Σινεμά|18.06.2020 15:42

«Ολυμπία»: Σε live streaming το ντοκιμαντέρ για την Ολυμπία Δουκάκη

Newsroom

Η Abramorama στο πλαίσιο του αφιερώματος «Εικονοκλαστικές Γυναίκες του Θεάτρου» που γίνεται αυτή την περίοδο στην Αμερική, σε συνεργασία με την ABCinemaNOW, συμμετέχει με την προβολή του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ «Ολυμπία», το οποίο θα προβληθεί στο πλαίσιο των παγκόσμιων προβολών liveQ straming premiere. Η ταινία που έκανε την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, εξυμνεί την Ολυμπία Δουκάκη ως ένα θρύλο του σινεμά που προηγήθηκε της εποχής της. 

Το ντοκιμαντέρ είναι μια καταγραφή της σημαντικής προσωπικότητας της, ένα ταξίδι αναζήτησης. H πρεμιέρα του Live Streaming στη Βόρεια Αμερική θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουλίου, ενώ στην Ελλάδα και την Κύπρο στις 10 Ιουλίου στις 20.00. Στην πρεμιέρα της ταινίας θα υπάρξει ειδική εισαγωγή και θα ακολουθήσουν συζητήσεις (panel discussions).

Οι διευθυντές της Abramorama Ρίτσιαρτ Αμπράμοβιτς (Richard Abramowitz) Πρόεδρος (CEO) και Καρόλ Μαρτέσκο-Φένστερ (Karol Martesko-Fenster) Αντιπρόεδρος (COO) αναφέρουν σχετικά με την ταινία: «Έχοντας μεγαλώσει περιτριγυρισμένοι από το θέατρο και ισχυρές γυναίκες, η ευκαιρία να παρουσιάσουμε αυτήν την ταινία είναι ένα δώρο που είμαστε πρόθυμοι να μοιραστούμε, ιδιαίτερα σε μια εποχή που και τα δύο χρειάζονται περισσότερο από ποτέ». 

Το ντοκιμαντέρ υπογράφει ο Χάρης Μαυρομιχάλης με εκτελεστικούς παραγωγούς τους Σίντ Γκάνης (πρώην πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου) και Ανθούλα Κατσιματίδη. 

Η ταινία

Επαναστατώντας κατά της παραδοσιακής Ελληνίδας μητέρας της, που μέχρι και τα εσώρουχά της έψαχνε για να ελέγξει τη σεξουαλικότητα της, καταπολεμώντας ένα συντηρητικό τρόπο ζωής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, και ξεκινώντας τη δική της θεατρική ομάδα στο Νιου Τζέρσεϊ, αντί να περιμένει το τηλέφωνο να χτυπήσει, η Ολυμπία Δουκάκη πήρε στα χέρια της τη ζωή της με θάρρος. Μέσα από μια ιστορία που συνδυάζει το παρελθόν και το παρόν, ανοίγει την καρδιά της και εκθέτει τον αληθινό εαυτό της στο κοινό. 

Όπως μαρτυρούν όλοι οι συνάδελφοί της ηθοποιοί, η Δουκάκη, βραβευμένη με Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για το «Κάτω από τη λάμψη του φεγγαριού», είναι «εντελώς ανοιχτή και τρελή», κάτι που τελικά καταλήγει να είναι ο δείκτης του μεγέθους της λογικής της. Στην ταινία εμφανίζονται οι Γούπι Γκόλντμπεργκ, Λόρα Λίνεϊ, Νταϊάν Λαντ, Μάικλ Δουκάκης, Λιν Κοέν, Λέινι Καζάν, Όστον Πέντλετον και πολλοί άλλοι. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο DOC NYC και την ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στο ABCinemaNOW.com θα βρείτε τις σχετικές ενημερώσεις 

live streamingΟλυμπία Δουκάκηςντοκιμαντέρ