Σινεμά|20.10.2020 16:48

Netflix - Έιβα Ντουβερνέ: Αναλαμβάνει τη κινηματογραφική διασκευή του μπεστ σέλερ «Castle»

Newsroom

Εκπροσωπώντας την εταιρεία παραγωγής της, «ARRAY Filmworks», για το Netflix, η υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, Έιβα Ντουβερνέ, θα είναι σκηνοθέτιδα, σεναριογράφος και παραγωγός μιας νέας κινηματογραφικής διασκευής, βασισμένης στο αναγνωρισμένο μπεστ σέλερ των New York Times και επιλογής της Λέσχης Βιβλίου της Όπρα, του «Caste: The Origins of Our Discontents» από τη βραβευμένη με Pulitzer Ιζαμπέλ Γουίλκερσον

Κινούμενο σε έναν άξονα πολλών ιστοριών, το «Caste» διερευνά το σιωπηρό σύστημα που έχει διαμορφώσει την Αμερική και καταγράφει το πώς οι ζωές μας σήμερα είναι ιεραρχημένες με βάση πολύ παλιές διακρίσεις των ανθρώπων. Το «Caste» σηματοδοτεί τον επόμενο κινηματογραφικό εγχείρημα της Ντουβερνέ και την πρώτη της ταινία για το Netflix, η οποία την ξανασμίγει με τον διευθυντή παραγωγής του Netflix Τέντο Ναγκέντα. Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στην ταινία της Disney Πτυχή στο Χρόνο, που ανέδειξε τη Ντουβερνέ ως την πιο εμπορική μαύρη σκηνοθέτιδα στην ιστορία του αμερικανικού box office.

Η ταινία ενισχύει τη σχέση του Netflix με τη Ντουβερνέ, η οποία είναι η πρώτη μαύρη σκηνοθέτιδα ταινίας που προτάθηκε για Όσκαρ για το αναγνωρισμένο ντοκιμαντέρ 13th, το οποίο κέρδισε βραβεία BAFTA, Emmy και Peabody. Πρόσφατα, η σειρά μίας σεζόν της Ντουβερνέ Όταν μας Βλέπουν κέρδισε 16 υποψηφιότητες για Emmy. Αυτήν την εποχή, η Ντουβερνέ κάνει παραγωγή σε μια σειρά μίας σεζόν του Netflix που βασίζεται στην εφηβεία του αθλητή και ακτιβιστή Κόλιν Κάπερνικ και έχει τίτλο Colin in Black & White. Η Ντουβερνέ θα είναι παραγωγός μαζί με τη Σάρα Μπρέμνερ και τον Πολ Γκαρνς από την ARRAY Filmworks. 

Η βραβευμένη με Pulitzer Ιζαμπέλ Γουίλκερσον

Η βραβευμένη με Pulitzer και Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών των ΗΠΑ Iζαμπέλ Γουίλκερσον είναι συγγραφέας του αναγνωρισμένου μπεστ σέλερ των New York Times «The Warmth of Other Suns». Το πρώτο της βιβλίο κέρδισε το βραβείο «Μη Μυθοπλαστικού Περιεχομένου» από τον Κύκλο Κριτικών Βιβλίων των ΗΠΑ, ενώ χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Time ως ένα από τα 10 καλύτερα μη μυθοπλαστικά βιβλία της δεκαετίας και από τους New York Times ως ένα από τα καλύτερα μη μυθοπλαστικά βιβλία όλων των εποχών.

Το πιο πρόσφατο βιβλίο της με τίτλο «Caste: The Origins of Our Discontents» έγινε απευθείας μπεστ σέλερ των New York Times και είναι υποψήφιο για το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ. Η Ντουβερνέ έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Πρίνστον, της Βοστώνης και το Πανεπιστήμιο Έμορι, ενώ έχει δώσει διαλέξεις σε πάνω από 200 άλλα κολέγια και πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία.

NetflixΈιβα Ντουβερνέ