Σινεμά|02.01.2019 10:02

Ιράν: Απολύσεις για ερωτική σκηνή σε ταινία του Τζάκι Τσαν

Newsroom

Ερωτική σκηνή ταινίας του γνωστού ηθοποιού Τζάκι Τσαν, που προβλήθηκε στο Ιράν, έφερε την απόλυση του επικεφαλής του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα του Ιράν, Irib.

Ένα βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ένας τηλεθεατής από το νησί Κις έδειχνε ότι ο 64χρονος σταρ των πολεμικών τεχνών σε μία σκηνή της ταινίας «Ο εκτελεστής της Γιακούζα» έχει μία σεξουαλική περίπτυξη με μία γυναίκα.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η «ανήθικη» σκηνή προβλήθηκε από την τηλεόραση του νησιού Κις «παραβιάζοντας πλήρως τους κανονισμούς του Irib», αφού στην τηλεόραση του Ιράν απαγορεύονται να έρχονται σε σωματική επαφή άντρες και γυναίκες.

Επίσης, λέγεται, σύμφωνα με το BBC, ότι οι υπεύθυνοι για το «κόψιμο» των σκηνών στις ταινίες θα πρέπει να λογοκρίνουν ακόμα και εκείνες κατά τις οποίες άντρες και γυναίκες ανταλλάσσουν μεταξύ τους «τρυφερά λόγια ή αστεία». Απαγορεύονται σκηνές που δείχνουν γυναίκεια πρόσωπα ή γυμνά μέρη του σώματός τους. Θα πρέπει, επίσης, να αφαιρούνται και οι αρνητικοί ρόλοι αντρών που είναι αστυνομικοί ή έχουν γένια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι ο επικεφαλής του Irib, Aliasgari Ali Askari, διέταξε έρευνα για το περιστατικό και δεσμεύθηκε ότι «θα ασχοληθεί σοβαρά με τους παραβάτες και θα τους αναφέρει στις αρμόδιες αρχές».

Κάποιοι Ιρανοί χλευάζουν την απάντηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα στα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιώντας το hashtag #Kish_channel στα περσικά.

Κάποιοι σημείωσαν ότι οι υπάλληλοι είχαν μέχρι στιγμής αποφύγει την απόλυση όταν σημειώθηκε θανατηφόρο δυστύχημα λεωφορείου κατά το οποίο σκοτώθηκαν 10 φοιτητές από το ισλαμικό Πανεπιστήμιο Azad της Τεχεράνης την περασμένη εβδομάδα.

«Λεωφορεία ανατρέπονται, αεροπλάνα συντρίβονται, πλοία βυθίζονται... κανείς δεν απομακρύνεται... Λίγα δευτερόλεπτα μετά από την ώρα που ο Τζάκι Τσαν κάνει έρωτα στο Irib και αμέσως όλο το προσωπικό σε αυτό το τμήμα απολύεται», έγραψε ένα άτομο στο Twitter.

Τζάκι Τσαν