Σινεμά|16.10.2021 22:35

Brittany Murphy: Ντοκιμαντέρ για τον θάνατο της σταρ σε ηλικία 32 ετών - «Έγινε θήραμα»

Newsroom

Ντοκιμαντέρ του HBO Max με τίτλο «What Happened, Brittany Murphy?» ερευνά τον μυστηριώδη θάνατο της Αμερικανίδας ηθοποιού και τραγουδίστριας, Μπρίτανι Μέρφι (Brittany Murphy), σε ηλικία 32 ετών. Στο πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ προβάλλεται η σχέση της ηθοποιού με τον σύζυγό της Άγγλο σεναριογράφο και σκηνοθέτη, Σάιμον Μόντζακ, ο οποίος πέθανε μυστηριωδώς λίγους μήνες μετά τη Μέρφι στο ίδιο κρεβάτι.

Και οι δύο έπασχαν από πνευμονία και σοβαρή αναιμία. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ανοδική πορεία της σταρ του Clueless, ενός ασυμβίβαστου κοριτσιού από το Νιού Τζέρσεϊ, που ονειρεύτηκε μια μέρα να γίνει διάσημη ηθοποιός.

Yπήρξε θύμα ενός κακοποιητικού συζύγου, της μυθομανίας του και της εμμονής του να την ελέγχει

Στο ντοκιμαντέρ σκιαγραφείται μέσω μαρτυριών από ανθρώπους του περιβάλλοντος της ηθοποιού, ο αμφιλεγόμενος χαρακτήρας του συζύγου της. Ήταν κακοποιητικός, μυθομανής και ήθελε να ελέγχει κάθε πτυχή της ζωής της. Μαλιστά, σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ η ηθοποιός δεν γνώριζε πως ο Σάιμον Μόντζακ είχε αποκτήσει δύο παιδιά με άλλες γυναίκες: μία κόρη, την Jasmine, στην Αγγλία και ένα γιο, τον Elijah, στο Παρίσι.

Σάιμον Μόντζακ

«Ο Σάιμον την πήρε μακριά» λέει συνεργάτης της στο τρέιλερ «φρόντισε να μην την πλησιάζει κανείς» προσθέτει. Επίσης γίνεται αναφορά σε ψέματα που φέρεται να έχει πει ο Μόντζακ – ότι έβγαινε με την Ελ ΜακΦέρσον και τη Μαντόνα, ότι είχε αναρρώσει από τελικό στάδιο του καρκίνου του εγκεφάλου – καθώς και στην παράνοιά του σχετικά με την παρακολούθηση του ίδιου και της συζύγου του από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. «Όλα όσα έλεγε ήταν ψέματα» ακούμε στο ντοκιμαντέρ.

Η ηθοποιός Κάθι Νατζίμι, που πρωταγωνίστησε μαζί με τη Μπρίτανι Μέρφι στη σειρά κινουμένων σχεδίων «King of the Hill» αναφέρει στο τρέιλερ ότι ο Σάιμον Μόντζακ εμφανίστηκε όταν η ηθοποιός ήταν σε συναισθηματική πτώση, όταν έχασε αρκετό βάρος και άλλαξε το στυλ της για να ταιριάζει στο ιδεώδες του Χόλιγουντ για μια «πρωταγωνίστρια». Προσθέτει ακόμη ότι η Μπρίτανι Μέρφι «έγινε θήραμα».

Την εκμεταλλεύτηκε και οικονομικά σπαταλώντας 3 εκατομμύρια δολάρια από τα χρήματά της

Μετά τον θάνατο της Μπρίτανι, οι φήμες που ήθελαν τον σύζυγό της και τη μητέρα της Σάρον να κοιμούνται μαζί, άρχισαν να φουντώνουν. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ρεπόρτερ του Radar Online, οι δυο τους «προσπαθούσαν να απαλύνουν τον πόνο τους και να μοιραστούν τη θλίψη τους».  Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ ο ίδιος σπατάλησε 3 εκατ, δολάρια από τα χρήματα της γυναίκας του. «Έζησε από αυτό το κορίτσι που είχε δουλέψει με όλη της την καρδιά για κάθε δεκάρα που είχε», λέει ένας πρώην συνεργάτης του.

Αμέσως μετά τον θάνατό της, ακούστηκαν φήμες για κατάχρηση ουσιών, αλλά το ντοκιμαστέρ αναφέρει ότι και ο σύζυγός της αντιμετώπιζε πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Ήταν εκείνος που «τράβαγε τα σκοινάκια» της σταρ και σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του περιοδικού People, ο Monjack την υποχρέωνε όταν βρισκόταν υπό την επήρεια, να συμμετάσχει σε παράξενες φωτογραφίσεις, στις οποίες την έντυνε σαν κούκλα.

Τον Δεκέμβριο 2009, η Μέρφι πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 32 ετών

Η Μπρίτανι Μέρφι γεννήθηκε στην Ατλάντα, μετακόμισε ως έφηβη στο Λος Άντζελες και κυνήγησε μια καριέρα στην υποκριτική. Η αναγνωρισιμότητα ήρθε με την ταινία Clueless (1995), την οποία ακολούθησαν ρόλοι σε ανεξάρτητες ταινίες όπως οι Freeway (1996) και Bongwater (1998). Έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο Μπρόντγουεϊ σε μια παραγωγή του έργου του Άρθουρ Μίλερ «A View from the Bridge» το 1997, προτού εμφανιστεί στις παραστάσεις «Girl», «Interrupted» (1999) και «Drop Dead Gorgeous» (1999).

Τη δεκαετία του 2000 η Μέρφι εμφανίστηκε στην ταινία «Don't Say a Word» (2001) μαζί με τον Μάικλ Ντάγκλας, και στην ταινία «8 Mile» (2002) μαζί με τον Έμινεμ, για τις οποίες έλαβε τα θετικά σχόλια των κριτικών. Οι τελευταίες ταινίες της περιλάμβαναν τις «Riding in Cars with Boys» (2001), «Spun» (2002), «Just Married» (2003), «Uptown Girls» (2003), «Sin City» (2005), «Happy Feet» (2006). Η Μέρφι έκανε την φωνή της Luanne Platter στην σειρά κινουμένων σχεδίων «King of the Hill» (1997–2009). Η τελευταία ταινία της, «Something Wicked», κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014. 

Τον Δεκέμβριο 2009, η Μέρφι πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 32 ετών. Η Μέρφι λέγεται ότι κόλλησε σταφυλόκκοκο και αρνήθηκε να πάρει ιατρική βοήθεια. Είχε διαβήτη και δεν μπορούσε να αναπνεύσει, καθώς οι πνεύμονές της μάζεψαν υγρό. Λίγες ημέρες μετά κατέρρευσε και έφυγε από τη ζωή.  

Όλες οι ειδήσεις

Εβελίνα Παπούλια: Το σοκ με τον Νίκο Σεργιανόπουλο και η παιδική φίλη Τζένη Μπαλατσινού

Adele: Σαρώνει το νέο της τραγούδι «Easy on me» - Εκατομμύρια views και μία εξομολόγηση για τον χωρισμό

Θλίψη στο Χόλιγουντ – Αυτοκτόνησε o 19χρονος ηθοποιός Matthew Mindler

Βλάσσης Μπονάτσος: Πριν από 17 χρόνια έφυγε από τη ζωή - Φάρσες, Απαράδεκτοι και η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Αποκάλυψε την ασθένειά της - «Δεν ξέρω για πόσο θα βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση»

ηθοποιόςντοκιμαντέρΜπρίτανι Μέρφιθάνατος