Σινεμά|19.12.2018 12:34

Penny Marshall: Πέθανε η γνωστή ηθοποιός του Χόλιγουντ (pic)

Newsroom

Έφυγε από τη ζωή μία από τις πιο αξιόλογες σκηνοθέτιδες του Χόλιγουντ, σε ηλικία 75 ετών.

Η αξιολάτρευτη Πένι Μάρσαλ (Penny Marshall),με τη χαρακτηριστική προφορά του Μπρονξ, έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό σίριαλ «Λαβέρν και Σίρλεϊ». Κατόπιν, στράφηκε στη σκηνοθεσία και εξελίχθηκε σε μια από τις πιο επιτυχημένες σκηνοθέτιδες, με ταινίες όπως τα «Ξυπνήματα» και «Το δικό τους παιχνίδι». 

Η Μάρσαλ είχε διαβήτη και πέθανε από επιπλοκές της ασθένειας στο σπίτι της στο Χόλιγουντ Χιλς στην Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε η Μισέλ Μπέγκα, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεών της.

Πένι Μάρσαλ, wikipedia

Η Πένι Μάρσαλ υποδυόταν την «Λαβέρν» στην τηλεοπτική επιτυχία του ABC (1976-1983) και παρακολουθούσε τη ζωή δύο ανύπαντρων γυναικών και των φίλων τους στο Μιλγουόκι της δεκαετίας του '50-'60. 

Όταν το σίριαλ ολοκλήρωσε τον κύκλο του, η Πένι Μάρσαλ στράφηκε στη σκηνοθεσία. Το 1988 γνώρισε την επιτυχία με το Big, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, που υποδυόταν έναν 12χρονο, η ευχή του οποίου να μεγαλώσει εκπληρώνεται ως δια μαγείας. Με το Big, η Μάρσαλ έγινε η πρώτη σκηνοθέτιδα που είδε ταινία της να φέρνει κέρδη άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό box office.

BIG, Τομ Χανκς

Ένα κατόρθωμα που επανέλαβε το 1992, με την ταινία «Το δικό τους παιχνίδι». Είχαν προηγηθεί τα «Ξυπνήματα» το 1990 με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Ρόμπιν Ουίλιαμς, ταινία που προτάθηκε για Όσκαρ.

Χόλιγουντ