Σινεμά|10.03.2022 16:34

Obi-Wan Kenobi η επιστροφή: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς στα χνάρια του Star Wars

Newsroom

Σχεδόν 17 χρόνια μετά την τελευταία του μάχη με τον Anakin Skywalker στo «Revenge of the Sith», ο χαρακτήρας του Obi-Wan Kenobi επιστρέφει στην ενεργό δράση. Η Disney έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ για τη μίνι σειρά «Obi-Wan Kenobi» που επικεντρώνεται στον διάσημο Jedi Master.

Το «Obi-Wan Kenobi», που θα κάνει πρεμιέρα στις 25 Μαΐου, διαδραματίζεται μεταξύ των γεγονότων της prequel και της αρχικής τριλογίας του Star Wars. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο επιστρέφει ο  Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (Ewan McGregor) κάτι που αποτελούσε επιθυμία των φανς του Star Wars για πολλά χρόνια.

Obi-Wan Kenobi - Επιστρέφουν γνωστοί χαρακτήρες του Star Wars

Δέκα χρόνια μετά τη σφαγή του Order 66, o Kenobi ζει στο Tatooine και προσέχει, από μακριά, τον νεαρό μελλοντικό ήρωα Luke Skywalker, όταν μία νέα περιπέτεια τον ενώνει με τον Anakin (Hayden Christensen).  

Το τρέιλερ ξεκινά με τον Obi-Wan να κρύβεται στους αμμόλοφους του πλανήτη Tatooine, ενώ παρακολουθεί τον νεαρό Luke, ο οποίος ζει με τον θείο του όουεν και τη θεία του Μπερού - χωρίς να γνωρίζει την ιστορία του πατέρα του. «Μείνε κρυμμένος» ακούγεται να λέει ο Obi-Wan την ώρα που ακούγονται γνώριμα μουσικά θέματα - «Duel of the Fates» και «Phantom Menace».

Όπως έγινε στις άλλες σειρές, «The Mandalorian» και «Book of Boba Fett», στο «Obi-Wan Kenobi» πρόκειται να εμφανιστούν χαρακτήρες που δεν έχουμε δει ξανά στις ταινίες, αλλά είναι γνωστοί από τις εμφανίσεις τους σε παλιότερα animation shows από το universe του Star Wars.

Ο Rupert Friend θα παίξει τον ρόλο του κακού, ο οποίος θα έχει την αποστολή να κυνηγήσει και να ανακαλύψει τον Jedi που επιβίωσε. Η ηθοποιός του «The Queen’s Gambit» Moses Ingram παίζει την ανακρίτρια με το όνομα Reva, που κυνηγάει ανηλεώς τον Obi-Wan. Στο πρώτο τρέιλερ δεν υπάρχει εμφάνιση του Darth Vader, αλλά αυτό αναμένεται αφού ο ήχος της αναπνοής του ακούγεται στα τελευταία δευτερόλεπτα του τρέιλερ. 

Εκτός από τα ηχητικά cameos που έκαναν στο «The Rise of Skywalker», αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο McGregor και ο Christensen επανέρχονται στους ρόλους τους μετά από το «Revenge of the Sith» του 2005. Ο Christensen θα εμφανιστεί όπως όλα δείχνουν και στο «Ahsoka», άλλη μία μίνι σειρά βασισμένη στο «Star Wars» που θα ολοκληρωθεί το 2023.

Το καστ περιλαμβάνει - σύμφωνα με το Variety - τους Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell, Benny Safdie και Maya Erskine.

Τη σειρά έχει γράψει ο Joby Harold και τη σκηνοθεσία κάνει η Deborah Chow - η οποία πρόσφατα σκηνοθέτησε και δύο επεισόδια της πρώτης σεζόν του «The Mandalorian» Ο McGregor συμμετέχει και στο κομμάτι της παραγωγής.

ειδήσεις τώραstar warsΓιούαν ΜακΓκρέγκορDisney+