Σινεμά|01.07.2020 11:55

Respect: Η Τζένιφερ Χάντσον λάμπει στον ρόλο της Αρίθα Φράνκλιν - Το τρέιλερ

Newsroom

Η Τζένιφερ Χάντσον είναι η Αρίθα Φράνκλιν στη βιογραφική ταινία «Respect», κινηματογραφικό ντεμπούτο της Λιζλ Τόμλιν που μοιάζει έτοιμη για έξοδο στις αίθουσες από τον Δεκέμβριο του 2020, δύο χρόνια μετά το θάνατο της θρυλικής Αφροαμερικανίδας ερμηνεύτριας. 

Η ταινία βασίζεται στο σενάριο των Κάλι Κούρι και Τρέισι Σκοτ Γουίλσον, ενώ η βραβευμένη με Όσκαρ για το μιούζικαλ «Dreamgilrs» (2005), Τζένιφερ Χάντσον, είναι προσωπική επιλογή της Φράνκλιν. Το διάσημο τραγούδι «Respect» χαρίζει τον τίτλο του στη μουσική βιογραφία, μία από τις πολλές που ετοιμάζονται αυτή την εποχή και παίρνουν χαρτί προτεραιότητας για τις κινηματογραφικές αίθουσες (κορονοϊού επιτρέποντος). 

Στην ταινία εμφανίζονται μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ όπως ο βραβευμένος με Όσκαρ Φόρεστ Γουίτακερ («Ο τελευταίος βασιλιάς της Σκοτίας») και οι Μάρλον Γουάιανς, Κουίν Λατίφα, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ και Μαρκ Μάρον.

Το έτερο ανταγωνιστικό πρότζεκτ που αναμένεται τους επόμενους μήνες, βασισμένο στη ζωή και το έργο της Αρίθα Φράνκλιν, είναι το «Genius Aretha», παραγωγή του National Geographic, με πρωταγωνίστρια την υποψήφια για Όσκαρ, Σίνθια Ερίβο («Harriet»).

Η ταινία «Respest» θα βγει στην Ελλάδα στις 14 Ιανουαρίου από την Tulip.

τρέιλερRespectΤζένιφερ ΧάντσονΑρίθα Φράνκλιν