Σινεμά|28.03.2022 08:29

Όσκαρ 2022 - Will Smith: Η στιγμή που χαστούκισε τον Chris Rock επί σκηνής

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP Photo/Chris Pizzello
AP Photo/Chris Pizzello
AP Photo/Chris Pizzello
AP Photo/Chris Pizzello

Η πιο... ακραία στιγμή των φετινών Όσκαρ φαίνεται πως ήταν -με διαφορά- αυτή που ο ηθοποιός Γουίλ Σμιθ (Will Smith) χαστούκισε τον κωμικό Κρις Ροκ (Chris Rock). Όλα ξεκίνησαν όταν ο δεύτερος αναφέρθηκε στη σύζυγο του πρώτου.

Ειδικότερα, ο Ροκ ως παρουσιαστής έκανε ένα άστοχο αστείο για την Τζάντα Πίνκετ Σμιθ (Jada Pinkett Smith), σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, λέγοντας ότι ανυπομονούσε για τη συνέχεια του «G.I. Jane» -ταινία όπου η Ντέμι Μουρ εμφανιζόταν επίσης με ξυρισμένο κεφάλι (σ.σ. η Τζάντα Πίνκετ Σμιθ έχει απώλεια μαλλιών).

Τότε, ο Σμιθ σηκώθηκε από τη θέση του κοντά στη σκηνή, πλησίασε τον Ροκ και τον χαστούκισε.

Αφού κάθισε ξανά στη θέση του, ο Σμιθ τού φώναξε να «κρατήσει το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το γ@μ@@@@ο στόμα σου». Όταν ο Ροκ διαμαρτυρήθηκε ότι επρόκειτο απλώς για ένα αστείο, ο Σμιθ επανέλαβε την ίδια ατάκα.

«Αυτή ήταν η καλύτερη βραδιά στην ιστορία της τηλεόρασης», είπε ο Ροκ, πριν επιστρέψει αμήχανα στην παρουσίαση του καλύτερου ντοκιμαντέρ.

Η στιγμή συγκλόνισε το κοινό του Dolby Theatre και τους τηλεθεατές. Στο διαφημιστικό διάλειμμα, ο παρουσιαστής Ντάνιελ Καλούγια πλησίασε για να αγκαλιάσει τον Σμιθ και ο Ντένζελ Ουάσινγκτον τον συνόδευσε στο πλάι της σκηνής. Οι δυο τους μίλησαν και αγκαλιάστηκαν.

Ο Σμιθ, ο οποίος υποδύεται τον πατέρα της Venus και της Σερένα Ουίλιαμς στο «King Richard», αργότερα στην παράσταση κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, το πρώτο του Όσκαρ και ζήτησε συγγνώμη για την αντίδρασή του. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την Ακαδημία» του αμερικανικού κινηματογράφου, είπε δακρυσμένος ο ηθοποιός.

Δείτε καρέ - καρέ τη στιγμή που ο Σμιθ χαστουκίζει τον Ροκ:

Γουίλ ΣμιθviralΌσκαρχαστούκιηθοποιόςΌσκαρ 2022ειδήσεις τώρα