Σινεμά|01.02.2021 19:27

Netflix: Φεβρουάριος με Τομ Χανκς, Πελέ, pole dancing και κηδείες α λα Μπερνάρντ

Άγγελος Γεραιουδάκης

Τη λύση του Netflix έχουμε επιστρατεύσει οι περισσότεροι από εμάς, προκειμένου να περάσουμε πιο ευχάριστα την ώρα μας μέσα στο σπίτι την περίοδο του δεύτερου lockdown. Η διάσημη διαδικτυακή πλατφόρμα ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τον Φεβρουάριο και με μία πρώτη ματιά φαίνεται να είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες μήνες.

Το Netflix και η Universal Pictures παρουσιάζουν με υπερηφάνεια τον Τομ Χανκς στο «News of the World», μια συγκινητική ιστορία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Πολ Γκρίνγκρας που τον ξανασμίγει για πρώτη φορά με τον πρωταγωνιστή της ταινίας του «Captain Phillips» από το 2013, η οποία διεκδίκησε βραβεία Καλύτερης Ταινίας. Πέντε χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, ο λοχαγός Τζέφερσον Κάιλ Κιντ (Χανκς), ένας βετεράνος τριών πολέμων, περιφέρεται πλέον από πόλη σε πόλη και αφηγείται αληθινές ιστορίες για τη ζωή προέδρων και βασιλισσών, ένδοξες έριδες, ολέθριες καταστροφές και συγκλονιστικές περιπέτειες από τα πέρατα του κόσμου.

Στις πεδιάδες του Τέξας, ο Κιντ συναντά τυχαία την Τζοχάνα, ένα 10χρονο κορίτσι που βρήκαν οι Κάιοα πριν από έξι χρόνια και το μεγάλωσαν ως δικό τους παιδί. Η Τζοχάνα, που βλέπει εχθρικά έναν άγνωστο για εκείνη κόσμο, πρέπει να επιστρέψει παρά τη θέλησή της στους βιολογικούς θείους της. Ο Κιντ δέχεται να παραδώσει το παιδί εκεί που σύμφωνα με τον νόμο ανήκει. Ταξιδεύοντας μαζί εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στην άγρια φύση, οι δυο τους έρχονται αντιμέτωποι με απίστευτες προκλήσεις, τόσο από το ανθρώπινο όσο και από το φυσικό περιβάλλον, καθώς αναζητούν ένα μέρος στο οποίο θα νιώσουν ότι ανήκουν. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί σε ταινία γουέστερν.

Παράλληλα, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου θα κάνει πρεμιέρα η νέα κωμωδία – θρίλερ «Μα Φυσικά και Νοιάζομαι» με τη Ρόζαμουντ Πάικ. Οπλισμένη με ακόρεστη αυτοπεποίθηση, η Μάρλα Γκρέισον είναι μια επαγγελματίας, δικαστική συμπαραστάτρια για δεκάδες ηλικιωμένους προστατευόμενους, τους οποίους με πονηρό τρόπο εξαπατά και αρπάζει τις περιουσίες τους χρησιμοποιώντας αμφιλεγόμενες αλλά νόμιμες μεθόδους. Πρόκειται για μια καλοστημένη κομπίνα, την οποία η Μάρλα και η συνεργάτιδα και ερωμένη της, η Φραν (Έιζα Γκονζάλεζ), εκτελούν με στυγνό και αποτελεσματικό τρόπο στο τελευταίο τους «θύμα», την Τζένιφερ Πίτερσον (που υποδύεται η βραβευμένη δύο φορές με Όσκαρ Νταϊάν Γουίστ) — μια ευκατάστατη συνταξιούχο χωρίς κληρονόμους ή οικογένεια. Όταν όμως αποκαλύπτεται ότι ο στόχος τους κρύβει ένα εξίσου σκοτεινό μυστικό και σχετίζεται με έναν οξύθυμο γκάνγκστερ (που υποδύεται ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Πίτερ Ντίνκλατζ), η Μάρλα αναγκάζεται να αλλάξει τακτική σε ένα παιχνίδι μόνο για αρπακτικά — ένα παιχνίδι βρόμικο.

Η Ζεντάγια (Zendaya) πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον (John David Washington) στη νέα ταινία «Malcolm & Marie». Ο Σαμ Λέβινσον συνεργάζεται με τους δύο ταλαντούχους ηθοποιούς σε ένα σπαρακτικά ρομαντικό δράμα, στο οποίο ένας σκηνοθέτης και η κοπέλα του επιστρέφουν στο σπίτι μετά από μια πανηγυρική πρεμιέρα ταινίας, η οποία, όπως πιστεύει εκείνος, θα γίνει σίγουρα μεγάλη κινηματογραφική και εμπορική επιτυχία. Το βράδυ ξαφνικά παίρνει άλλη τροπή όταν μυστικά της σχέσης τους αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, τα οποία δοκιμάζουν τη δύναμη του έρωτά τους. Σε συνεργασία με τον διευθυντή φωτογραφίας Μαρσέλ Ρεβ, ο Λέβινσον δημιουργεί μια σπάνια πρωτότυπη ταινία, μια ωδή στους σπουδαίους έρωτες του Χόλιγουντ, αλλά και μια τρυφερή εκδήλωση της πίστης στο μέλλον του μέσου.

Μετά τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Μαραντόνα, ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται την συναρπαστική ζωή και καριέρα ενός κορυφαίου αθλητή, έρχεται στο Netflix. Η νέα ταινία διηγείται την ιστορία του θρυλικού ποδοσφαιριστή Πελέ, το κυνήγι του για τελειότητα και τον μύθο που διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια. Εκτός από περιεχόμενο συνεντεύξεων του Πελέ που προβάλλονται για πρώτη φορά, η ταινία περιλαμβάνει επίσης απίστευτα πλάνα και συνεντεύξεις με θρυλικούς πρώην συμπαίκτες του, όπως, μεταξύ άλλων, οι Ζαγκάλο, Ζαϊρζίνιο και Ριβελίνο.

Η ιστορία ανατρέχει στη 12ετή περίοδο κατά την οποία ο Πελέ, ο μόνος που έχει κερδίσει τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα, γίνεται από νεαρός σούπερ σταρ το 1958 εθνικός ήρωας το 1970, σε μια ακραία και ταραγμένη για την ιστορία της Βραζιλίας εποχή. Τη σκηνοθεσία του «Πελέ» έχει αναλάβει ο Ντέιβιντ Τράιχορν και ο Μπεν Νίκολας, την παραγωγή η Pitch Productions και τη διεύθυνση παραγωγής ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Κέβιν Μακντόναλντ.

Η υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθέτρια Μισέλ Οχέιον παρουσιάζει το «Pole Dancing: Ελεύθερες στην Κορυφή», μια τρυφερή ταινία για μια ομάδα ετερόκλητων και δυναμικών γυναικών που έρχονται αντιμέτωπες με τις τραυματικές τους εμπειρίες και τα ζητήματα σωματικής εικόνας μέσα από την αισθησιακή κίνηση και την τέχνη του χορού σε στύλο. Εκτός, όμως, από καλές ταινίες και ντοκιμαντέρ, το Netflix θα έχει πλούσιες επιλογές και σε σειρές.

Πυγολαμπίδες (Firefly Lane)

Οι «Πυγολαμπίδες» (Firefly Lane) είναι μία ιστορία - ύμνος για τη δύναμη της γυναικείας φιλίας. Η Κέιτ Μαλάρκι είναι ένα αφανές και απαρατήρητο κορίτσι, αλλά το καλοκαίρι του 1974 μετακομίζει απέναντι από το σπίτι της το πιο δημοφιλές κορίτσι και θέλει να γίνουν φίλες. Η Τάλι Χαρτ μοιάζει να έχει τα πάντα -ομορφιά, εξυπνάδα, φιλοδοξία. Επιφανειακά, οι δυο τους δεν έχουν τίποτα κοινό, αλλά το καλοκαίρι εκείνο χτίζουν μια φιλία που θα κρατήσει για μια ζωή. Τάλι-και-Κέιτ. Αχώριστες, σαν μία λέξη.

Για τριάντα χρόνια, η Τάλι και η Κέιτ στέκονται η μία στο πλευρό της άλλης και καταφέρνουν να βγουν αλώβητες από τις θύελλες της ζήλειας, του θυμού και του πόνου. Η Τάλι κυνηγά τα μεγαλεπήβολα όνειρά της για να κατακτήσει τη δόξα και την επιτυχία. Η Κέιτ θέλει μόνο να ερωτευτεί και να αποκτήσει οικογένεια. Οι δυο τους πιστεύουν ότι έχουν ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, μέχρι που μία μόνο πράξη προδοσίας μπαίνει ανάμεσά τους και δοκιμάζει τις αντοχές τους και τη φιλία μιας ζωής. Η πρώτη σεζόν της σειράς θα είναι διαθέσιμη διαθέσιμη στο Netflix στις 3 Φεβρουαρίου, ενώ στους ρόλους της Τάλι και της Κέιτ θα δούμε τις διάσημες ηθοποιούς Κάθριν Χάιγκλ και Σάρα Τσαλκ.

Σημειώνεται ότι το βιβλίο της Κριστίν Χάνα έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 31 γλώσσες και έχει λάβει πάνω από 70.000 κριτικές 5* στο Goodreads. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος».

Η

Έναν χρόνο μετά, η Ήτα έχει την ευκαιρία να στήσει ένα εργαστήριο παρασκευής ηρωίνης, αλλά την εμποδίζουν συνεργάτες που συνωμοτούν κι ένας συγγενής που φέρνει μπελάδες. Με δημιουργό τη Βερόνικα Φερνάντεζ και σκηνοθέτη τον Χόρχε Τορεγκρόσα, το «Η» είναι μια σειρά που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Αφηγείται την ιστορία της Ηλένα (Αντριάνα Ουγάρτε), μιας πόρνης που αρχίζει να δουλεύει ως υποχείριο του Μαλπίκα (Χαβιέ Ρέι), του επικεφαλής μιας ομάδας γκάγκστερ στη Βαρκελώνη του '60. Μέσα όμως από μια απότομη και επικίνδυνη διαδικασία μύησης, η Ηλένα, από την τελευταία βαθμίδα της ιεραρχίας, κατακτά την κορυφή, αποκτώντας τον έλεγχο της οργάνωσης εμπορίου ηρωίνης. Στην ομάδα του αρχηγού Μαλπίκα ξεχωρίζουν ο Αριστείδης και ο δικηγόρος Χούλιο Σενοβίγια, τους οποίους υποδύονται ο Μαρκ Μαρτίνεζ και ο Πεπ Άμπρος αντίστοιχα.

Η αντίπαλη ομάδα, η πρωτοσύστατη Ταξιαρχία κατά των Ναρκωτικών, αποτελείται από τον επιθεωρητή Αλεχάντρο Βινουέσα, τον συνεργάτη του, τον Ελάντιο Πέρεθ και τον αρχηγό της αστυνομίας Κλεμέντε Λαρούμπια. Η Μαρίνα Σάλας ενσαρκώνει τη Σίλβια Βελάσκο, τη γραμματέα του αρχηγού της αστυνομίας. Πολύ σημαντικό ρόλο στην ιστορία της «Η» διαδραματίζει το νυχτερινό κλαμπ Άλμπατρος, που έχει τη δική του υπόσταση, παίζει σύγχρονη μουσική και παρασύρει ξένους επισκέπτες, πλουσιόπαιδα της Βαρκελώνης, ξεμαλλιασμένα κορίτσια και αναιδή αλητόπαιδα. Εκεί, δραστηριοποιείται και η ομάδα του Μαλπίκα. Υπεύθυνη του κλαμπ είναι η Σελέστ, την οποία ερμηνεύει η Ίνγκριντ Ρούμπιο. Το πρώτο όνομα του Άλμπατρος είναι η τραγουδίστρια Χούλια Μπλούμσμπερι, την οποία υποδύεται η Bρετανίδα καλλιτέχνις Τόνια Ρίτσαρντσον. Την Τζούλια συνοδεύει πάντοτε ο πιανίστας Ραμίρο Λαρότσα (Τόνι Θενέτ).

Αόρατος Κόσμος (Invisible City)

Στην πρώτη σειρά ζωντανής δράσης του Κάρλος Σαλντάνια, ένας αστυνομικός που εργάζεται στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος ξεσκεπάζει έναν κρυφό κόσμο μυθικών πλασμάτων της βραζιλιάνικης λαϊκής κουλτούρας, όταν ανακαλύπτει μια σχέση μεταξύ της μυστηριώδους εμφάνισης ενός νεκρού ποταμίσιου δελφινιού σε μια παραλία του Ρίο ντε Τζανέριο και του θανάτου της πολυαγαπημένης του γυναίκας. Η νέα σειρά θα είναι διαθέσιμη την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Πίσω από τα Μάτια της (Behind Her Eyes)

Η Σιμόνα Μπράουν υποδύεται τη Λουίζ, μια μόνη μητέρα που διατηρεί σχέση με το αφεντικό της, τον Ντέιβιντ (Τομ Μπέιτμαν), που είναι ψυχίατρος. Η ζωή της παίρνει παράξενη τροπή όταν αργότερα γίνεται φίλη με τη γυναίκα του, την Αντέλ (Ιβ Χιούσον), και βρίσκεται μπλεγμένη σε έναν ιστό μυστικών και ψεμάτων όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Πρωταγωνιστεί επίσης ο Ρόμπερτ Αραμάγιο, ενώ την παραγωγή του «Πίσω από τα Μάτια της» υπογράφει η Left Bank Pictures (Το Στέμμα). Το σενάριο, που βασίζεται στο δημοφιλές μυθιστόρημα της Σάρα Πίνμπορο, υπογράφουν οι Στιβ Λάιτφουτ και Άντζελα Λαμάνα.

Κηδείες α λα Μπερνάρντ (Buried by the Bernards)

Το 2017, ο Ράιαν Μπερνάρντ άνοιξε τις πόρτες του Γραφείου Κηδειών Ρ. Μπερνάρντ, προσφέροντας πλήρη αλλά οικονομικά πακέτα κηδειών για να βοηθήσει την κοινότητά του να αντιμετωπίσει τα εκθετικά αυξανόμενα κόστη των κηδειών. Με τις οικογενειακές ιλαροτραγωδίες να βρίσκονται στο επίκεντρο, η οικογενειακή επιχείρηση παρέχει στην κοινότητα κορυφαία εξυπηρέτηση, φροντίδα και παρηγοριά, με μια δόση γέλιου στις δυσκολότερες στιγμές τους. Λόγω της φύσης της δουλειάς τους, οι Μπερνάρντ δεν παραμελούν την αλληλοϋποστήριξη και έχουν τη δική τους μοναδική συνταγή για τη διατήρηση των σχέσεών τους: βασικό συστατικό είναι η κατανόηση, μαζί με μια πρέζα σαρκασμού και μια γεμάτη κουταλιά ειλικρίνειας. Αυτό το ανορθόδοξο γραφείο κηδειών μπορεί να το ξεπεράσει μόνο η ίδια η αντισυμβατική οικογένεια Μπερνάρντ.

Τομ ΧανκςηθοποιόςNetflixντοκιμαντέρπρεμιέρα