Ντοκιμαντέρ για την PJ Harvey στη Μπερλινάλε
NewsroomΈνα νέο ντοκιμαντέρ για την Πόλυ Τζιν Χάρβεϊ (πιο γνωστή ως PJ Harvey) θα κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2019.
Το ντοκιμαντέρ «A Dog Called Money» θα σκηνοθετήσει ο φωτογράφος, σκηνοθέτης και συνεργάτης της Αγγλίδας τραγουδίστριας και μουσικού της ροκ, Σέιμους Μέρφι.
Η ταινία ακολουθεί τη δημιουργική διαδικασία πίσω από το άλμπουμ της PJ Harvey «The Hope Six Demolition Project» του 2016, καθώς και τις περιπέτειες της τραγουδίστριας και του σκηνοθέτη στο Λονδίνο, το Αφγανιστάν, το Κόσοβο και την Ουάσινγκτον.
Το ντοκιμαντέρ - σε παραγωγή της Pulse Films και σε συνεργασία με την Blinder Films και την JW Films - επιλέχθηκε να προβληθεί στο πρόγραμμα Official Panorama Selection στη Berlinale 2019, που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου.
«Η Πόλυ και εγώ γνωριζόμαστε και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, αρκετά για εκείνη ώστε να ταξιδέψει μαζί μου στο Αφγανιστάν και σε άλλες δύσκολες περιοχές και για μένα να πιστεύω ότι θα φέρει πίσω μαγεία» δήλωσε ο Μέρφι. «Με προσκάλεσε για να κινηματογραφήσω κάθε στιγμή της ηχογράφησης των τραγουδιών που έφερε πίσω» είπε.
Οι προηγούμενες συνεργασίες των PJ Harvey και του Σέιμους Μέρφι ήταν για τρία μουσικά βίντεο για τα τραγούδια «The Orange Monkey», «The Wheel» και «The Community of Hope» από το «The Hope Six Demolition Project».
- Αγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων
- «Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τους
- Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
- Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαιρές 2026» - Τα βραβεία που διεκδικεί η «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου