Σινεμά|02.02.2019 18:17

Ανοιχτή Οθόνη: Τριήμερο προβολής ελληνικών ταινιών (vids)

Newsroom

Η  σχολή σεμιναρίων Ανοιχτή Τέχνη «ανοίγει» την οθόνη της σε όλους τους δημιουργούς ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. 

Σκοπός της συγκεκριμένης κίνησης είναι να δώσει ένα επιπλέον βήμα σε νέους και παλιούς, πρωτοεμφανιζόμενους και καταξιωμένους δημιουργούς, ξεκινώντας την Παρασκευή (8/2), στις 18:00 (έως 21.00), με την προβολή των μικρού μήκους ταινιών «37 Μέρες» της Νικολέτας Λεούση, «Heimlich» του Κωνσταντίνου Μπακούρη, «Φράγμα» του Γιώργου Τελτζίδη και «Καουμπόης» του Γιάννη Χαριτίδη. 

Το Σάββατο (9/2) είναι αφιερωμένο στο ελληνικό ντοκιμαντέρ, καθώς στις 18:00 θα προβληθούν τα φιλμ «Ο Τρίτος Τάκης» (πορτραίτο του ζωγράφου  Γιώργου Ρόρη) της Κατερίνας Πατρώνη, «Κατινούλα» της Μύρνας Τσάπα, «Αθήναι» και «Τι Ώρα Είναι» της Εύας Στεφανή. Μετά την προβολή κάθε ταινίας θα ακολουθεί συζήτηση της σκηνοθέτιδας με το κοινό.

Τέλος, την Κυριακή (10/2) υπάρχει ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Λάκη Παπαστάθη, κινηματογραφιστή («Ο Καιρός των Ελλήνων», «Θεόφιλος») και συγγραφέα, συνδημιουργό της περίφημης  τηλεοπτικής σειράς ντοκιμαντέρ «Παρασκήνιο». Στο αφιέρωμα, θα προβληθούν τρεις εμβληματικές εκπομπές του: «Δράκος», για την ταινία του Νίκου Κούνδουρου, «Αλέξης Δαμιανός» και «Αλίκη Βουγιουκλάκη», ένα αποδομητικό πορτραίτο.

 

Για το έργο του Παπαστάθη θα μιλήσει ο ντοκιμαντερίστας και σκηνοθέτης (διδάσκει ντοκιμαντέρ στην «Ανοιχτή Τέχνη») Γιώργος Σκεύας, ενώ ο τιμώμενος δημιουργός θα συνομιλήσει με το κοινό.

 

Είσοδος δωρεάν, με απαραίτητη κράτηση θέσης στο mail της Ανοιχτής Τέχνης: info@anoixtitexni.gr 

Η διεύθυνση της Ανοιχτής Τέχνης είναι Φιλελλήνων και Ναυάρχου Νικοδήμου 2, στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram 

σκηνοθέτηςΑνοιχτή Τέχνηντοκιμαντέρ