Σινεμά|05.11.2020 04:11

The Lost Daughter: Η Ντακότα Τζόνσον και η Ολίβια Κόλμαν στην Ελλάδα για τα γυρίσματα της ταινίας

Newsroom

Στις Σπέτσες για τα γυρίσματα της ταινίας «The Lost Daughter» βρέθηκαν η Ντακότα Τζόνσον (Dakota Johnson) και η Ολίβια Κόλμαν (Olivia Colman). Στις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου οι δύο γυναίκες αποτυπώνονται εν μέσω γυρισμάτων και δείχνουν απόλυτα χαλαρές και επαγγελματίες.

Το «The Lost Daughter» είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Έλενα Φεράντε, ενώ την επιμέλεια του σεναρίου και τη σκηνοθεσία της ταινίας έχει αναλάβει η Μάγκι Τζιλενχάαλ (Maggie Gyllenhaal). Το cast συμπληρώνουν o Peter Sarsgaard (σύζυγος της Μάγκι Τζιλενχάαλ), η Jessie Buckley και ο Paul Mescal, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από τη σειρά «Normal People». Παράλληλα, συμμετέχουν και δύο Έλληνες ηθοποιοί, ο Νίκος Πουρσανίδης και ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, οι οποίοι δεν κάνουν ένα απλό πέρασμα, αλλά έχουν ενεργό ρόλο στο έργο.

Ντακότα Τζόνσον (Copyright: NDP)
Ολίβια Κόλμαν (Copyright: NDP)
Ολίβια Κόλμαν (Copyright: NDP)

Σύμφωνα με την περίληψη του μυθιστορήματος, η Λήδα, καθηγήτρια πανεπιστηµίου, χωρισµένη εδώ και καιρό, είναι αφοσιωµένη εξ ολοκλήρου στις κόρες της και στη δουλειά της. Όταν όµως τα δυο κορίτσια φεύγουν για να ζήσουν µε τον πατέρα τους στον Καναδά, η Λήδα, αντί να στενοχωρηθεί, νιώθει ξαφνικά ελεύθερη. Η ζωή της τώρα φαντάζει πιο εύκολη. Αποφασίζει να πάει διακοπές σε ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Nότιας Ιταλίας. Μετά τις πρώτες ξέγνοιαστες µέρες, η συνάντηση µε τα µέλη µιας «θορυβώδους» οικογένειας από τη Νάπολη θα φέρει στην επιφάνεια µνήµες των δύσκολων αποφάσεων και των συνεπειών τους για την ίδια και την οικογένειά της. Μέσα από αυτή την ιστορία, η Φεράντε καταδύεται στα βάθη της µητρότητας, στα βάθη της γυναικείας φύσης, µε αυτή την ειλικρινή, ατόφια γλώσσα της που κατέκτησε εκατοµµύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσµο.

Ντακότα Τζόνσον (Copyright: NDP)
Ντακότα Τζόνσον (Copyright: NDP)

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα μεταφέρθηκε στο HBO το «Υπέροχη φίλη μου» της Φεράντε, ενώ αναμένεται στο Netflix η μεταφορά του «Η απατηλή ζωή των ενηλίκων». Όλα τα βιβλία της συγγραφέας κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Πατάκη

The Lost DaughterNetflixΣπέτσεςΝτακότα ΤζόνσονΟλίβια ΚόλμανΈλενα ΦεράντεΠατάκης