Σινεμά|01.12.2020 18:54

The Crown: Να το χαρακτηρίσει ως «προϊόν μυθοπλασίας» καλεί το Netflix η βρετανική κυβέρνηση

Newsroom

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία ο τέταρτος κύκλος του «The Crown», που αφορά τον βίο και την πολιτεία της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με τον ξένο Τύπο, ο υπουργός Πολιτισμού, Όλιβερ Ντάουντεν, ζήτησε από το Netflix να τοποθετεί σήμανση πριν από κάθε επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς, στην οποία ν' αναφέρεται ότι το «The Crown» αποτελεί «προϊόν μυθοπλασίας».

Διαβάστε ακόμα: 8 +1 ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί την πριγκίπισσα Νταϊάνα - Και όσες απέτυχαν

«Πρόκειται για μια καλογυρισμένη μυθοπλασία, οπότε, όπως με άλλες τηλεοπτικές παραγωγές, το Netflix θα έπρεπε να 'ναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για κάτι τέτοιο» σημείωσε ο Όλιβερ Ντάουντεν. «Χωρίς την επισήμανση, φοβάμαι πως μια γενιά θεατών, που δεν έζησε εκείνα τα γεγονότα, μπορεί να μπερδέψει τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα» συμπλήρωσε. 

Ωστόσο, ο δημιουργός της σειράς, Πίτερ Μόργκαν, υποστηρίζει ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε πως το σενάριο της σειράς είναι ιστορικά ακριβές, ενώ οι ιστορικοί πιστεύουν την επισήμανση αυτή περιττή, λέγοντας ότι το «The Crown» αποτελεί μια τηλεοπτική σειρά, δηλαδή εκ των πραγμάτων αφορά σε προϊόν μυθοπλασίας και όχι ντοκιμαντέρ. 

Χρήστος Ζαμπούνης: «Για εμάς που γνωρίζουμε τον Κάρολο δεν είναι καμπούρης και στριφνός»

Ο συγγραφέας και εκδότης, Χρήστος Ζαμπούνης σχολίασε στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» το νέο κύκλο του «The Crown», λέγοντας πως ο πρίγκιπας Κάρολος δεν είναι όπως ακριβώς παρουσιάζεται. Ακόμα εξήγησε γιατί δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τα καθήκοντά της η βασίλισσα Ελισάβετ.

«Είναι ένα καταπληκτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, ψυχαγωγικό και το συστήνω εν μέσω πανδημίας. Φεύγεις, ταξιδεύεις, σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο περίκλειστο, έναν κόσμο που πριν εμείς δεν μπορούσαμε να κοιτάξουμε ούτε καν από την κλειδαρότρυπα. Σου ανοίγουν τα παλάτια και οι καρδιές των μελών της Βασιλικής οικογένειας. Ο δημιουργός του, Πίτερ Μόργκαν έχει μία μακρά ιστορία ως σεναριογράφος - έγραψε το σενάριο της ταινίας «The Queen» και έχει μαζί του στο σπίτι του στο Λονδίνο όπου δουλεύει, οκτώ ερευνητές οι οποίοι ελέγχουν στοιχείο-στοιχείο. Έχουν γραφτεί βιογραφίες και για τη Μάργκαρετ Θάτσερ και για την Νταϊάνα και για τη Βασίλισσα και για τον Κάρολο. Ελέγχουν τα δημοσιεύματα του Τύπου και ανθρώπους που τους γνώρισαν. Δεν έχουν έγκριση, ούτε συνεννόηση με τον πυρήνα της Βασιλικής οικογένειας. Είναι αλήθεια ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε πρόβλημα, έκανε εμετό την τροφή της. Τώρα δεν ξέρω αν είναι ωραίο να είσαι ο Ουίλιαμ και ο Χάρι και να βλέπεις αυτές τις σκηνές για τη μητέρα σου, αλλά αυτό είναι το Χόλιγουντ. Αυτή είναι η μυθοπλασία...»

Η Έμα Κόριν δημοσιοποίησε σκηνές από τα τα παρασκήνια του «The Crown»

HΈμα Κόριν, η οποία έχει εντυπωσιάσει στην τέταρτη σεζόν του «The Crown» στο ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, για να ευχαριστήσει τους θαυμαστές της, μοιράστηκε στο Instagram, μια σειρά από φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα και τα παρασκήνια της σειράς. Από τις πρόβες του νυφικού της πριγκίπισσας Νταϊάνα μέχρι και διάφορα στιγμιότυπα με τον συμπρωταγωνιστή της Τζος Ο' Κόνορ, που υποδύεται τον πρίγκιπα Κάρολο, αλλά και την εντυπωσιακή συλλογή από περούκες περιλαμβάνουν οι αναρτήσεις της ηθοποιού.

T
πριγκίπισσα Νταϊάναπρίγκιπας ΚάρολοςThe CrownNetflixΒασίλισσα Ελισάβετ