Σινεμά|19.05.2021 16:24

Charles Grodin: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στην ταινία Μπετόβεν

Newsroom

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 86 ετών, άφησε ο γνωστός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Τσαρλς Γκροντίν (Charles Grodin), που πρωταγωνίστησε στην ταινία «Μπετόβεν», μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. «Ο Chuck ήταν όσο καλός άνθρωπος, όσο ηθοποιός» υπογράμμισε ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, που είχε συνεργαστεί μαζί του, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για την είδηση του θανάτου του.

Ο Γκροντίν γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια το 1935 και ξεκίνησε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, ωστόσο δεν τις ολοκλήρωσε ποτέ, καθώς τον κέρδισε η υποκριτική. Σπούδασε ηθοποιός στο HB Studio στη Νέα Υόρκη.

Το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη το έκανε στο «20.000 Leagues Under the Sea», ταινία του 1954 από τη Disney, ενώ το 1965, έγινε βοηθός του σκηνοθέτη Τζιν Σακς και εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές συμπεριλαμβανομένης της «The Virginian». Η πρώτη μεγάλη δουλειά ήταν στο «Heartbreak Kid», ενώ ακολούθησε η επιτυχημένη οικογενειακή ταινία «Μπετόβεν» που συνδέθηκε πλήρως με το όνομά του.

«Ήταν ένας υπέροχος κωμικός» ανέφερε με τη σειρά του ο Άλμπερτ Μπρουκς, σημειώνοντας πως ήταν υπέροχη εμπειρία η συνεργασία μαζί του. Το 1988, ο ηθοποιός τιμήθηκε με το βραβείο του Καλύτερου Ηθοποιού στο φεστιβάλ κινηματογράφου «Valladolid International Film Festival» για τον ρόλο του στο «Midnight Run» όπου πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Όσον αφορά τη προσωπική του ζωή, ο Τσαρλς Γκροντίν απέκτησε δύο παιδιά, τη Μάριον από του γάμο του με την Τζούλι Φέργκιουσον και τον γιο του, Νικόλας, από τον γάμο του με την Ελισά Ντούργουντ.

Διαβάστε επίσηςΟλυμπία Δουκάκη: To Χόλιγουντ αποχαιρετά την Ελληνίδα ηθοποιό - Η τελευταία της εμφάνιση στο Netflix

θάνατοςηθοποιόςΧόλιγουντ