Σινεμά|06.02.2019 16:27

175 χαμόγελα γύρω από τον χρυσό Όσκαρ

Άντα Δαλιάκα

Το μαύρισμα του Μπράντλεϊ Κούπερ, το πλατύ χαμόγελο του Γιώργου Μαυροψαρίδη, το σεμνό ποζάρισμα του Γιώργου Λάνθιμου, το επίσης σεμνό -αν και φαβορί στην οσκαρική κούρσα- στιλ του Αλφόνσο Κουαρόν («Roma») και φυσικά οι θερμές αγκαλιές για τους φωτογράφους στην μπλε αποχρώσεως αίθουσα δεξιώσεων του ξενοδοχείου «Μπέβερλι Χίλτον».

Κάθε χρόνο η μεγάλη παραδοσιακή φωτογραφία όλων των υποψηφίων για Όσκαρ μας δίνει αφορμές για να περιεργαστούμε όλες τις πόζες των καλλιτεχνών της χρονιάς που τα κατάφεραν κατακτώντας την υψηλότερη διάκριση της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών. Η «τάξη του 2019» μετράει πάνω από 175 υποψήφιους, με τους περισσότερους να δίνουν το «παρών» στο λεγόμενο Oscar Luncheon, το οσκαρικό γεύμα δηλαδή που συνοδεύεται από τη φωτογράφηση όλων στο πλευρό του… χρυσού Όσκαρ.

T

Ανάμεσα στους υποψήφιους και οι «δικοί μας» Γιώργος Λάνθιμος και Γιώργος Μαυροψαρίδης, που διεκδικούν ο μεν πρώτος Όσκαρ καλύτερης ταινίας ως παραγωγός και καλύτερης σκηνοθεσίας ως σκηνοθέτης της «Ευνοούμενης», ο δε δεύτερος Όσκαρ καλύτερου μοντάζ ως μοντέρ της ίδιας ταινίας. Μαζί τους και η Ρέιτσελ Βάις, υποψήφια για Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου ως μία εκ των κυριών που αντιμάχονται σκληρά την αυλή της βασίλισσας Άννας στην Αγγλία του 18ου αιώνα, εκπροσώπησε τις συμπρωταγωνίστριές της Ολίβια Κόλμαν και Έμα Στόουν που δεν παρευρέθησαν στο γεύμα.

Στην ίδια φωτογραφία, δεξιά, με γυαλιά και μαύρο φόρεμα, ξεχωρίζουμε και την Ελληνοαμερικανίδα Μίλντρεντ Ιατρού, μία βετεράνο της βιομηχανίας και φέτος υποψήφια για Όσκαρ ηχητικού μοντάζ για την εξαιρετική δουλειά της στη βιογραφία «Ο πρώτος άνθρωπος», γύρω από τη ζωή του Νιλ Άρμστρονγκ. Θυμίζουμε ότι η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, μία από τις καλύτερες ταινίες της σεζόν, διεκδικεί συνολικά 10 Όσκαρ στην 91η τελετή απονομής των χρυσών αγαλματιδίων, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Όσκαρ