Σινεμά|23.12.2018 11:24

Οι έκτοι «Πειρατές της Καραϊβικής» έρχονται, ο Johnny Depp φεύγει

Αθανασία Κουλέτα

Τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία παραγωγής Disney επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει και 6η ταινία για τους «Πειρατές της Καραϊβικής», χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. 

Τότε, το περιοδικό Variety είχε αποκαλύψει ότι η Disney πολιορκούσε το συγγραφικό δίδυμο του «Deadpool», Rhett Reese και Paul Wernick να αναλάβουν το σενάριο της συνέχειας των Πειρατών. Πράγματι, οι δύο σεναριογράφοι είπαν το «ναι» αλλά οι εξελίξεις για το sequel μιας εκ των πιο επικερδών ταινιών της Disney δεν σταματούν εδώ. 

Ο παραγωγός της εταιρείας Sean Bailey ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο Hollywood Reporter ότι ο Johnny Depp δεν θα υποδυθεί εκ νέου τον καπετάνιο Jack Sparrow, καθώς η Disney «καινούρια ενέργεια» στον ρόλο. «Θέλουμε να φέρουμε καινούρια ενέργεια και ζωτικότητα. Αγαπώ τις ταινίες των Πειρατών, αλλά ένας από τους λόγους που οι Reese και Wernick είπαν το "ναι" είναι ότι θέλουμε να τους δώσουμε νέα ώθηση. Και αυτή είναι η αποστολή που τους έχω δώσει», δήλωσε ο Bailey όταν ρωτήθηκε πώς θα είναι η 6η ταινία χωρίς τον Depp. 

Για την ιστορία, ο Johnny Depp πρωταγωνίστησε και στις πέντε προηγούμενες ταινίες των Πειρατών, τα τελευταία 14 χρόνια, οι οποίες έχουν αποφέρει κέρδη τουλάχιστον 4,5 δισ. δολαρίων, κάτι που τις καθιστά το 12ο ισχυρότερο franchise στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Άγνωστο παραμένει, προς το παρόν, ποιος θα αντικαταστήσει τον Depp στον ρόλο του Jack Sparrow, που τόσο έχουμε ταυτήσει με τον ηθοποιό. 

Johnny DeppΠειρατές της Καραϊβικής