Σινεμά|29.11.2020 17:05

Γκλεν Κλόουζ: Ακόμα αναρωτιέται γιατί πήρε Όσκαρ η Πάλτροου στο «Ερωτευμένος Σαίξπηρ»

Newsroom

Η σπουδαία ηθοποιός Γκλεν Κλόουζ μετά από 20 χρόνια συνεχίζει να αναρωτιέται τι βρήκε η Ακαδημία στην ερμηνεία της Γκουίνεθ Πάλτροου στην ταινία  «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» και της έδωσε το Όσκαρ to 1999. .

Η Γκλεν Γκλόουζ με εφτά υποψηφιότητες για Όσκαρ είναι μία από τις «αδικημένες» βετεράνους ηθοποιούς του Χόλιγουντ που δεν έχει καταφέρει (ακόμα) να βραβευθεί όπως της αξίζει. Μια ανάλογη περίπτωση ήταν και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο που τελικά πήρε το πολυπόθητο αγαλματίδιο το 2016 με την «Επιστροφή».

Η Γκλεν Γκλόουζ δεν έκρυψε το γεγονός ότι νιώθει περίεργα για την νίκη της Γκουίνεθ Πάλτροου το 1999 στην ταινία «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», σε παραγωγή μάλιστα του μετέπειτα καταδικασμένου για σεξουαλικές επιθέσεις, Χάρβεϊ Γουάινστιν. Η ταινία ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία και κέρδισε 7 Όσκαρ μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Α' Γυναικείου Ρόλου και Β' Γυναικείου Ρόλου. Βραβεύτηκε επίσης με τρεις Χρυσές Σφαίρες, τρία BAFTA και δύο Screen Actors Guild Awards.

Μιλώντας στο ABC News για να προωθήσει την ταινία «Το Τραγούδι του Χιλμπίλη» ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει πώς κατάφερε η Πάλτροου να κερδίσει τις τέσσερις συνυποψήφιές της. «Θυμάμαι τη χρονιά που η Γκουίνεθ Πάλτροου κέρδισε το βραβείο από εκείνη την εκπληκτική ηθοποιό στο "Central Station" και σκέφτηκα "Τι;" Δεν βγάζει νόημα.»

«Το Τραγούδι του Χιλμπίλη», σε σκηνοθεσία του Ρον Χάουαρντ, προβάλλεται ήδη στο Netflix και μπορεί να δώσει στην Γκλόουζ ένα Όσκαρ ερμηνείας.

Όσκαρ 2021Γκουίνεθ ΠάλτροουΓκλεν Κλόουζ