λέει, προτιμώ να φύγω και να είμαι ο εαυτός μου, είναι μια μεγάλη-μεγάλη απόφαση, ένα παραμύθι ανάποδα. Όλο αυτό μου δημιουργούσε, πάντα, μεγάλη έκπληξη και σκεφτόμουν ότι είναι κάτι πολύ δύσκολο για να υλοποιηθεί. Αυτή είναι η καρδιά της ταινίας».

Σε αυτό το ανάποδο παραμύθι, λοιπόν, καλείται να παίξει η Κρίστεν Στιούαρτ, ενώ οι φανς τόσο της Νταϊάνα όσο και της ηθοποιού, τσακώνονται στο Twitter γύρω από το αν είναι η κατάλληλη για να την υποδυθεί ή αν χρειάζεται μία τέτοια ταινία αυτή τη στιγμή. Η ομάδα της Νταϊάνα δεν φαίνεται ικανοποιημένη από την επιλογή της Κρίστεν Στιούαρτ. Κάποιοι κάνουν λόγο για «μία κακή ιδέα» και άλλοι επισημαίνουν ότι η Νταϊάνα «υπέφερε αρκετά», άρα ποιος ο λόγος μιας ακόμα ταινίας για τη ζωή της που έληξε με τραγικό τρόπο το 1997 στο Παρίσι; Από την άλλη, όσοι αγαπούν την Αμερικανίδα σταρ προβάλλουν το επιχείρημα ότι οι εχθροί της δεν έχουν δει τις δυνατές ερμηνείες της στα «Σύννεφα του Σιλς Μαρία», το «Personnal Shopper» ή το περσινό «Seberg», στο οποίο ενσαρκώνει την σταρ των '60s, Τζιν Σίμπεργκ.

T
T

Πάντως, το «Spencer» θα έρθει στους κινηματογράφους - κορονοϊού επιτρέποντος - είτε το θέλει το Twitter είτε όχι. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι το 2013 το βιογραφικό δράμα «Diana» του Όλιβερ Χιρσμπίγκελ με τη Ναόμι Γουότς στον ομότιτλο ρόλο ήταν μια αποτυχία. 

πριγκίπισσα ΝταϊάναΚρίστεν ΣτιούαρτDianaSpencer