Σινεμά|20.02.2022 10:54

Stranger Things: Επιστρέφει τον Μάρτιο - Ρίχνει αυλαία με τον 5ο κύκλο σηματοδοτώντας το τέλος μιας εποχής για το Netflix

Newsroom

Μεγάλη είναι η ανυπομονησία για τη συνέχεια του «Stranger Things». Η δημοφιλής σειρά του Netflix επιστρέφει για τέταρτη σεζόν, η οποία θα παρουσιαστεί σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα κάνει πρεμιέρα στις 27 Μαΐου και το δεύτερο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιουλίου. Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως η σειρά θα τελειώσει με τον πέμπτο κύκλο.

«Πριν από επτά χρόνια, σχεδιάζαμε ολόκληρη την ιστορία του "Stranger Things". Εκείνη τη χρονική περίοδο, προβλέψαμε ότι η ιστορία θα διαρκούσε τέσσερις ή πέντε σεζόν. Αποδείχθηκε μεγάλη για να την αφηγηθούμε σε τέσσερις κύκλους, αλλά –όπως βλέπετε– τώρα φτάνουμε στο φινάλε. Η τέταρτη σεζόν θα είναι η προτελευταία και η πέμπτη, η τελευταία» αποκάλυψαν οι αδερφοί Ντάφερ, σε ανοιχτή επιστολή προς τους θαυμαστές της σειράς. 

Βέβαια, οι Ντάφερ ξεκαθάρισαν πως το τέλος της βασικής ιστορίας δεν σηματοδοτεί και το φινάλε για το πετυχημένο franchise, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο, στο μέλλον, να δούμε στην οθόνη μας περισσότερες ιστορίες από το σύμπαν που έχουν δημιουργήσει. «Υπάρχουν ακόμη πολλές συναρπαστικές ιστορίες να ειπωθούν στον κόσμο του Stranger Things: νέα μυστήρια, νέες περιπέτειες, νέοι απροσδόκητοι ήρωες», γράφουν οι αδελφοί Ντάφερ. «Αλλά πρώτα ελπίζουμε να παραμείνετε κοντά μας, καθώς ολοκληρώνουμε την ιστορία του κοριτσιού με τις ξεχωριστές δυνάμεις που ονομάζεται Έντεκα και των γενναίων φίλων της, την ιστορία ενός πληγωμένου αστυνομικού και μιας ατρόμητης μαμάς, μιας μικρής πόλης που ονομάζεται Χόκινς και μιας εναλλακτικής διάστασης που είναι γνωστή ως Upside Down» προσθέτουν.

Τι θα δούμε στην 4η σεζόν

Η παραγωγή της τέταρτης σεζόν καθυστέρησε αρκετά λόγω της πανδημίας, με τα γυρίσματα να συνεχίζονται τελικά τον Σεπτέμβριο του 2021, ύστερα από απανωτές διακοπές. Οι αδελφοί Ντάφερ υπογράμμισαν πως «με εννέα σενάρια, περισσότερες από 800 σελίδες, σχεδόν δύο χρόνια γυρισμάτων, χιλιάδες οπτικά εφέ και με διάρκεια σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από οποιαδήποτε άλλη σεζόν, το "Stranger Things 4" ήταν η πιο δύσκολη που έχουμε γυρίσει μέχρι στιγμής, αλλά και η πιο ανταποδοτική. Όλοι όσοι έχουν εμπλακεί, είναι πολύ υπερήφανοι για το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε να το μοιραστούμε μαζί σας». 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η μεγάλη πλέον Eleven, την οποία ερμηνεύει η Μίλι Μπόμπι Μπράουν (Millie Bobby Brown), μαζί με την οικογένεια των Byers έχει πλέον μετακομίσει στην Καλιφόρνια, για ένα νέο ξεκίνημα. Αυτό σημαίνει, νέα ζωή, νέα εμφάνιση, νέο σχολείο και φυσικά νέους φίλους. Η Eleven δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής, ευτυχώς όμως έρχεται το πολυαναμενόμενο «spring break». Επίσης, θα δούμε τον εγκλωβισμό του Hopper στη μακρινή Σοβιετική Ένωση και την επιστροφή του Dr. Brenner

Στις νέες προσθήκες της σειράς, έχουμε τους Robert Englund, ο οποίος θα υποδυθεί τον Victor Creel και τον Tom Wlaschiha που γνωρίσαμε ως «Jaqen H'ghar» στο Game of Thrones, μαζί με μερικά ακόμη νέα πρόσωπα.

Tο τέλος μιας εποχής για το Netflix 

Οι φανς περιμένουν υπομονετικά την επιστροφή της σειράς, η οποία προβλήθηκε τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2019, κάνοντας ρεκόρ τηλεθέασης και ξεπερνώντας στην πορεία το «The Witcher» και το «Bridgerton». Η πέμπτη σεζόν θα σηματοδοτήσει ωστόσο και το τέλος μιας εποχής για το Netflix. Το «Stranger Things» αποτέλεσε το πιο σημαντικό franchise του Netflix και βοήθησε να γίνει η κορυφαία υπηρεσία streaming.

Η σειρά των αδελφών Ματ και Ρος Ντάφερ ξεκίνησε δειλά, µε κάτι πιτσιρίκια (που τότε κανείς δεν ήξερε) να ψάχνουν τον χαµένο φίλο τους µαζί µε τη µητέρα του και ένα ψυχοκινητικό κορίτσι και να καταλήγουν να τα βάζουν µε ένα τέρας από την άλλη διάσταση στη φανταστική πόλη Χόκινς της Ιντιάνα το έτος 1983. Δεν ήταν αναμενόμενο και όµως οι Ντάφερ επέδειξαν σωστό αφηγηµατικό ταµπεραµέντο, συνταιριάζοντας στην αλχημεία τους τον παραδοσιακό εφηβικό τρόµο του Στίβεν Κινγκ (ο ίδιος είναι µεγάλος φαν του σόου) και την επιστηµονική φαντασία του Τζον Κάρπεντερ µε τη γλυκιά ποπ νοσταλγία του Στίβεν Σπίλµπεργκ. Και το πιο ωραίο είναι ότι πίσω από την επιτυχία της σειράς δεν υπήρξε ποτέ καµία στοχευµένη στρατηγική µάρκετινγκ, µόνο το παλιοµοδίτικο «διάδωσέ το στόµα µε στόµα»: όποιοι έβλεπαν το «Stranger Things» απλώς το σύστηναν και σε άλλους.

Η δεύτερη σεζόν πήρε διαστάσεις κινηµατογραφικού σίκουελ επιπέδου «Αλιεν» ή και «Star Wars», ενώ κάθε νέα φουρνιά επεισοδίων της σειράς έχει την αίσθηση µιας µεγάλης ταινίας, µε αποτέλεσµα στον τρίτο κύκλο να έχουµε την «πιο ενήλικη» σεζόν, όπου τα παιδιά του Χόκινς έχουν µεγαλώσει και το νέο Mall έχει σαφή κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη του στόρι. 

Από τότε που έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά μέχρι και σήμερα έχει λάβει πάνω από 65 βραβεία και 175 υποψηφιότητες, όπως Emmy, Χρυσές Σφαίρες, Grammy, SAG, DGA, PGA, WGA, BAFTA, ένα βραβείο Peabody, AFI για Τηλεοπτικό Πρόγραμμα της Χρονιάς, People’s Choice, Κινηματογραφικά και Τηλεοπτικά MTV, Teen Choice και πολλά άλλα. Το τέλος του «Stranger Things» θα είναι μια μεγάλη απώλεια για το Netflix, το οποίο προσπαθεί ν' αντιμετωπίσει αντιπάλους όπως τη Disney+ και το HBO Max.

Game of ThronesγυρίσματαNetflixBridgertonπανδημίαειδήσεις τώραStranger ThingsDisney+HBO Max