Σινεμά|07.01.2019 17:20

Χρυσές Σφαίρες: Ασπρόμαυρα backstage με νικητές και παρουσιαστές (pics)

Newsroom

«Σε ευχαριστώ Φρέντι Μέρκιουρι που μου έδωσες την μεγαλύτερη χαρά στη ζωή μου. Αυτό είναι για σένα λατρεμένε». Αυτή ήταν η δήλωση του Ραμί Μάλεκ, του νικητή στην κατηγορία της Καλύτερης Ερμηνείας σε Δραματική Ταινία κατά την χθεσινή 76η τελετή απονομή των Χρυσών Σφαιρών για την ταινία Bohemian Rhapsody. Η ταινία, η οποία αναφέρεται στη ζωή του θρυλικού frontman των Queen, αναδείχτηκε νικήτρια και στην κατηγορία Καλύτερη Δραματική Ταινία.

Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Ολίβια Κόλμαν για την ταινία «Η Ευνοούμενη» του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου. Η Γκλεν Κλόουζ έκανε την έκπληξη και τιμήθηκε για τον ρόλο της στην ταινία «The Wife», όπου υποδύεται την σύζυγο ενός βραβευμένου με Νόμπελ λογοτέχνη.

Η γνωστή στην Ελλάδα από το Grey's Anatomy ηθοποιός Σάντρα Ο, η οποία μαζί με τον Άντι Σάμπεργκ παρουσίαζε την τελετή, βραβεύτηκε και η ίδια για τον ρόλο της στην δραματική σειρά του BBC America, "Killing Eve".

Όπως αναμενόταν οι Lady Gaga, Μαρκ Ρόνσον, Άντονι Ροσομάντο και Άντριου Γουάιατ βραβεύτηκαν για το τραγούδι της ταινίας «Ένα Αστέρι Γεννιέται»: «Μπορώ απλώς να πω ότι ως γυναίκα στον χώρο της μουσικής, είναι πολύ δύσκολο να με πάρουν στα σοβαρά ως μουσικό και συνθέτη και αυτοί οι τρεις απίστευτοι άνθρωποι με απογείωσαν», δήλωσε η Gaga.

Ο Τζεφ Μπρίτζες παρέλαβε το βραβείο Σεσίλ ΝτεΜίλ για την συνολική του προσφορά στον χώρο. 

Οι Χρυσές Σφαίρες θεωρούνται από πολλούς προάγγελος των Όσκαρ παρότι ψηφίζονται μόλις από 90 δημοσιογράφους, ξένους ανταποκριτές στο Χόλιγουντ, ένα κλειστό κύκλωμα που έχει συχνά κατηγορηθεί ότι κάνει δημόσιες σχέσεις με τα χολιγουντιανά στούντιο. Αυτοί οι ίδιοι βραβεύουν κάθε χρόνο και τους καλύτερους της τηλεόρασης. Ιδιαίτερα στα τηλεοπτικά βραβεία, οι ξένοι ανταποκριτές μοιάζουν να αφουγκράζονται καλύτερα και τις προτιμήσεις του κοινού.

Η περσινή τελετή ήταν η πρώτη που έκανε την διαφορά καθώς ήταν και η πρώτη που πραγματοποιήθηκε μετά την πρώτη του Χάρβεϊ Γουάινστιν και την γιγάντωση του κινήματος #MeToo.

Η ασπρόμαυρη φωτογράφιση νικητών και παρουσιαστών δημοσιεύτηκε στο Instagram: 

T
T
T
T
T
T
T
T
T
T
T
T
T
T

Χρυσές Σφαίρες