Σινεμά|02.09.2020 12:00

Στίβεν Κινγκ: Το Κοράκι γίνεται σειρά - Η ζωή στον πλανήτη μετά από έναν φονικό ιό

Newsroom

Το CBS All Access κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για τη σειρά «The Stand» που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ του 1978. Το Κοράκι» (The Stand) του Στίβεν Κινγκ είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα μυθιστορήματα τρόμου, το οποίο έχει επανέλθει στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την πανδημία της Covid-19, αφού η αναφορά του σε έναν φονικό ιό που εξαπλώνεται σε όλον τον πλανήτη θεωρήθηκε από πολλούς δυσοίωνα προφητική.

Η νέα σειρά διαδραματίζεται σε έναν κόσμο που έχει καταστραφεί από ένα μεταλλαγμένο στέλεχος της γρίπης που έχει αφανίσει τον πλανήτη. Οι επιζώντες δίνουν τη μάχη του καλού εναντίον του κακού. Πρωταγωνιστούν οι: Γούπι Γκόλντμπεργκ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Οντέσα Γιανγκ, Άμπερ Χερντ.

Διαβάστε ακόμα:  Προδημοσίευση - Στίβεν Κινγκ: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά σε πλήρη έκδοση το «Κοράκι»

«Κατά τη διάρκεια των δύο ετών που περάσαμε γυρίζοντας το "The Stand", όλοι αισθανθήκαμε την ευθύνη να διασκευάσουμε αυτό που μπορεί να είναι το πιο αγαπημένο έργο ενός από τους πιο αγαπημένους αφηγητές του κόσμου, αλλά κανένας από εμάς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το 40χρονο αριστούργημα του Στίβεν Κινγκ για μια παγκόσμια πανδημία, θα μπορούσε να είναι τόσο τρομερά επίκαιρο» δήλωσε ο Μπέντζαμιν Κάβελ, υπεύθυνος προγράμματος και εκτελεστικός παραγωγός.

T

Ο Κινγκ στήνει το απόλυτο σκηνικό για τη σύγκρουση Καλού - Κακού, σε ένα πολυσέλιδο και πολυπρόσωπο μυθιστόρημα. Παρόλο που υπάρχει το δίπολο Θεού - Διαβόλου, ο συγγραφέας δεν παγιδεύεται στο θρησκευτικό πλαίσιο και αναζητά απάντηση σε ένα βασικό ερώτημα: «Αν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τον πολιτισμό από την αρχή, θα κάναμε κάτι διαφορετικό;».

 

Το 1994 είχε μεταφερθεί στην τηλεόραση ως μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων (με ελληνικό τίτλο «Το Οχυρό»). Δείτε το τρέιλερ:

CBSΣτίβεν Κινγκτηλεοπτική σειρά