Σινεμά|29.12.2018 17:10

Το διαδραστικό Black Mirror του Netflix αλλάζει τα δεδομένα στην ψυχαγωγία

Newsroom

Στην επόμενη φάση της οικιακής ψυχαγωγίας περνά το Netflix με το Black Mirror. Η πλατφόρμα που ούτως ή άλλως αλλάζει τα δεδομένα στην τηλεόραση, συνεχίζει να πειραματίζεται και παρουσιάζει σε έναν σημαντικό τίτλο της, τη διαδραστική ταινία. Από τον καναπέ του σπιτιού, ο θεατής πλέον δεν παρακολουθεί αμέτοχος την εξέλιξη της ταινίας, αλλά συμμετέχει σε αυτήν, καθοδηγεί τον πρωταγωνιστή της και επιλέγει αυτός ποια θα είναι η εξέλιξη του δράματος. Μάλιστα, το έργο αξιοποιεί το στοιχείο εκείνου που ανέδειξε και το Stranger Things, το νοσταλγικό περιβάλλον του '80. Στην εποχή που οι πραγματικοί ανταγωνιστές του δεν είναι τα παραδοσιακά κανάλια, δεν είναι το Hulu, το Amazon TV και το Apple TV αλλά το gamato, το teniesonline και το piratebay, η υπηρεσία video on demand κάνει ακόμη ένα βήμα μπροστά. 

Το Netflix έκανε την πρώτη δοκιμή  της διαδραστικής ψυχαγωγίας λίγες ημέρες πριν με την  παιδική ταινία Minecraft. 

Η πρώτη ταινία Black Mirror που ακούει στο όνομα Bandersnatch είναι διαθέσιμη από τις 28 Δεκεμβρίου για όλους τους συνδρομητές του Netflix.

Η δημοφιλής σειρά θρίλερ επιστημονικής φαντασίας είναι ευρέως γνωστή ανά τον κόσμο και γι αυτό το Netflix αποφάσισε να δημιουργήσει την πρώτη ταινία με βάση τα σενάρια της σειράς που τόσο αγαπήθηκαν.

Το Black Mirror: Bandersnatch θα μπορούσε να θεωρηθεί το «δώρο» του Netflix προς τους συνδρομητές του, για τις γιορτινές  ημέρες των Χριστουγέννων, ενώ το trailer έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις... όσο όμως για το αποτέλεσμα αυτό θα φανεί εάν η ταινία «πατάει» γερά στην ατμόσφαιρα και τα σενάρια της σειράς που αναλύει τις τραγικές συνέπειες που των νέων τεχνολογιών στην κοινωνία και στις σχέσεις των ανθρώπων.

 

Netflixσυνδρομητική τηλεόρασηGamatoBlack Mirror