Σινεμά|04.01.2021 17:47

Φαντάσου ότι είσαι σε μια πόλη: Το νέο ντοκιμαντέρ του Μάρτιν Σκορσέζε για το Netflix

Newsroom

Η Φραν Λίμποβιτς ξέρει τι της αρέσει και τι δεν της αρέσει. Μάλιστα, δεν θα περιμένει να τη ρωτήσετε για να σας το πει. Επί δεκαετίες, η κριτικός και δοκιμιογράφος εκφράζει τις απόψεις της με απείθαρχο πάντα τρόπο κι ορισμένες φορές με μια δόση γκρίνιας. Η Λίμποβιτς, Νεοϋορκέζα ως το κόκκαλο, έκανε τέχνη την ειλικρίνεια, συνδυάζοντας τις λογικές παρατηρήσεις της σχετικά με την πόλη και τους κατοίκους της με έναν δυναμικό, συνεχή σχολιασμό που δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Διαμορφώνοντας τις σκέψεις της Λίμποβιτς σε έναν ξεκαρδιστικό οδηγό που κάθε Νεοϋορκέζος έχει ευχηθεί να είχε κάποια στιγμή στη ζωή του, το «Φαντάσου ότι είσαι σε μια πόλη» δίνει βήμα σε μια κλασική αστική φωνή για θέματα που περιλαμβάνουν τους τουρίστες, τα χρήματα, τους υπόγειους σιδηροδρόμους και τις τέχνες έως και το, όχι και τόσο απλό, περπάτημα στην Times Square — υπάρχει σωστός τρόπος για να το κάνεις. Παράλληλα, έρχεται στο προσκήνιο το παρελθόν της ίδιας της Λίμποβιτς: μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από αδιάκοπη περιέργεια και αναζωογονητική ανεξαρτησία.

Σε σκηνοθεσία του επί χρόνια φίλου της Λίμποβιτς, Μάρτιν Σκορσέζε, και διανθισμένο με τις πνευματώδεις απόψεις του για την πόλη που γνωρίζει όσο λίγοι, το «Φαντάσου ότι είσαι σε μια πόλη» είναι μια διπλή δόση νεοϋορκέζικης νοοτροπίας που χαρίζει στιγμές απόλαυσης, οργής και αναγνώρισης σε εκείνους που λατρεύουν αυτήν την πόλη τόσο βαθιά όσο κι εκείνοι. Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στο Netflix

Μάρτιν ΣκορσέζεΝέα ΥόρκηΦραν ΛίμποβιτςNetflix