Σινεμά|29.12.2020 10:19

Τακ Τάκερ: Έφυγε από τη ζωή ο συνδημιουργός του «Μπομπ Σφουγγαράκη»

Newsroom

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών άφησε ο συνδημιουργός των σειρών του Nickelodeon «Μπομπ Σφουγγαράκη» και «Hey Arnold!». Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή στα social media η οικογένεια του Τακ Τάκερ (Tuck Tucker). Ωστόσο, ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια του Τακ Τάκερ ανακοινώνει τον θάνατο του πατέρα, συζύγου, γιου, αδερφού και θείου μας. Γνωρίζουμε ότι αγαπήθηκε απ' όλους όσοι τον γνώρισαν. Αντί επισκέψεων, αν έχετε αναμνήσεις από τον Τακ και θα θέλατε να τις κοινοποιήσετε στον τοίχο του, η οικογένεια θα εκτιμούσε βαθύτατα να τις διαβάσει» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Ο Τάκερ έγραψε το σενάριο έξι επεισοδίων του «SpongeBob SquarePants» και ήταν επιβλέπων διευθυντής εικονογραφημένου σεναρίου 47 επεισοδίων. Το πρώτο επεισόδιο του «Μπομπ Σφουγγαράκη» με το κεφάτο κίτρινο θαλάσσιο σφουγγάρι και τους φίλους του που ζουν στη φανταστική υποβρύχια πόλη «Βυθός του Μπικίνι», είχε μεταδοθεί για πρώτη φορά από την τηλεόραση τον Μάιο του 1999. Η σειρά κέρδισε στη συνέχεια πολλά βραβεία, ενώ παρήγαγε επίσης μια σειρά βιβλίων, δύο ταινίες του Χόλιγουντ και ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.

 

Ο Τάκερ συμμετείχε ακόμη στις animation σειρές, «The Simpsons», «Rugrats »και «The Ren & Stimpy Show» και ήταν σκηνοθέτης των «Hey Arnold!» και «Fairly Oddparents». Από το 2005 δίδασκε γραφιστική και εικονογράφηση στο Πανεπιστήμιο Λόνγκγουντ στη Βιρτζίνια.

Στίβεν Χίλενμπεργκ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 έφυγε από τη ζωή ο Στίβεν Χίλενμπεργκ, δημιουργός του «Μπομπ Σφουγγαράκη». Ο 59χρονος είχε ανακοινώσει ένα χρόνο πριν από το θάνατό του ότι έπασχε από τη νόσο του Λου Γκέριγκ, πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS), μια νευροεκφυλιστική πάθηση, από την οποία έπασχε και ο Στίβεν Χόκινγκ.

Το «SpongeBob SquarePants» είναι η πέμπτη μακροβιότερη σειρά κόμικς στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Aπέφερε στο κανάλι συνολικά έσοδα που το 2017 ανέρχονταν σε περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Μπομπ ΣφουγγαράκηθάνατοςΣτίβεν ΧίλενμπεργκTuck Tucker