Σινεμά|06.10.2020 21:21

Netflix: «Η Δίκη των επτά του Σικάγου» και έξι σειρές που έρχονται τον Οκτώβριο

Άγγελος Γεραιουδάκης

H διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα, Netflix, έρχεται και τον Οκτώβριο με αρκετές προτάσεις και νέες προσθήκες σε ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ. Η νέα ταινία «Ρεβέκκα», που βασίζεται στο μυθιστόρημα του 1938 της Daphne Du Maurier, θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου και σκηνοθετείται από τον Ben Wheatley. Η ιστορία εστιάζει σε μία νεαρή νιόπαντρη κοπέλα, η οποία μετακομίζει στην επιβλητική οικογενειακή έπαυλη του άντρα της σε μια αγγλική ακτή που τη δέρνει ο άνεμος και παλεύει να ξεφύγει από τη σκιά της συγχωρεμένης πρώην γυναίκας του, της Ρεβέκκα, της οποίας το πνεύμα ζει ακόμα στο σπίτι, πολύ μετά τον θάνατό της. 

Παράλληλα, τo πολυαναμενόμενο δικαστικό δράμα «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» του βραβευμένου με Oscar και Emmy, Aaron Sorkin, θα είναι διαθέσιμο την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στο Netflix. Μια ειρηνική διαμαρτυρία στο συνέδριο εκλογής αρχηγού των Δημοκρατικών το 1968 κατέληξε σε άγρια σύγκρουση μεταξύ αστυνομίας και Εθνοφρουράς. Οι διοργανωτές της, συμπεριλαμβανομένων των Άμπι Χόφμαν, Τζέρι Ρούμπιν, Τομ Χέιντεν και Μπόμπι Σιλ, παραπέμπονται με την κατηγορία της συνωμοσίας για υποκίνηση εξέγερσης και η δίκη που ακολούθησε ανήκει στις πιο διαβόητες δίκες στην ιστορία.

Η Ράντα, μια άτυχη θεατρική συγγραφέας από τη Νέα Υόρκη, θέλει απεγνωσμένα να κάνει επιτυχία πριν από τα 40. Όταν, όμως, αποτυγχάνει σε αυτό που πίστευε ότι ήταν η τελευταία της προσπάθεια για επιτυχία, δεν έχει άλλη επιλογή από το να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό της ως η ράπερ RadhaMUSPrime. Η «Σαραντάχρονη Έκδοση» παρακολουθεί τη Ράντα να αιωρείται ανάμεσα στους κόσμους της χιπ χοπ και του θεάτρου, προσπαθώντας να βρει την αληθινή της φωνή. Κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ του Σάντανς του 2020, η «Σαραντάχρονη Έκδοση» είναι ένα ξεκαρδιστικά ειλικρινές και πολύ προσωπικό ντεμπούτο από τη σεναριογράφο/σκηνοθέτιδα Ράντα Μπλανκ. Η ταινία της Μπλανκ, γυρισμένη σε απολαυστικό ασπρόμαυρο φιλμ 35mm, εμπλουτίζει με κάτι φρέσκο τις ταινίες για τη ζωή στη Νέα Υόρκη και αποτελεί μια ωδή για το ανεκπλήρωτο και για εκείνους που με αφορμή τις δυσκολίες μπορούν και αφηγούνται μοναδικές ιστορίες. Η «Σαραντάχρονη Έκδοση» θα είναι διαθέσιμη στο Netflix την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.

Η Έμιλι στο Παρίσι

Πρεμιέρα έκανε την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου η νέα σειρά «Η Έμιλι στο Παρίσι» του Ντάρεν Σταρ, ο οποίος είναι γνωστός για τις πετυχημένες σειρές παγκοσμίως «Beverly Hills», «90210», «Melrose Place», «Sex and the City» και «Younger». Στη σειρά πρωταγωνιστεί η Λίλι Κόλινς, κόρη του διάσημου τραγουδιστή Φιλ Κόλινς, η οποία υποδύεται την εικοσάχρονη Έμιλι Κούπερ από το Σικάγο. Ενα φιλόδοξο στέλεχος μάρκετινγκ, που βρίσκει ξαφνικά τη δουλειά των ονείρων της στο Παρίσι, όταν η εταιρεία της εξαγοράζει μια γαλλική γκλαμουράτη εταιρεία μάρκετινγκ, στην οποία θα αναλάβει να εκσυγχρονίσει τη στρατηγική των social media. Η ζωή της στο Παρίσι είναι γεμάτη με συναρπαστικές περιπέτειες και αναπάντεχες προκλήσεις, καθώς προσπαθεί ταυτόχρονα να κερδίσει τη συμπάθεια των συναδέλφων της, να κάνει φίλους και να ζήσει νέους έρωτες.

Οι Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι

Ο δημιουργός και ο παραγωγός του «Οι Δαίμονες του Χιλ Χάουζ», Μάικ Φλάναγκαν και Τρέβορ Μέισι αντίστοιχα, φέρνουν στις οθόνες μας τους «Οι Δαίμονες της Έπαυλης Μπλάι», το πολυαναμενόμενο επόμενο κεφάλαιο της τρομακτικής σειράς-ανθολογίας, με φόντο την Αγγλία της δεκαετίας του 1980. Έπειτα από τον τραγικό θάνατο μιας εσωτερικής νταντάς, ο Χένρι Γουίνγκρεϊβ (Χένρι Τόμας) προσλαμβάνει μια νεαρή Αμερικανίδα νταντά (Βικτόρια Πεντρέτι) για να προσέχει τα ορφανά ανίψια του (Αμελί Μπέα Σμιθ, Μπέντζαμιν Έβαν Άινσγουορθ) που μένουν στην έπαυλη Μπλάι, μαζί με τον σεφ της έπαυλης, Όουεν (Ραχούλ Κόλι), τη φύλακα, Τζέιμι (Αμέλια Ιβ) και την οικονόμο, κ. Γκρόουζ (Τ'Νία Μίλερ). Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται στην έπαυλη, ενώ αιώνες σκοτεινών μυστικών αγάπης και απώλειας περιμένουν να αποκαλυφθούν σε αυτήν την τρομακτική γοτθική αισθηματική ιστορία. Στην έπαυλη Μπλάι, όταν κάποιος πεθαίνει, δεν σημαίνει ότι φεύγει κιόλας. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου. 

Social Distance

Με φόντο τους πρώτους μήνες της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού, το «Social Distance» είναι μια ανθολογία σε 8 μέρη που παρουσιάζει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος ενόψει της αβεβαιότητας και της απομόνωσης. Κάθε αυτοτελές επεισόδιο είναι γυρισμένο με έναν εικονικό φακό και καταγράφει τη μοναδική συναισθηματική εμπειρία της αναγκαστικής αποστασιοποίησης λόγω συνθηκών που δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να επικοινωνούμε απομακρυσμένα και να εξαρτόμαστε από την τεχνολογία για να διατηρήσουμε οποιαδήποτε μορφή σχέσης. Μέσα από αυτές τις διαφορετικές και πολύ ανθρώπινες ιστορίες, το «Social Distance» έχει στόχο να προσφέρει την κάθαρση που τόσο πολύ χρειαζόμαστε σε μια δύσκολη εποχή, καταγράφοντας ταυτόχρονα αυτήν τη μοναδική στιγμή στην ιστορία.

Εμπνευσμένο και γυρισμένο αποκλειστικά εξ αποστάσεως την περίοδο της καραντίνας, δημιουργός του «Social Distance» είναι η Χίλαρι Γουάισμαν Γκρέιαμ, η οποία υπογράφει και τη διεύθυνση παραγωγής μαζί με τους Τάρα Χέρμαν, Μπλέικ ΜακΚόρμικ και Τζέντζι Κόχαν. Ο Ντιέγκο Βελάσκο συνυπογράφει τη διεύθυνση παραγωγής. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. 

Grand Army

Το «Grand Army» μελετά σε βάθος μια μαινόμενη και ανερχόμενη γενιά. Πέντε μαθητές στο μεγαλύτερο δημόσιο λύκειο του Μπρούκλιν έρχονται αντιμέτωποι με το χάος που κυριαρχεί στον κόσμο μας, καθώς παλεύουν για να πετύχουν, να επιβιώσουν, να ξεφύγουν, να απελευθερωθούν και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Ο Ψυχίατρος

Έναν χρόνο αργότερα, η Σάρα διευθύνει το δικό της πρακτορείο ντετέκτιβ, το οποίο αναλαμβάνει να βρει τη νεογέννητη κόρη του Iσπανού γενικού προξένου που έχει απαχθεί. Η σειρά «Ο Ψυχίατρος» είναι ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που διαδραματίζεται σε μια «σκοτεινή» εποχή για τη Νέα Υόρκη, στα τέλη του 19ου αιώνα, κατά την οποία επικρατούσε ραγδαία οικονομική ανάπτυξη αλλά και ταυτόχρονα κοινωνική ανισότητα. Η δεύτερη σεζόν της σειράς θα κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου. 

Το Γκαμπί της Βασίλισσας

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γουόλτερ Τέβις, η δραματική σειρά μίας σεζόν του Netflix «Το Γκαμπί της Βασίλισσας» είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που εξερευνά το αντίτιμο του να είναι κανείς ιδιοφυΐα. Μετά την εγκατάλειψή της και την εισαγωγή της σε ένα ορφανοτροφείο στο Κεντάκι στα τέλη της δεκαετίας του '50, η μικρή Μπεθ Χάρμον (Άνια Τέιλορ-Τζόι)  ανακαλύπτει ότι έχει ένα εντυπωσιακό ταλέντο στο σκάκι, ενώ εθίζεται σιγά-σιγά στα ηρεμιστικά που χορηγεί το κράτος ως υπνωτικά για παιδιά. Στοιχειωμένη από τους προσωπικούς της δαίμονες και χορτάτη από ναρκωτικές ουσίες και εμμονή, η Μπεθ μεταμορφώνεται σε μια ιδιαίτερα επιδέξια και εντυπωσιακή απόκληρη, αποφασισμένη να υπερβεί τα παραδοσιακά όρια που έχει θέσει ο ανδροκρατούμενος κόσμος στο ανταγωνιστικό σκάκι. Σκηνοθέτης και σεναριογράφος της σειράς είναι ο Σκοτ Φρανκ που έχει προταθεί για δύο Όσκαρ, ο οποίος συνυπογράφει και τη διεύθυνση παραγωγής μαζί με τους Γουίλιαμ Χόρμπεργκ και Άλαν Σκοτ, συν-δημιουργούς της σειράς. Στο «Γκαμπί της Βασίλισσας» πρωταγωνιστούν οι Άνια Τέιλορ-Τζόι, Μαριέλ Χέλερ, Τόμας Μπρόντι-Σάνγκστερ, Μόουζις Ίνγκραμ, Χάρι Μέλινγκ και Μπιλ Καμπ. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου. 

 
Λίλι ΚόλινςσειρέςΠατρίτσια ΦιλντNetflix