Σινεμά|13.07.2020 18:46

Φεστιβάλ Λοκάρνο 2020: Το «Τέλος του πόνου» της Ζακλίν Λέντζου στοχεύει σε βραβείο

Newsroom

Η νέα ταινία μικρού μήκους «Το τέλος του πόνου» της Ζακλίν Λέντζου με πρωταγωνίστρια την Σοφία Κόκκαλη συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Η είδηση επιβεβαιώνει για άλλη μία τη φορά τη δυναμική της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους στο εξωτερικό - θυμίζουμε ότι και η μικρού μήκους ταινία «Motorway 65» της Εύης Καλογηροπούλου διεκδικεί φέτος το Χρυσό Φοίνικα στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους του Φεστιβάλ Καννών (εκεί όπου στέφθηκε νικητής πέρυσι ο Βασίλης Κεκάτος) που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο. 

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο είναι ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ διεθνώς, αλλά φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα διαξαχθεί online από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου 2020.

Στο «Τέλος του πόνου» η υπόθεση έχει ως εξής: «Η Σοφία τρέχει πανικόβλητη, πάλι. Το Σύμπαν αποφασίζει να της μιλήσει για πρώτη φορά. Μια πλανητική συμφωνία για τον Αρη, όπου οι άνθρωποι ονειρεύονται ξύπνιοι και τα ακόντια δεν τραυματίζουν».

Την παραγωγή της ταινίας υπογράφει η Φένια Κοσσοβίτσα, τη διεύθυνση φωτογραφίας ο Κωνσταντίνος Κουκουλιός και το μοντάζ η Σμαρώ Παπαευαγγέλου. Στον βασικό ρόλο εμφανίζεται η ηθοποιός Σοφία Κόκκαλη. 

Μεταξύ άλλων διακρίσεων, η Ζακλίν Λέντζου έχει στις περγαμηνές της το πρώτο βραβείο του διαγωνιστικού τμήματος ταινιών μικρού μήκους της 57ης Εβδομάδας Κριτικής των Καννών για το «Εκτορας Μαλό: Η τελευταία μέρα της χρονιάς».

Ζακλίν ΛέντζουΣοφία ΚόκκαληΦεστιβάλ του Λοκάρνο