Σινεμά|01.03.2022 10:55

Walt Disney, Warner και Sony αναστέλλουν την κυκλοφορία των ταινιών τους στη Ρωσία

Newsroom

Η Warner Bros, η Disney και η Sony αναστέλλουν την κυκλοφορία των νέων ταινιών τους στους ρωσικούς κινηματογράφους, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, απόφαση που σημαίνει ότι οι μεγάλες παραγωγές των στούντιο «The Batman», «Turning Red» και «Morbius» δεν θα προβληθούν στη Ρωσία, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

H WarnerMedia αναστέλλει την κυκλοφορία της ταινίας μεγάλου μήκους «The Batman» στη Ρωσία

Η υπερπαραγωγή της Warner Bros «The Batman» επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στους ρωσικούς κινηματογράφους την Παρασκευή. «Υπό το πρίσμα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, η WarnerMedia αναστέλλει την κυκλοφορία της ταινίας μεγάλου μήκους «The Batman» στη Ρωσία», δήλωσε εκπρόσωπος του στούντιο.

«Υπό το φως της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ουκρανία, η WarnerMedia αναστέλλει την κυκλοφορία της ταινίας μεγάλου μήκους “The Batman” στη Ρωσία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση καθώς εξελίσσεται. Ελπίζουμε σε μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση αυτής της τραγωδίας» δήλωσε σε ανακοίνωσή της η Warner Bros. Σημειωτέον η ταινία «Spider-Man: No Way Home» της Sony στη Ρωσία έκανε εισπράξεις σχεδόν 45 εκατ. δολ. καθώς το κοινό επέστρεψε στις αίθουσες.

Η νέα ταινία των Ματ Ριβς και Πίτερ Κρέγκ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, αναμένεται να κάνει τουλάχιστον 115 εκατ. δολάρια αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αμερική. Ο «Σκοτεινός Ιππότης» της πόλης Gotham που έχει αγαπηθεί από εκατομμύρια κόσμου θα κάνει το ντεμπούτο της στις 18 Μαρτίου στους κινηματογράφους της Κίνας.

Walt Disney - Συνεργαζόμαστε με μη κυβερνητικές οργανώσεις για να παρέχουμε επείγουσα συνδρομή

Η Walt Disney Co ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει την προβολή κινηματογραφικών ταινιών στη Ρωσία συμπεριλαμβανομένης και της επικείμενης προβολής της ταινίας «Turning Red» από την Pixar Animation Studios, επικαλούμενη «την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία και την τραγική ανθρωπιστική κρίση».

«Θα λάβουμε μελλοντικές επιχειρηματικές αποφάσεις επί τη βάσει εξέλιξης της κατάστασης» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της η Disney. «Στο μεταξύ, με δεδομένο το μέγεθος της εξελισσόμενης προσφυγικής κρίσης, συνεργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις για να παρέχουμε επείγουσα συνδρομή, αλλά και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια.»

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Ουκρανική Ακαδημία Κινηματογράφου υπέβαλε μία αίτηση διαδικτυακά, καλώντας για ένα διεθνές εμπάργκο στο ρωσικό κινηματογράφο, αλλά και τη ρωσική βιομηχανία παραγωγής ταινιών, μετά από την εισβολή.

Sony - Oι προγραμματισμένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες στη Ρωσία αναστέλλονται

H Sony με τη σειρά της ανέστειλε την κυκλοφορία του «Morbius», της ταινίας spinoff του SpiderMan.

«Δεδομένης της συνεχιζόμενης στρατιωτικής δράσης στην Ουκρανία και της συνακόλουθης αβεβαιότητας και ανθρωπιστικής κρίσης που εκτυλίσσεται στην περιοχή, οι προγραμματισμένες κινηματογραφικές κυκλοφορίες στη Ρωσία αναστέλλονται», δήλωσε εκπρόσωπος του στούντιο στο BBC.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με όλους εκείνους που έχουν πληγεί και ελπίζουμε ότι αυτή η κρίση θα επιλυθεί γρήγορα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
Γιατροί του Κόσμου για την Ουκρανία
*
 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για Ουκρανία
Global Citizen - Βοήθεια στην Ουκρανία

Walt DisneySONYSony Picturesειδήσεις τώραWarner Bros