Σινεμά|28.11.2020 14:42

The Crown - Κάρολος: «Για εμάς που τον γνωρίζουμε δεν είναι καμπούρης και στριφνός»

Newsroom

Η 4η σεζόν της δημοφιλούς σειράς «The Crown» στην πλατφόρμα του Netflix είναι γεγονός και ήδη οι φανατικοί θαυμαστές των βασιλικών μυστικών έχουν διαμορφώσει άποψη για τις εξελίξεις στη ζωή των πιο διάσημων ευγενών του πλανήτη. Η σειρά που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον χιλιάδων θεατών, σε αυτή την 4η περίοδο πραγματεύεται τη θητεία της Μάργκαρετ Θάτσερ στην πρωθυπουργία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και - το κυριότερο - τον γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα, χαρακτήρα που ερμηνεύει η ηθοποιός Έμα Κόριν

Αντιδράσεις υπήρξαν για το πώς οι δημιουργοί της σειράς σκιαγράφησαν τον πρίγκιπα Κάρολο. Κάποιοι από τους έμπιστους συνεργάτες του κατηγόρησαν το Netflix ότι εκμεταλλεύτηκε τον πόνο της Βασιλικής Οικογένειας για οικονομικό όφελος και διατείνονται  ότι «φανταστικά γεγονότα παρουσιάζονται ως αληθινά». Ο Βρετανός ηθοποιός Τζος Ο' Κόνορ ρμηνεύει τον ρόλο του Πρίγκιπα Κάρολου και όπως λένε οι επικριτές της σειράς, αυτός ανάμεσα σε άλλους παρουσιάζεται σαν τραγική καρικατούρα.

Ο συγγραφέας και εκδότης, Χρήστος Ζαμπούνης σχολίασε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» το νέο κύκλο του «The Crown», λέγοντας πως ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι όπως ακριβώς παρουσιάζεται. Ακόμα εξήγησε γιατί δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τα καθήκοντά της η βασίλισσα Ελισάβετ.

«Είναι ένα καταπληκτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, ψυχαγωγικό και το συστήνω εν μέσω πανδημίας. Φεύγεις, ταξιδεύεις, σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο περίκλειστο, έναν κόσμο που πριν εμείς δεν μπορούσαμε να κοιτάξουμε ούτε καν από την κλειδαρότρυπα. Σου ανοίγουν τα παλάτια και οι καρδιές των μελών της Βασιλικής οικογένειας. Ο δημιουργός του, Πίτερ Μόργκαν έχει μία μακρά ιστορία ως σεναριογράφος - έγραψε το σενάριο της ταινίας «The Queen» και έχει μαζί του στο σπίτι του στο Λονδίνο όπου δουλεύει, οκτώ ερευνητές οι οποίοι ελέγχουν στοιχείο-στοιχείο. Έχουν γραφτεί βιογραφίες και για τη Μάργκαρετ Θάτσερ και για την Νταϊάνα και για τη Βασίλισσα και για τον Κάρολο. Ελέγχουν τα δημοσιεύματα του Τύπου και ανθρώπους που τους γνώρισαν. Δεν έχουν έγκριση, ούτε συνεννόηση με τον πυρήνα της Βασιλικής οικογένειας. Είναι αλήθεια ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πρόβλημα, έκανε εμετό την τροφή της. Τώρα δεν ξέρω αν είναι ωραίο να είσαι ο Ουίλιαμ και ο Χάρι και να βλέπεις αυτές τις σκηνές για τη μητέρα σου, αλλά αυτό είναι το Χόλιγουντ. Αυτή είναι η μυθοπλασία...»

Αναφορικά με τον Κάρολο είπε: «Δημιουργείται μία εντύπωση σε δεκάδες εκατομμύρια τηλεθεατές, που δεν τους γνωρίζουν, ούτε έχουν διαβάσει, ούτε έχουν υπόψη τους τα γεγονότα, για το πώς είναι ο Κάρολος στην πραγματικότητα. Για όσους τον έχουμε γνωρίσει δεν είναι ο καμπούρης, δεν είναι ο στριφνός, δεν είναι ο ανάποδος. Στη σειρά είναι η χειρότερη παρουσίαση που θα μπορούσε να του γίνει και καταλαβαίνω την αντίδραση. Είναι ένα αμερικανικό σήριαλ. Το ίδιο έγινε και με το "House of Cards". Αν με ρωτήσετε η σειρά γενικά τους κάνει πιο συμπαθείς, αλλά υπάρχει μία τάση -που την έχουν οι Αμερικανοί - να παρουσιάζουν σύγκρουση προς εντυπωσιασμό. Ένα λάθος πχ που επαφίεται και του savoir vivre ήταν ένα σημείο που εμφάνισε την πρωθυπουργό Θάτσερ να πηγαίνει φορώντας μπλε ηλεκτρίκ γόβες για κυνήγι στη Σκωτία. Αυτό δεν γίνεται, είναι αδύνατο».

Αναφορικά με τη διαδοχή του θρόνου της βασίλισσα Ελισάβετ είπε: «Η Ελισάβετ είναι 94 ετών και ενεργή, αλλά δεν θα παραιτηθεί για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η διαστημική της δημοφιλία. Έρευνες δείχνουν ότι είναι δημοφιλής σε ποσοστό 83%, όταν η Megan είναι -26%, ο Χάρι 1% και ο Ουίλιαμ 80% και ο δεύτερος λόγος είναι η χαμηλή δημοτικότητα του διαδόχου Κάρολου. 

The CrownΒασίλισσα Ελισάβετπρίγκιπας ΚάρολοςΧρήστος Ζαμπούνης