Σινεμά|26.06.2020 16:43

Μπόρις Τζόνσον και κορονοϊός: Τηλεοπτική σειρά η κρίση στη Μεγάλη Βρετανία

Άντα Δαλιάκα

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η - ατιτλοφόρητη προς το παρόν - τηλεοπτική σειρά του Βρετανού σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού Μάικλ Γουιντερμπότομ για τον Μπόρις Τζόνσον και τα σημαντικότερα γεγονότα της θητείας του από την ώρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Η σειρά ανακοινώνεται παραμονές της εξόδου στα ελληνικά σινεμά της γυρισμένης στην Ελλάδα ταινίας «The Trip To Greece».

Το χωρισμένο σε επεισόδια τηλεοπτικό δράμα της πανδημίας θα καλύψει τόσο την εκλογή του Τζόνσον στην εξουσία όσο και την ανακάλυψη των πρώτων κρουσμάτων Covid-19 στη Βρετανία, την εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού στο νοσοκομείο με κορονοϊό που συνέπεσε με τη γέννηση του γιου του, καθώς και την επιδείνωση της υγειονομικής κρίσης που κόστισε τη ζωή χιλιάδων Βρετανών.

Ο Γουιντερμπότομ ασχολείται επίσης, με το σενάριο της σειράς και την παραγωγή μέσω της Revolution Films, ενώ ρόλο συμβούλου στην ιστορία κρατά ο πολιτικός αναλυτής των Sunday Times Τιμ Σίπμαν. Συνοδοιπόρος στην περιπέτεια του σεναρίου και της συμπαραγωγής είναι ο Ρίτσαρντ Μπράουν της εταιρείας Passenger.

Μάικλ Γουιντερμπότομ, AP Images

«Σπανίζουν τα ιστορικά γεγονότα στα οποία οι ηγέτες βλέπουν την ιδιωτική τους ζωή να συνδέεται με τα εθνικά θέματα κατά ένα μοναδικό τρόπο, ενώ η προσωπική εμπειρία συγκρούεται με τον επίσημο ρόλο με ασυνήθιστο τρόπο», δήλωσε η Andrea Scrosati από την πλευρά της εταιρείας Fremantle που έχει αναλάβει την παραγωγή και παγκόσμια διανομή της σειράς. «Οι τελευταίοι μήνες στη ζωή του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου σηματοδοτούν ξεκάθαρα μία από αυτές τις στιγμές. Στη Fremantle επιδιώκουμε με πάθος δυνατές και αυθεντικές ιστορίες προκειμένου να τις διηγηθούμε μέσα από ένα δίκαιο, βασισμένο σε στοιχεία, πρίσμα.» είπε μεταξύ άλλων η Scrosati. 

Ο Ρίτσαρντ Μπράουν δήλωσε από την πλευρά του ότι πρόκειται για μια ιστορία «τα πραγματικά γεγονότα της οποίας είναι πιο παράξενα και από την πιο παράξενη μυθοπλασία».

O Μάικλ Γουιντερμπότομ έχει υπογράψει το βιογραφικό δράμα «Μια γενναία καρδιά» (2007) με την Αντζελίνα Τζολί και επιτυχημένα φιλμ όπως τα «Ο δολοφόνος μέσα μου», «24hour Party People», «Καλωσήλθατε στο Σαράγεβο» και «Τζουντ». Το 2003 κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του Βερολίνου για το δράμα «Στα σύνορα του κόσμου».

ΚορονοϊόςΜάικλ ΓουιντερµπότοµΜπόρις Τζόνσον