Σινεμά|02.02.2019 15:40

Το Χόλιγουντ στα… Τρίκαλα

Μαρία Ριτζαλέου

Το Χόλιγουντ συστήνει τα… Τρίκαλα µέσα από την αµερικανική ταινία δράσης «Born to be murdered», του Ιταλού σκηνοθέτη Φερντινάντο Κίτο Φιλοµαρίνο, τα γυρίσµατα της οποίας θα γίνουν σε Αθήνα και Τρίκαλα και το σενάριό της βασίζεται σε οµότιτλη νουβέλα που κυκλοφόρησε το 1945.

Η ελληνική εταιρεία παραγωγής Faliro House Productions, που µεταξύ άλλων είχε συµµετάσχει στον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιµου, στο «Chevalier» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, στην «Αρχαιολόγο» του Κίµωνα Τσακίρη κ.α., έχει αναλάβει το σηµερινό κάστινγκ για κοµπάρσους που γίνεται στον ∆ηµοτικό Κινηµατογράφο του Μύλου Ματσόπουλου. Η ίδια εταιρεία είχε συνεργαστεί µε τον Φιλοµαρίνο στην πρώτη του ταινία, «Αντωνία», το 2015, ενώ το «Born to be murdered» είναι η δεύτερη µεγάλου µήκους ταινία του.

Τα γυρίσµατα θα γίνουν στα Τρίκαλα 18-25 Φεβρουαρίου, σε δηµοτικούς χώρους, ύστερα από άδεια που έδωσε ο Δήµος Τρικκαίων, κυρίως στον Μύλο Ματσόπουλου, όπου η παραγωγή βρήκε ένα ιδανικό σηµείο, µε εντυπωσιακά κτίσµατα και σπάνια φυσική οµορφιά. Το φιλµ θα είναι µια αµερικανική περιπέτεια µε ρυθµό και έντονη δράση, αλλά δεν ανακοινώνονται ακόµη οι πρωταγωνιστές της. Αναφέρεται, ωστόσο, ότι θα είναι «ονόµατα πρώτης γραµµής» και ότι θα είναι έτοιµη να βγει στις κινηµατογραφικές αίθουσες σε περίπου έναν χρόνο από σήµερα.

Την παραγωγή κάνει ο επίσης Ιταλός Λούκα Γκουαντανίνο, γνωστός από τις ταινίες «Suspiria» (2018) και «Call me by your name» (2017), που σκηνοθέτησε ο ίδιος µε βοηθό τον Φιλοµαρίνο. Ο τελευταίος γεννήθηκε στο Μιλάνο και σπούδασε στη Βοστώνη, στο Λονδίνο και ιστορία-θεωρία του κινηµατογράφου στην Μπολόνια.

Με τον Γκουντανίνο έχουν συνεργαστεί επίσης στο φιλµ «I am love», που είχε µια πετυχηµένη πορεία στις ΗΠΑ, ενώ η µικρού µήκους ταινία του «Diarchy» του έδωσε το 2010 ένα από τα βραβεία στο 63ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο. 

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΤρίκαλαΧόλιγουντ