Σινεμά|13.09.2020 11:27

Nomadland - Άρωμα Όσκαρ: Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ αγκαλιάζει τρίτο χρυσό αγαλματάκι

Newsroom

Η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ με την ερμηνεία της στην ταινία «Nomadland», που κατέκτησε το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας, κλείνει από τώρα μια θέση για τα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και κάνει χώρο στην προθήκη των βραβείων της, για ένα τρίτο Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου!

Διαβάστε ακόμαΦεστιβάλ Βενετίας: Με μάσκες οι σταρ - Λαμπερές εμφανίσεις και φαβορί

Η ΜακΝτόρμαντ ερμηνεύει το ρόλο μιας χήρας από μια πόλη της Νεβάδα που η ζωή της έχει καταρρεύσει. Η ταινία της κινέζας σκηνοθέτριας Κλόε Ζάο (Songs My Brothers Taught Me και The Rider) βασίζεται στο βιβλίο της Τζέσικα Μπρίντερ «Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century», το οποίο καταπιάνεται με την καθημερινότητα μεσηλίκων Αμερικανών που ζουν στο δρόμο, σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και φορτηγά, εργαζόμενοι σε εποχιακές δουλειές, θυμίζοντας εργάτες - μετανάστες περασμένων χρόνων. Η ταινία γυρίστηκε στη Νεμπράσκα, στη Νότια Ντακότα, στη Νεβάδα, στην Αριζόνα και στην Καλιφόρνια. Η ΜακΝτόρμαντ υποδύεται τη Φερν, μια γυναίκα - χήρα που μετά την οικονομική κρίση φορτώνει το φορτηγάκι της και αρχίζει να ταξιδεύει στις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπου συναντάει τους σύγχρονους νομάδες.

Διαβάστε ακόμα: Η Τζία Κόπολα για τη νέα της ταινία «Mainstream» και τους κινδύνους του Διαδικτύου

Αυτό που αρχικά εντυπωσιάζει για τον χαρακτήρα της Φερν είναι ότι, ενώ ταξιδεύει σε όλη τη χώρα με ένα φορτηγό χωρίς συγκεκριμένο προορισμό και εργασία αρνείται να παραδεχτεί ότι είναι θύμα οικονομικής κρίσης. Όταν οι φίλοι της της προσφέρουν μια ασφαλή στέγη δυσφορεί: «Δεν είμαι άστεγη. Μην ανησυχείτε για μένα».

Με τη νίκη της στη Βενετία, η ταινία «Nomadland» έχει ήδη πάρει ευνοϊκή θέση στην αφετηρία για τον αγώνα των Όσκαρ του 2021 και η ΜακΝτόρμαντ με την ερμηνεία της δείχνει έτοιμη, μετά τις «Τρεις πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι» και το «Φάργκο» να κατακτήσει ακόμα ένα Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου. Ο χρόνος περνάει γρήγορα, θα παρακολουθήσουμε την ταινία τον χειμώνα, θα έρθουν και τα Όσκαρ και θα δούμε αν οι προβλέψεις των ειδικών επαληθευτούν. Για την ώρα καλό φθινόπωρο...

Φράνσις ΜακΝτόρμαντNomadlandφεστιβάλ Βενετίας