Σινεμά|12.07.2020 16:14

Νέα μεγάλη προσφορά από το «Εθνος της Κυριακής»: 45 ημέρες Cinobo δωρεάν!

Άντα Δαλιάκα

Τo Εθνος της Κυριακής συνεχίζει τη μεγάλη προσφορά και σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε 45 ημέρες δωρεάν Cinobo (Cinema No Borders). Η νέα ελληνική συνδρομητική streaming πλατφόρμα που ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 12 Μαρτίου σε Ελλάδα και Κύπρο, διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή ανεξάρτητου και arthouse κινηματογράφου, με εκατοντάδες ταινίες επιλεγμένες και κατηγοριοποιημένες από επαγγελματίες curators του κινηματογραφικού χώρου.

Η πλατφόρμα κρατάει συντροφιά και στο μπαλκόνι αυτόν τον μήνα με ένα πρόγραμμα γεμάτο φρέσκες αφίξεις, συναρπαστικές πρεμιέρες και δροσερά αφιερώματα.

Παρακάτω παρουσιάζουμε ορισμένες επιλογές ταινιών από διαφορετικές κατηγορίες του Cinobo.

Το Τετράγωνο (The Square).Ο διευθυντής ενός μουσείου στήνει ένα αμφιλεγόμενο νέο έκθεμα πυροδοτώντας τσουνάμι αντιδράσεων, ενώ βρίσκεται μπροστά σε προσωπικά ηθικά διλήμματα σε τούτη τη φρενήρη πολυεπίπεδη κοινωνική σάτιρα του Σουηδού Ρούμπεν Εστλουντ, που του χάρισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2017. (Κατηγορία New In Cinobo)

Το τετράγωνο

Οι Ομπρέλες του Χερβούργου. Μια 19χρονη, κόρη μιας χήρας ιδιοκτήτριας καταστήματος με ομπρέλες, ερωτεύεται έναν 20χρονο μηχανικό αυτοκινήτων και σχεδιάζουν να παντρευτούν, αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια καθώς εκείνος καλείται στον στρατό και αναχωρεί για την Αλγερία. Πολυβραβευμένο, αγέραστο χάρη στο πρωτοποριακό φιλελεύθερο πνεύμα του και στη μουσική του Μισέλ Λεγκράν μιούζικαλ, με διαλόγους ξεχωριστής τεχνικής. Λαμπερό σαν την ομορφιά της Κατρίν Ντενέβ αλλά και κοφτερό σαν λεπίδι. (Κατηγορία New In Cinobo)

City Lights. Ο φτωχός Σαρλό σώζει από την αυτοκτονία έναν βαθύπλουτο άντρα που τον αναγνωρίζει ως σωτήρα του μόνον όταν είναι μεθυσμένος, ενώ ερωτεύεται μια τυφλή ανθοπώλισσα στην οποία παριστάνει τον μεγιστάνα. Ο Τσάρλι Τσάπλιν σε ένα κομψοτέχνημα της εποχής του βωβού κινηματογράφου. (Συλλογή Chaplin)

City Lights

Μητέρα. Ακόμη ένα λαμπρό δείγμα του συναρπαστικού σινεμά του οσκαρικού Μπονγκ Τζουν-χο. Ο Κορεάτης σκηνοθέτης αναμειγνύει μαεστρικά αστυνομικό θρίλερ, φιλμ νουάρ, οικογενειακό δράμα και κοινωνική σάτιρα για να συνθέσει μία από τις πιο αντισυμβατικές ιστορίες μητρικής αγάπης της μεγάλης οθόνης. (Κατηγορία Premieres)

Μητέρα

78/52. Ντοκιμαντέρ του Αλεξάντρ Ο’Φιλίπ, ο οποίος 60 χρόνια μετά την πρώτη προβολή του «Ψυχώ» μάς καλεί σε μια εξερεύνηση της πιο εμβληματικής σκηνής στην καριέρα του μετρ του σασπένς, Αλφρεντ Χίτσκοκ: τη σκηνή του φόνου στηνντουζιέρα. (Κατηγορία Premieres)

The Waiter. Ο Ρένος, επαγγελματίας σερβιτόρος με μια απλή και ήσυχη ζωή, βλέπει αυτήν τη ζωή του να διαταράσσεται όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με την εξαφάνιση του γείτονά του, Μίλαν. Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Νέα Υόρκη στα τέλη της δεκαετίας του ’80, το πολυβραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Στηβ Κρικρή είναι ένα μινιμαλιστικό σκοτεινό φιλμ νουάρ. Απέσπασε μεταξύ άλλων το Βραβείο Ιρις Α’ και Β’ Ανδρικού Ρόλου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τους Αρη Σερβετάλη και Γιάννη Στάνκογλου αντίστοιχα. (Κατηγορία: New In Cinobo)

The Waiter/ Copyright: Δέσποινα Σπύρου

Ο Eμποράκος. Ο δάσκαλος Αμάντ και η σύζυγός του Ράνα, ζευγάρι που συμμετέχει στο ερασιτεχνικό ανέβασμα του θεατρικού έργου «Ο θάνατος του εμποράκου», αναγκάζεται να μετακομίσει από το παλιό του διαμέρισμα σε ένα άλλο. Ολα αλλάζουν, όμως, όταν ένας εισβολέας επιτίθεται στη Ράνα, γεγονός που πεισμώνει τον Αμάντ να τον ανακαλύψει παρά τις αντιρρήσεις εκείνης. Αριστοτεχνική ανάγνωση του θεατρικού του Αρθουρ Μίλερ που ξεδιπλώνεται με την αλάνθαστη μεθοδολογία του Ασγκάρ Φαραντί («Ενας χωρισμός»). Βραβείο σεναρίου και ανδρικής ερμηνείας για τον Σαχάμπ Χοσεϊνί των Καννών και Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινία (Κατηγορία: New In Cinobo)

Ο εμποράκος

Ο Τομ στη Φάρμα. Ο νεαρός Τομ θα βρεθεί σε μια επαρχιακή πόλη του Καναδά για την κηδεία του συντρόφου του. Εκεί θα συναντήσει τη μητέρα του νεκρού αγοριού, η οποία υποδέχεται εγκάρδια τον μοναδικό φίλο του γιου της, αλλά φαίνεται να αγνοεί τη σεξουαλική του ταυτότητα. Η εμφάνιση του μεγάλου αδελφού, Φράνσις, θα αναγκάσει τον Τομ να παρατείνει τη διαμονή του στη φάρμα διαταράσσοντας τις ισορροπίες στο σπίτι... Ο πολυμήχανος Ξαβιέ Ντολάν στην τέταρτη ταινία του αναλαμβάνει αρκετούς ρόλους με μεγάλη επιτυχία. Βραβείο FIPRESCI 2013. (Κατηγορία Premieres)

Ο Τομ στη φάρμα

Χαμένη Λεωφόρος. Ενας σαξοφωνίστας που πιστεύει ότι η γυναίκα του τον απατά οδηγείται στο έγκλημα. Καταδικάζεται σε θάνατο, όμως εξαφανίζεται μυστηριωδώς και στη θέση του στο κελί των μελλοθανάτων βρίσκεται ένας νεαρός. Κλασικός Ντέιβιντ Λιντς, με την Πατρίτσια Αρκέτ στον πρωταγωνιστικό ρόλο και το παρανοϊκό σάουντρακ του Αντζελο Μπανταλαμέντι. (Κατηγορία Sunday Classics)

Voyage Of Time. Η κοσμογονία του σύμπαντος με τη ματιά του Τέρενς Μάλικ που υπογράφει εδώ ένα έργο ζωής, το οποίο κράτησε πάνω από 30 χρόνια και έχει τη φωνή της Κέιτ Μπλάνσετ στην αφήγηση να συντροφεύει τις φαντασμαγορικές, ποιητικές εικόνες του. (Κατηγορία Premieres)

Voyage Of Time

Η διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα Cinobo

Το «Εθνος της Κυριακής» εγκαινίασε τον Απρίλιο μια πρωτοποριακή συνεργασία με το Cinobo, τη νέα ελληνική streaming πλατφόρμα για κινηματογραφικές ταινίες από όλο τον κόσμο και την Ελλάδα.  Οι αναγνώστες της εφημερίδας που αγοράζουν την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) αποκτούν ταυτόχρονα έναν κωδικό, με τον οποίο μπορούν να εγγραφούν στο www.cinobo.com και να απολαύσουν εντελώς δωρεάν για 45 ημέρες εκατοντάδες ταινίες επιλεγμένες από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου. Για όσους θέλουν να ενεργοποιήσουν την προσφορά δίνουμε οδηγίες βήμα βήμα...

Η προσφορά απευθύνεται μόνο σε νέους χρήστες και η ενεργοποίηση του κωδικού πρέπει να γίνει κατά τη διαδικασία της εγγραφής έως τις 31 Ιουλίου. Ο κωδικός προσφοράς αναγράφεται πάνω στο ειδικό χάρτινο κουπόνι CINOBO που περιλαμβάνεται στην έκδοση της εφημερίδας.

Για να εξαργυρώσεις την προσφορά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ τον λογαριασμό σου από το cinobo.com, πατώντας ΕΓΓΡΑΦΗ στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΕ το email σου και τον κωδικό πρόσβασης της επιλογής σου και πάτησε το κουμπί ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΣΤΟ ΒΗΜΑ Checkout πάτησε ΕΧΩ ΚΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και πληκτρολόγησε τον κωδικό προσφοράς σου

ΕΦΟΣΟΝ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ προσφοράς έχει καταχωριστεί και είναι έγκυρος, θα εμφανιστεί το ποσό έκπτωσης και στο ΣΥΝΟΛΟ θα αναγράφει 0,00€. Στα μικρά γράμματα κάτω από το πορτοκαλί κουμπί πληρωμής θα δεις ότι μετά το τέλος της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου 14 ημερών η χρέωσή σου θα είναι 0,00€ για το υπόλοιπο των ημερών που καλύπτει η προσφορά σου. Στα μικρά γράμματα αναγράφεται και η ημερομηνία λήξης της προσφοράς σου

• Αφού καταχωριστεί ο κωδικός πάτησε το πορτοκαλί κουμπί ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΠΛΗΡΩΜΗ. Θα σου ζητηθεί να εισαγάγεις στοιχεία τραπεζικής κάρτας για επαλήθευση του λογαριασμού σου. Μην ανησυχείς! Η μηνιαία χρέωση στα 7.99€ δεν θα πραγματοποιηθεί παρά μόνο μετά τη λήξη της προσφοράς σου, εφόσον φυσικά δεν ακυρώσεις τη συνδρομή σου. Ολες οι πληροφορίες για την ενεργοποίηση και οι όροι της προσφοράς βρίσκονται στο  www.cinobo.com/campaigns/ethnos

ΕΘΝΟΣ της ΚυριακήςCinobo