Σινεμά|28.12.2018 09:33

Πέθανε ο ηθοποιός Frank Adonis των «Goodfellas»

Newsroom

Είχε γίνει ιδιαίτερα γνωστός από τις ταινίες του σκηνοθέτη Μάρτιν Σκορσέζε, «Goodfellas», «Raging Bull» και «Casino». 

Ο Frank Adonis, κατά κόσμον Frank Testaverde Scioscia, γεννήθηκε στις 27 Οκτωβρίου του 1935, στο Μπρούκλιν.

Το 2008, είχε μετακομίσει οικογενειακώς στο Λας Βέγκας μετά από 73 χρόνια στο «μεγάλο μήλο». 

Σύμφωνα με την σύζυγό του, Ντενίζ, που μίλησε στο TMZ, ο ηθοποιός πέθανε το βράδυ της Τετάρτης, 26.12.2018, στο Λας Βέγκας, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

T

«Θα μας λείψει. Ήταν εξαιρετικός πατέρας και υπέροχος σύζυγος. Βοήθησε όλους τους φίλους του, όσο μπορούσε. Εκπληκτικός συγγραφές, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Ήταν ο καλύτερός μου φίλος», τόνισε.

Οι πληροφορίες από διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί τον διατηρούσαν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη.

T

Ο Frank Adonis έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1971, με την ταινία «The French Connection» και συνέχισε στο πλευρό του Ρόμπερτ ντε Νίρο, στο «Raging Bull». Μικρούς ρόλους είχε σε φιλμ όμως το «Lucky Lucianoi», το «The Gang That Couldn’t Shoot Straight» και το «Shaft’s Big Score».

Στο οσκαρικό «Goodfellas» του 1990, ο Frank Adonis υποδύθηκε τον Άντονι Σάμπιλε σε μία ερμηνεία που έμεινε αξέχαστη. Συμμετείχε ακόμη σε μία σειρά επιτυχημένων ταινιών όπως οι «Wall Street», «True Romance» και «Ace Ventura: Pet Detective». Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί στο «Sopranos» και στο «Law & Order: Criminal Intent».

θάνατοςΧόλιγουντ