Σινεμά|21.11.2021 07:35

Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της νέας crime comedy της Cosmote TV - Εξι «Αόρατοι» δίνουν άλλοθι σε παντρεμένους

Άγγελος Γεραιουδάκης
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

'Έχοντας ήδη προχωρήσει σε πρωτότυπες παραγωγές που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, η Cosmote TV συνεχίζει να επενδύει στην παραγωγή σειρών μυθοπλασίας, υψηλών προδιαγραφών. Μετά το «Έτερος Εγώ» και το «42°C», έρχονται οι «Αόρατοι», μία crime comedy, οκτώ επεισοδίων, που θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2022. Τη νέα τηλεοπτική σειρά υπογράφει σκηνοθετικά ο Χάρης Μαζαράκης, ενώ το σενάριο έχει αναλάβει ο ίδιος, σε συνεργασία με τον Θωμά Νικολαϊδη.

«Ανακάλυψα την ιστορία το 2006 σε ένα απόκομμα εφημερίδας και το κείμενο γράφτηκε δέκα χρόνια αργότερα. Η είδηση ήταν μονάχα τρεις σειρές και έγραφε: "Στο Μαντσεστερ συνέλαβαν τρεις τύπους που έδιναν άλλοθι σε παντρεμένους για εξωσυζυγικές περιπέτειες". Μόλις το διάβασα, είπα αυτό πρέπει να γίνει ταινία ή σειρά, προσθέτοντας μία πιο κωμική νότα και τους φόνους» αναφέρει ο Χάρης Μαζαράκης στην press conference που έγινε πριν από λίγες ημέρες σε ένα καφέ του Χολαργού. 

Η ιστορία επικεντρώνεται σε μία ετερόκλητη πενταμελής παρέα που ζει σε μια γειτονιά της σύγχρονης Αθήνας, ιδρύει μια εταιρεία, που παρέχει άλλοθι για εξωσυζυγικές περιπέτειες. Με την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, η παρέα αναλαμβάνει τη μία περίεργη υπόθεση μετά την άλλη, μπλέκοντας σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Όλα ανατρέπονται, όταν οι πέντε συνεργάτες βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα κατηγορούμενοι για μία υπόθεση δολοφονίας. 

Οι «Αόρατοι» ξεκίνησαν τα γύρισματά τους πριν από δύο μήνες, σχεδόν αποκλειστικά σε αστικές γειτονιές, όπως η Κυψέλη και το Κουκάκι, ενώ όσο γραφόταν το σενάριο, οι δημιουργοί προσπαθούσαν να ξεζουμίσουν τις ιστορίες των πρωταγωνιστών. «Γράφοντας, πάντα έχω κάποια πρόσωπα στο μυαλό μου γιατί είναι κάτι που με βοηθάει. Είμαι πολύ τυχερός γιατί όλους όσους ήθελα σε αυτή τη δουλειά, είπαν "ναι". Από πολύ νωρίς είχαμε κλείσει το καστ» λέει, χαρακτηριστικά, ο Χάρης Μαζαράκης.

Οι 6 «Αόρατοι»

«Εγκέφαλος» της εταιρείας είναι ο Τόλης (Μάκης Παπαδημητρίου), ο οποίος στην προσπάθειά του να αποκτήσει φίλους μοιράζεται την ιδέα του με τον Μήτσο (Νίκος Πουρσανίδης) και τον Άλεξ (Γιώργος Χρανιώτης). Με τον Μήτσο για «αρχηγό», στην ομάδα μπαίνουν η νέα του γειτόνισσα Μυρτώ (Βασιλική Τρουφάκου) και η «street performer» Ρόξι (Γιούλικα Σκαφιδά).

«Έχουμε έξι διαφορετικές περιπτώσεις ανθρώπων που ο καθένας αντικατοπτρίζει ως έναν βαθμό αυτά που υπάρχουν ως παθογένειες στην ελληνική κοινωνία. Συγκεκριμένα, ο Τόλης, τον οποίο υποδύομαι εγώ, είναι ο ψιλικατζής της γειτονιάς, ένα καλό παιδί που ζει με την πιεστική μάνα του, αφού φαινομενικά πατέρας δεν υπάρχει. Σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή, βλέπουμε την ελληνική οικογένεια και το πόσο κρατάει δέσμιο ένα πρόσωπο. Στον Μήτσο ίσως είναι η οικονομική αβεβαιότητα πολύ περισσότερο απ' ότι είναι για τον Άλεξ η καλλιτεχνική του αβεβαιότητα. Το βάρος της Μυρτώς πέφτει περισσότερο στον συναισθηματικό τομέα, δηλαδή δείχνει κατά έναν τρόπο το πώς η σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι που φαινομενικά είναι αυτό που βιώνουμε όλοι, αλλά με το αποκούμπι που βρίσκει σε αυτή την παρέα μπορεί να το κάνει πιο δημόσιο. Και για τη Ρόξι είναι αυτό το παράλληλο που έχουν πάρα πολλοί νέοι, αυτή η "παρατεταμένη εφηβεία" που έχει να κάνει πολύ λιγότερο με τους ίδιους τους γονείς και περισσότερο με την ανικανότητα της κοινωνίας να δεχτεί ένα άτομο που έχει όλα τα φόντα να γίνει κάτι αλλά δεν του δίνεται η ευκαιρία. Οπότε όλα αυτά, μαζί με τον καταλυτικό ρόλο του Δημήτρη Πιατά, ο οποίος έρχεται με την εμπειρία του να βοηθήσει τα παιδιά, παρουσιάζεται στην ουσία μία ολοκληρωμένη ιστορία, όπου ο πρωταγωνιστής είναι το δέσιμο ολόκληρης της ομάδας. Δεν υπάρχει η ιστορία του ενός, υπάρχει η ιστορία του συνόλου. Αυτό ήταν για μένα το μεγαλύτερο ατού της σειράς και η σεναριακή συνοχή» υπογραμμίζει ο Μάκης Παπαδημητρίου.

«Ο Μήτσος, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ, θέλει να βρει κάποιον να τον συμπληρώσει. Θέλει να φτιαχτεί μία παρέα και να πάρει τη θέση του μέσα σ’ αυτή. Γιατί νιώθει και νιώθουν τρομερά μόνοι. Το χαρακτηριστικό του είναι πως σε ό,τι κάνει θέλει να είναι ο αρχηγός. Του έχει μείνει από την παιδική του ηλικία. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και σε αυτή την παρέα» λέει, χαρακτηριστικά, ο Νίκος Πουρσανίδης για τον δικό του ρόλο, με τον Γιώργο Χρανιώτη να προσθέτει: «Αυτό που αγαπάω πάρα πολύ στην ομάδα είναι μάλλον ένα προσωπικό μου απωθημένο, ότι ήθελα πάντα να έχω μία συμμορία. Δεν έτυχε ποτέ να έχω ούτε νόμιμη, ούτε παράνομη συμμορία. Αλλά αυτοί εδώ είναι ενός είδους συμμορία. Η συμμορία αυτή απαρτίζεται από ανθρώπους που κοινωνικά μάλλον θεωρούνται losers. Εγώ παίζω έναν αποτυχημένο ηθοποιό που έχει όλη τη φόρα και τη διάθεση να δουλέψει, να πάει σε οντισιόν και να εξασκήσει το επάγγελμα του ηθοποιού αλλά είναι και αυτός άτυχος».

Το αλάνι της παρέας

Η Γιούλικα Σκαφιδά, ως Ρόξι, είναι το αλάνι της παρέας. «Η ηρωίδα μου είναι η πιο εκκεντρική κατά πάσα πιθανότητα, αλλά είναι γοητευτικό το πώς παίζει ανάμεσα σε δύο δίπολα. Μπορεί να είναι λίγο άγρια, να ντύνεται εκκεντρικά και να δείχνει η πιο δυναμική, αλλά από την άλλη είναι μία μορφωμένη κοπέλα, με κοινωνικό background αρκετά καλό, και είναι εκείνη που αναλαμβάνει πολλές φορές να κρατήσει ψυχραιμία και να κουμαντάρει την ψυχολογία των ηρώων. Ενώ άμα τη εμφανίσει φαίνεται πως είναι μία άγρια γκόμενα που φωνάζει, βρίζει και είναι νευρικούλα μερικές φορές, αλλά είναι και εκείνη που αναλαμβάνει πολλές φορές να κρατήσει την ψυχραιμία και να προσπαθήσει να κουμαντάρει την ψυχολογία των υπολοίπων. Αυτό που μου αρέσει στη σειρά είναι ότι τους ενώνει μία βαθύτερη ανάγκη για επικοινωνία και ότι μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο μαθαίνουμε πράγματα για τους πρωταγωνιστές» τονίζει η ίδια.

Από την άλλη, η Βασιλική Τρουφάκου υποδύεται τη Μυρτώ, η οποία είναι μία κοπέλα που αναζητά την αναγνώριση. «Θέλει μία ενθάρρυνση, μία θαλπωρή που έχουν μεταξύ τους αυτοί οι άνθρωποι. Έχει μία ενηλικίωση αυτή η ηρωίδα. Όχι, όμως, των δεκαοκτώ, αλλά των τριάντα και. Αυτή η ενηλικίωση που κάπως την περιμένουμε και δεν έρχεται» επισημαίνει η μελαχρινή ηθοποιός. 

Δημήτρης Πιατάς

Έπειτα από δεκαπέντε χρόνια, ο Δημήτρης Πιατάς επιστρέφει στην τηλεόραση. «Εγώ είμαι ο παππούς, ο θείος, ο πατέρας, ο άνθρωπος που θέλει να μπει κι αυτός στο παιχνίδι, να επανακτήσει την υπολανθάνουσα παιδικότητά του. Για μένα είμαστε οικογένεια. Ξέρετε, η οικογένεια έχει την έννοια και τη μαφιόζικη, αν θέλεις. Είναι μία μοντέρνα κωμωδία. Ήταν για μένα μία ευκαιρία να ξαναβρεθώ, ύστερα από δεκαπέντε χρόνια στην τηλεόραση, παίζοντας έναν ρόλο που δε θα μου τον έδιναν εύκολα. Γιατί μας δίνουν διάφορα στίγματα ερμηνευτικά και αρνούνται να μας δουν διαφορετικά. Στο θέατρο το έχω πετύχει αυτό. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις στην τηλεόραση, όμως, ζητάνε πολύ συγκεκριμένα πράγματα» λέει με παράπονο ο Δημήτρης Πιατάς.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι το τραγούδι των τίτλων ονομάζεται «Πωλούνται Ψέματα», σε μουσική και στίχους του Χάρη Μαζαράκη και ερμηνεύει η Διαλεχτή, μία Ελληνοαυστραλή τραγουδίστρια. «Πολλοί μου λένε ότι είναι το καινούριο "Παρά 5". Δεν έχει να κάνει γιατί οι δικοί μας ήρωες δεν έχουν αυτή τη, ας μου συγχωρεθεί η έκφραση, "σαχλαμάρα" της Ντάλιας, που ακριβώς έτσι έπρεπε να μιλήσει. Οι δικοί μας είναι πιο καθημερινοί. Σαν αναφορά νομίζω ότι ήθελα κάτι, όπου το σοβαρό του κομμάτι να έχει "Mindhunter" μέσα και το κωμικό του να έχει χιούμορ που θα μπορούσε να θυμίζει Αλέκο Σακελλάριο. Είμαι επηρεασμένος από τέτοιου είδους ατάκα. Θέλω κάποιος που θα το δει να ζηλέψει, όχι τόσο το να ήταν σε αυτή την παρέα, όσο το να τους είχε στον από πάνω όροφο. Ώστε να τους πει ένα βράδυ, ρε πείτε μου μία ιστορία που ζήσατε» καταλήγει ο Χάρης Μαζαράκης. 

πρεμιέραCosmote TVαστυνομίαΜάκης Παπαδημητρίουτηλεοπτική σειράΔημήτρης ΠιατάςκωμωδίαΓιούλικα ΣκαφιδάΓιώργος Χρανιώτης