Σινεμά|03.03.2021 19:00

Regina King: Θα υποδυθεί την πρώτη μαύρη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο

Newsroom

Μετά το σκηνοθετικό ντεμπούτο της, η Regina King (Ρετζίνα Κινγκ) επιστρέφει μπροστά από την κάμερα. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα ενσαρκώσει τη Shirley Chisholm (Σίρλεϊ Τσίσολμ), την πρώτη μαύρη γυναίκα που εκλέχθηκε στο Κογκρέσο και την πρώτη μαύρη υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, σε επερχόμενη βιογραφική ταινία με τίτλο «Shirley». Το σενάριο και τη σκηνοθεσία του έργου έχει ο βραβευμένος με Όσκαρ Τζον Ρίντλεϊ.

«Η ατρόμητη αποφασιστικότητα της Σίρλεϊ Τσίσολμ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλές από εμάς, και με αυτήν την ταινία ελπίζουμε να εμπνεύσουμε πολλές επόμενες γενιές» τόνισε η Ρετζίνα Κινγκ, η οποία θα συνεχίσει να συμμετέχει στο παρασκήνιο, καθώς θα είναι παραγωγός, μαζί με την αδερφή της Ρέινα Κινγκ, της «Royal Ties Productions». Οι Τζεφ Σκολ και Ανίκα ΜακΛάρεν είναι εκτελεστικοί παραγωγοί της ταινίας.

Η Ρετζίνα Κινγκ είναι μία ακόμη ηθοποιός που απεικονίζει τη Σίρλεϊ Τσίσολμ, ακολουθώντας την Uzo Aduba (Ούζο Αντούμπα), η οποία κέρδισε Emmy για την ερμηνεία της στο «Mrs. America» των FX και Hulu, και τη Danai Gurira (Ντανάι Γκουρίρα) που θα απεικονίσει την πολιτικό στο «The Fighting Shirley Chisholm» της Σίριν Ντάμπις που είναι ακόμα στο στάδιο της παραγωγής.

Ρετζίνα ΚινγκΚογκρέσοΌσκαρ