Σινεμά|02.12.2020 21:52

Netflix: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μέριλ Στριπ, Βαϊόλα Ντέιβις και 7 σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Δεκέμβριο

Άγγελος Γεραιουδάκης

Τη λύση του Netflix έχουμε επιστρατεύσει οι περισσότεροι από εμάς, προκειμένου να περάσουμε πιο ευχάριστα την ώρα μας μέσα στο σπίτι την περίοδο του νέου lockdown. Ευτυχώς, ο τελευταίος μήνας του χρόνου μας επιφυλάσσει αρκετά αξιόλογες κινηματογραφικές επιλογές, οι οποίες, η αλήθεια είναι, μας έλειψαν φέτος.

Στις 18 Δεκεμβρίου, το Netflix μας πηγαίνει πίσω, στο Σικάγο του 1927 και μας συστήνει τη «μητέρα των μπλουζ», Μα Ρέινι, η οποία υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις.  Η νέα ταινία του σκηνοθέτη Τζορτζ Κ. Γουλφ είναι μια διασκευή του θεατρικού έργου του βραβευμένου με δύο Pulitzer, Όγκαστ Ουίλσον και εξυμνεί τη μεταμορφωτική δύναμη του μπλουζ και των καλλιτεχνών που αρνήθηκαν να επιτρέψουν στις κοινωνικές προκαταλήψεις να καθορίσουν την αξία τους.

Παράλληλα, ο Ράιαν Μέρφι μεταφέρει στη μικρή οθόνη το διάσημο θεατρικό μιούζικαλ του Broadway, αλλά και υποψήφιο για βραβείο Tony, «The Prom». Η ταινία περιλαμβάνει ένα υπέρλαμπρο καστ, με βασικούς πρωταγωνίστριες τους Μέριλ Στριπ, Μπάρι Γκλίκμαν, Νικόλ Κίντμαν, Τρέισι Ούλμαν, Κέβιν Τσάμπερλιν, Μέρι Κέι Πλέις, Λόγκαν Ρίλι, Νίκο Γκρίθαμ, Σοφία Ντελέρ και Ναθάνιελ Τζ. Πότβιν. 

Τέλος, την παραμονή των Χριστουγέννων, θα κάνει πρεμιέρα η ταινία «Ο Ουρανός του Μεσονυχτίου» του Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί. Σε αυτήν τη μετα-αποκαλυπτική ιστορία, ο Όγκουστιν, ένας επιστήμονας που έχει παραμείνει μόνος στην Αρκτική, αγωνίζεται να αποτρέψει την επιστροφή της Σάλι και άλλων αστροναυτών πίσω σε μια μυστηριώδη παγκόσμια καταστροφή. Εκτός, όμως, από καλές ταινίες, το Netflix θα έχει πλούσιες επιλογές και σε σειρές

Σελένα

Πριν αναδειχθεί βασίλισσα της μεξικανοαμερικανικής μουσικής, η Σελίνα Κιντανίγια ήταν ένα μικρό κορίτσι από το Τέξας με μεγάλα όνειρα και σπουδαία φωνή. Η βιογραφική σειρά «Σελίνα» ακολουθεί την πορεία της από τη συμμετοχή σε μικρές συναυλίες μέχρι την ανάδειξη στην πιο επιτυχημένη Λατίνα καλλιτέχνιδα όλων των εποχών, καθώς και τη σκληρή δουλειά και τις θυσίες χρόνων που χρειάστηκε να κάνει η οικογένεια Κιντανίγια μαζί της. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 4 Δεκεμβρίου. 

Στην Κόψη του Χειρουργού

Η νέα σειρά των Λούσι Μπλάκσταντ, Στίβεν Κούτερ, Τζέιμς Νιούτον και Σόφι Ρόμπινσον, η οποία θα είναι διαθέσιμη 9 Δεκεμβρίου, παρουσιάζει τέσσερις πρωτοπόρους χειρουργούς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσεγγίζουν την «τέχνη» τους με ένα ξεχωριστό όραμα. Οι θεατές θα τους παρακολουθήσουν να επιχειρούν καινοτόμες χειρουργικές επεμβάσεις και διαδικασίες και να αποκαλύπτουν την προσωπική τους ματιά στο ταξίδι της ιατρικής, ανοίγοντας ένα μοναδικό παράθυρο στον κόσμο της χειρουργικής. Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες αυτών των ειδικών, η σειρά εξερευνά το πώς ανακατασκευάζουμε διαρκώς την άποψή μας για το ανθρώπινο σώμα μέσω νέων δεδομένων και τεχνικών. Η σειρά ασχολείται με ειδικούς τομείς όπως την εμβρυϊκή ιατρική, τη νευροχειρουργική, τις επεμβάσεις μεταμοσχεύσεων και την καρδιολογία

Tiny Pretty Things

Βασισμένο στο βιβλίο των Σόνα Τσαραϊπότρα και Ντονιέλ Κλέιτον και με φόντο τον κόσμο μιας ελίτ ακαδημίας μπαλέτου, το «Tiny Pretty Things» περιγράφει την άνοδο και την πτώση νέων που ζουν μακριά από τα σπίτια τους και ακροβατούν ανάμεσα στην υπεροχή και την καταστροφή. Ως η μοναδική ελίτ σχολή χορού στο Σικάγο, η Σχολή Μπαλέτου Άρτσερ λειτουργεί και ως σχολείο για τη διάσημη ομάδα χορού της πόλης, τη City Works Ballet.  Η Σχολή Άρτσερ είναι μια όαση για κάθε λογής χορευτές: πλούσιους και φτωχούς, από τον Βορρά ή τον Νότο και από διαφορετικά υπόβαθρα. Ωστόσο, όλοι έχουν ένα κοινό ταλέντο και πάθος για τον χορό, μια πίστη στην έννοια της κοινότητας... και, όσον αφορά τα όνειρά τους, καμιά εναλλακτική. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στο Netflix στις 14 Δεκεμβρίου.

Song Exploder: Η Μουσική στο Μικροσκόπιο

Βασισμένο στο ομώνυμο επιτυχημένο podcast και από τον παρουσιαστή Ρισίκες Χίργουεϊ και τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Μόργκαν Νέβιλ, το Song Exploder: Η Μουσική στο Μικροσκόπιο παρουσιάζει σε κάθε επεισόδιο μερικούς από τους πιο σημαντικούς μουσικούς στον κόσμο, οι οποίοι αποκαλύπτουν πώς γέννησαν ένα από τα τραγούδια τους. Η σειρά συνδυάζει εκ βαθέων συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και αρχικές ηχογραφήσεις, καθώς οι καλλιτέχνες αναλύουν το τραγούδι τους, κομμάτι προς κομμάτι, δίνοντάς μας παράλληλα προσωπικές πληροφορίες για το πώς εμπνεύστηκαν τη μουσική και τους στίχους. Στα νέα επεισόδια θα δούμε τους Killers, τη Νατάλια Λαφουρκάδε, την Dua Lipa και τους Nine Inch Nails. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου. 

Μπρίτζερτον

Από τη Shondaland και τον δημιουργό Κρις Βαν Ντούσεν, το Μπρίτζερτον έχει κεντρική ηρωίδα τη Ντάφνι Μπρίτζερτον (Φίμπι Ντίνεβορ), τη μεγαλύτερη κόρη της πανίσχυρης οικογένειας Μπρίτζερτον, η οποία κάνει τα πρώτα της βήματα στην ανταγωνιστική αγορά για νύφες της λονδρέζικης αντιβασιλείας. Ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα των γονιών της και θα βρει ένα ταίρι από αληθινό έρωτα, οι προοπτικές της Ντάφνι είναι στην αρχή φαινομενικά αξεπέραστες. Ωστόσο, όταν ο μεγαλύτερος αδελφός της αρχίζει να αποκλείει όλους του πιθανούς της μνηστήρες, τα σκάνδαλα της υψηλής κοινωνίας που έχει καταγεγραμμένα η μυστηριώδης Λαίδη Γουιστλντάουν λειτουργούν συκοφαντικά για την Ντάφνι. Εδώ εισέρχεται και ο ελκυστικός και επαναστάτης Δούκας του Χάστινγκς (Ρέγκε-Ζαν Πέιτζ), αφοσιωμένος εργένης και το κελεπούρι της σεζόν για τις μαμάδες των ντεμπιτάντ. Παρόλο που δηλώνουν ότι δεν θέλουν τίποτα από αυτά που έχει να προσφέρει ο άλλος, η ερωτική τους έλξη είναι αδιαμφισβήτητη και προκαλεί αναστάτωση, καθώς μπλέκουν σε μια ολοένα και πιο δυνατή εγκεφαλική μάχη, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις κοινωνικές προσδοκίες για το μέλλον τους.

Το Μπρίτζερτον, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στο Netflix στις 25 Δεκεμβρίου, είναι μια ρομαντική, πανέξυπνη σειρά γεμάτη σκάνδαλα για τη διαχρονικότητα της παντοτινής φιλίας, για τις οικογένειες που βρίσκουν τον δρόμο τους και για την αναζήτηση ενός έρωτα που υπερνικά τα πάντα. Στη σειρά πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Γκόλντα Ρόσβελ, Τζόναθαν Μπέιλι, Λουκ Νιούτον, Κλόντια Τζέσι, Νίκολα Κόφλαν, Ρούμπι Μπάρκερ, Σαμπρίνα Μπάρτλετ, Ρουθ Γκέμελ, Αντζόα Άντο, Πόλι Γουόκερ, Μπέσι Κάρτερ και Χάριετ Κάινς. Η Τζούλι Άντριους δανείζει τη φωνή της στη Λαίδη Γουιστλντάουν. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από τα μπεστ σέλερ μυθιστορήματα της Τζούλια Κουίν.

Equinox

Η Άστριντ είναι μόνο εννιά χρονών το έτος 1999, όταν μια τάξη τελειόφοιτων μαθητών εξαφανίζεται ανεξήγητα χωρίς να αφήσει ίχνη. Η Άστριντ που είναι αδερφή ενός από τα θύματα, μετά από την εξαφάνισή της αδερφής της υποφέρει από ψυχολογικά τραύματα και φρικτά οράματα. Το 2020, η Άστριντ ζει ήρεμα με την οικογένειά της, όταν ξαφνικά οι εφιάλτες επιστρέφουν και αρχίζουν να τη βασανίζουν. Όταν ο μοναδικός επιζών από το 1999 πεθαίνει μυστηριωδώς, η Άστριντ, αποφασισμένη να μάθει τι συνέβη στην αδερφή της και στην τάξη της, ανακαλύπτει μια σκοτεινή και δυσάρεστη αλήθεια που σχετίζεται με την ίδια κατά τρόπο που ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Η νέα σειρά του Netflix θα είναι διαθέσιμη στις 30 Δεκεμβρίου. 

Οι Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνα

Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της σειράς, η Σύναξη έρχεται αντιμέτωπη με πολλές απειλές. Οι μάγισσες κηρύσσουν πόλεμο και ο Νικ, με τη βοήθεια της Λέσχης του Τρόμου, διεκδικεί ξανά τη Σαμπρίνα. Αν και η νέα σεζόν θα επικεντρώνεται στα παιχνίδια δύναμης, ο δημιουργός της σειράς, Ρομπέρτο Αγκουίρε-Σακάσα, επιβεβαίωσε ότι τα καινούργια επεισόδια θα συνεχίσουν να δανείζονται στοιχεία από τη γραφή του «Lovecraft», όπως έγινε και με την τρίτη σεζόν. Θυμίζουμε ότι η σειρά «Οι Ανατριχιαστικές Περιπέτειες της Σαμπρίνα» προσεγγίζει την προέλευση και τις περιπέτειες της έφηβης μάγισσας Σαμπρίνα σαν μια σκοτεινή ιστορία ενηλικίωσης που κινείται ανάμεσα στον τρόμο, τον αποκρυφισμό και, φυσικά, τη μαγεία. Ο νέος κύκλος θα κάνει πρεμιέρα στις 31 Δεκεμβρίου. 

Βαϊόλα ΝτέιβιςΧριστούγενναΜέριλ ΣτριπΤζορτζ ΚλούνεϊNetflix