Σινεμά|30.06.2020 10:54

«Περιμένοντας τους Βαρβάρους»: Τζόνι Ντεπ και Ρόμπερτ Πάτινσον βασανίζουν ιθαγενείς

Newsroom

Αφού μας συστήθηκε με τα πολυβραβευμένα εθνογραφικά φιλμ «Στην αγκαλιά του φιδιού» (διεκδίκησε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2016) και «Αποδημητικά πουλιά» (2018), ο Κολομβιανός Σίρο Γκέρα υπογράφει την διασκευή του βιβλίου του Νομπελίστα Τζον Μάξγουελ Κούτσι, «Περιμένοντας τους βαρβάρους» («Waiting For The Barbarians»), με πρωταγωνιστές τον βραβευμένο με Όσκαρ Μαρκ Ράιλανς και τους Τζόνι Ντεπ και Ρόμπερτ Πάτινσον.

Η ταινία διεκδίκησε το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας το 2019 και η έξοδός της στις αίθουσες έχει καθυστερήσει πολύ, ωστόσο, το νέο τρέιλερ που κυκλοφορεί διαδικτυακά εδώ και λίγες ημέρες αφήνει πολλές υποσχέσεις. Το «Περιμένοντας τους βαρβάρους» είναι μια σκληρή ταινία, επικεντρωμένη στις τραγικές επιπτώσεις της αποικιοκρατίας, θεματική που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον σκηνοθέτη.

Ένας τρομακτικός Τζόνι Ντεπ δίνει τον τόνο του φιλμ, το οποίο, εκτός των άλλων, αποτελεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του Γκέρα με ένα φιλόδοξο καστ.

Σύμφωνα με την υπόθεση, σε μια ανώνυμη πόλη, ο διορισμένος από την Αυτοκρατορία Επίτροπος, ανώτατος διοικητής της περιοχής, από την οποία εκδιώχθηκαν οι ιθαγενείς «βάρβαροι» σε απόμακρη περιοχή, διοικεί με σύνεση και μετριοπάθεια, ενώ επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την κουλτούρα των ιθαγενών. Η άφιξη του μιλιταριστή Συνταγματάρχη Τζολ θα αλλάξει τις ισορροπίες καθώς θα εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό εναντίων των ιθαγενών με πρόσχημα την αποτροπή μιας επικείμενης επίθεσης στην πόλη.

Μαρκ ΡάιλανςΤζόνι ΝτεπΣίρο ΓκέραWaiting for the barbarians