Σινεμά|06.09.2021 11:16

78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας με Αλμοδόβαρ και Ρομπέρτο Μπενίνι

Newsroom

Αυλαία σήκωσε το 78ο φεστιβάλ κινηματογράφου στη Βενετία, που φέτος διεξάγεται με φυσική παρουσία των συντελεστών της έβδομης τέχνης. Η Μόστρα ξεκινά στη Βενετία με τη νέα ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ, αλλά και την τιμητική βράβευση του Ιταλού σκηνοθέτη και ηθοποιού Ρομπέρτο Μπενίνι (Roberto Benigni).

Βενετσιάνικη πρεμιέρα για την ταινίας «Madres Paralelas» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η αφίσα της οποίας είχε λογοκριθεί από το Instagram, το οποίο μάλιστα είχε ζητήσει και συγγνώμη από τον σκηνοθέτη. Ο designer της πολύκροτης αφίσας της ταινίας, Χαβιέρ Χαέν, σχεδίασε μια ολοκαίνουρια βερσιόν.

T

Πολλοί θα είναι οι παρεβρισκόμενοι φέτος, από τον Ματ Ντέιμον, τον Μπεν Αφλεκ, την Κρίστεν Στιούαρτ, μέχρι σύσσωμη την ομάδα του «Dune», Τίμοθι Σαλαμέ, Ζεντάγια, Οσκαρ Αϊζακ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζος Μπρόλιν, Τζέισον Μομόα και, φυσικά, τον Ντενί Βιλνέβ.

T

Στην ταινία «Madres Paralelas» (Παράλληλες Μητέρες) του Πέδρο Αλμοδόβαρ, πρωταγωνιστούν οι: Πενέλοπε Κρουζ, Αλτάνα Σάντσεζ Χιχόν, Μιλένα Σμιτ, Τζουλιέτα Σεράνο και Ρόζι ντε Πάλμα. «Με τις "Παράλληλες Μητέρες" επιστρέφω στο σύμπαν των γυναικών, στην μητρότητα, στην οικογένεια. Η ταινία μιλάει για τη σημασία των προγόνων και των απογόνων, την αναπόφευκτη παρουσία της μνήμης. Υπάρχουν πολλές μητέρες στη φιλμογραφία του, αυτές που θα δείτε σε αυτήν την ταινία είναι πολύ διαφορετικές», είχε δηλώσει για την ταινία ο Πέδρο Αλμοδόβαρ.

Ρομπέρτο Μπενίνι – Η ερωτική εξομολόγηση στην γυναίκα του

Στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ της Βενετίας, το βράδυ της Τετάρτης 2/9, του δόθηκε ο τιμητικός «Χρυσός Λέων». Δείτε τι είπε ο Ρομπέρτο Μπενίνι: «Αυτή τη στιγμή θέλω να αφιερώσω μια σκέψη στη Νικολέτα Μπράσκι, εδώ στην αίθουσα. Τα κάναμε όλα μαζί για 40 χρόνια, ξέρω μόνο έναν τρόπο να μετράω τον χρόνο: με εσένα ή χωρίς εσένα. Χωρίζουμε αυτό το λιοντάρι, παίρνω την ουρά, για να σου δείξω τη χαρά μου, τη χαρά μου που κουνιέται σαν ουρά. Εσύ, παίρνεις τα υπόλοιπα, ειδικά τα φτερά είναι δικά σου, γιατί αν στη δουλειά έχω πετάξει μερικές φορές είναι χάρη σε σένα, χάρη στο ταλέντο, στο μυστήριο σου, στη γοητεία σου, στην ομορφιά σου, στη θηλυκότητα σου, στο να είσαι γυναίκα.

Το να είσαι γυναίκα είναι ένα μυστήριο που εμείς οι άντρες δεν καταλαβαίνουμε. Ο Groucho Marx είχε δίκιο όταν έλεγε "οι άντρες είναι γυναίκες που δεν τα κατάφεραν". Και είναι η αλήθεια.Δεν θα μπορούσα να είμαι σαν εσένα, Νικολέτα. Αν κάτι καλό και καλό που έχω κάνει στη ζωή μου, πάντα πέρασε από το φως σου. Ο δικός μας ήταν ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, για την ακρίβεια, με  την αιώνια ματιά». Παντρεύτηκαν στις 26 Δεκεμβρίου του 1991 και έχουν παραμείνει μαζί έως και σήμερα.

Πενέλοπε Κρουζ στη Βενετία: «Είμαι η πιο τυχερή ηθοποιός στον κόσμο»

Στο πρώτο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ μονοπώλησαν ο Αλμοδόβαρ και η μούσα του, Πενέλοπε Κρουζ (η οποία, μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους, έπεσε στην αγκαλιά του Πέδρο, βουρκωμένη). «Είμαι η πιο τυχερή ηθοποιός στον κόσμο» είπε η Πενέλοπε Κρουζ και ευχαρίστησε τον Πέδρο Αλμοδόβαρ για την καριέρα της.

T

«Σαν αφηγητή, οι ατελείς μητέρες με εμπνέουν συχνά. Η Πενέλοπε Κρουζ, η Αλτάνα Σάντσεζ Χιχόν και η νεαρή Μιλένα Σμιτ θα υποδύονται τις τρεις μητέρες στην ταινία, συνοδευόμενες από τον Ισραέλ Ελεχάλντε στο ρόλο του βασικού ανδρικού χαρακτήρα. Συνεργάζομαι επίσης με τις αγαπημένες μου Τζουλιέτα Σεράνο και Ρόσι ντε Πάλμα. Οι "Παράλληλες Μητέρες" θα είναι ένα δυνατό δράμα. Ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω» είχε πειο Αλμοδόβαρ. 

Η Τζέιμι Λι Κέρτις θα βραβευθεί από το Φεστιβάλ της Βενετίας

Η Τζέιμι Λι Κέρτις θα βραβευθεί με τον τιμητικό Χρυσό Λέοντα στο 78ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας για την προσφορά της στον κινηματογράφο.

Το 78ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, διεξάγεται στις 1-11 Σεπτεμβρίου και η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα στο Palazzo del Cinema πριν την ειδική προβολή, εκτός διαγωνιστικού τμήματος, της ταινίας «Halloween Kills» του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν.

Η Τζέιμι Λι Κέρτις πρωταγωνιστεί στον εμβληματικό ρόλο της Λόρι Στρόουντ στην κινηματογραφική σειρά, η οποία βασίζεται στην ταινία του 1978 «Halloween».

T

«Είμαι βαθύτατα συγκινημένη που το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας θα με τιμήσει με αυτόν τον τρόπο. Μου φαίνεται αδιανόητο το ότι είμαι σε αυτή την βιομηχανία τόσο καιρό, έτσι ώστε να παραλαμβάνω τιμητικό βραβείο για τη συνολική προσφορά μου, και το ότι συμβαίνει τώρα, με το “ Halloween Kills”, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα» υπογράμμισε η ηθοποιός.

«Το “ Halloween” - και η συνεργασία μου με τη Λόρι Στρόουντ - εκτόξευσε και κράτησε την καριέρα μου στα ύψη και το ότι έχουμε αυτές τις ταινίες να εξελίσσονται σε ένα νέο franchise το οποίο αγαπήθηκε από το κοινό σε ολόκληρο τον κόσμο είναι, και παραμένει, ένα δώρο» συμπλήρωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Ο Κρητικός, o Έλληνας, ο Οικουμενικός

Μίκης Θεοδωράκης: Όταν η Εντίθ Πιάφ ερμήνευσε την «Όμορφη Πόλη» στα γαλλικά

Κορονοϊός: Οι γιατροί του ΕΚΠΑ καταρρίπτουν 5 μύθους για την εξάπλωση

Mad Clip: Πώς σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα – Έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα

φεστιβάλ ΒενετίαςΡομπέρτο ΜπενίνιΠέδρο Αλμοδόβαρ